Reklama

Reklama

Zásah

(festivalový název)
Trailer 3

VOD (1)

Obsahy(1)

Ishmael (Iko Uwais) jakožto mladík trpící úplnou amnésií s masivním poraněním na hlavě. Nepamatuje si absolutně nic, natož svojí identitu. Po ošetření od dokorky Ailin (Chelsea Islan)  vypukne spád událostí a Ish bude muset čelit minulosti, resp. lidem, kteří s ním zřejmě mají nevyřízené účty. A následuje násilí... (Ouwen)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (100)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Po dvojitém Zátahu se devastátor Auwajs rozhodnul v řeči českého distributora Zasáhnout, avšak výsledný produkt si nebudu pamatovat pro jeho zasažení mého akčního Já, nýbrž pro zklamání na všech úrovních. Tvůrčí tým je režijně omšelý, nudný, nezáživný, nijaký. Stunt tým, který tentokráte tvořil sám Iko a jeho nohsledi, si nevedl o moc lépe. Akce je spíše než na propracované choreografii postavená na přemrštěné a prvoplánové brutalitě, která je dle mého zcela zbytečným prvkem, jenž měl možná vzbudit zájem, zhustit atmosféru, ale působí spíše opačným způsobem. Iko inkasuje asi sedm tisíc bodných a sečných ran, kopů, úderů, aby se pokaždé zvednul ze země a nějak náhodně protivníka přemohl. To mě nebaví. Těšil jsem se na souboje s promakanými trajektoriemi rukou, loktů, kolen a dostal jsem pokrm bez chuti a šťávy, jehož polknutí je možné pouze s přivřením obou očí a nezbytným úšklebkem. Tfuj. Tohle smaže jen třetí chod a zvládnu ho na jeden Zátah... ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

SPOILERY: Trailery na tenhle film jsem viděl opravdu mnohokrát a říkal jsem si, že tohle bude jeden z nejlepších akčních filmů z Asie. Mojí chybou bylo, že jsem zřejmě měl přehnaná očekávání. Ve výsledku totiž souboje působí značně uměle, nacvičeně a postrádaj dynamiku, či nějakou živelnost. Pár sekund trvá výměna chvatů, pak se postavy zhroutí k zemi a potřebujou nabrat dech, aby zase na pár sekund vypustily rage. I choreografie nenabízí nic zajímavého, krom pár zlomenin a brutálních fatalit. Jenže brutalita působí značně samoúčelně. Záporáci se navíc chovaj jako naprostý kreténi. V momentě, kdy bych se konečně mohl o Uwaise bát, stojej jak idioti a střílej dokud jim nedojdou náboje, aby došlo na samoúčelnej souboj. Chci aspoň trošku logiky po akčním filmu!!! Divák stejně ví, že i když Uwais toho schytá opravdu hodně, tak to všecko přežije, takže o jeho postavu jsem se nebál prakticky vůbec. Je divné, že si všichni všímaj zranitelnosti jeho postavy až nyní, ale i v Raidu si jeho postava procházní nesmírným vývojem. Ať už bojovými skills, anebo psychikou. Zde nemá Iko co hrát, i když se snaží a má charisma na to, aby akční film utáhl. Během dialogů je i znát křeč, kde scénárista neví, co má psát, aby mezi postavami byly nějaké zajímavé rozhovory. Jako já nebudu lhát, možná to ještě na ten průměr přehoupnu, protože několik scén mi v palici utkvělo. Předně vystřílení autobusu plného civilistů, nebo absolutně prvotřídní režie. Ty kamerové úhly, bestiální sekvence bez střihů dodaj divákovi potřebný adrenalin, ale postavy během fightů limitují energii a tak nadšení vyprchává. Choreografie spíš připomíná směšný balet. Žádné pořádné chvaty, nulová kadence. Jenom mačety, telefony, teleskopy a nože. Brutalita. Nulová inovace. Navíc jsou zde znát prvky Evanse, ale pořád to působí tak neúplně, je prostě jasné, že pod taktikou Evanse by to dopadlo mnohem lépe. Zde citelně chybí u Ruhian, kterej by dokázal choreografii nějak okořenit a nakopnout. Estelle je nádherná, samozřejmě i Chelsea Islan, záporák mě opravdu bavil, chválim pestrou paletu prostředí i výbornou muziku. A ze všeho nejvíc mě stejně bavil příběh, na kterej se však po hodině tvůrci vykašlou a nastoupí akční inferno, které však pokulhává. Last fight s hlavním bossem je dost nudnej, na Ceceka s Karambitama se to rozhodně nechytá. No, samozřejmě to jsou mé subjektivní pocity. Raději tenhle komentář přehlédněte a film si užijte, přeju vám to. Na mě ještě čeká Boyka a Re: Born, ale Headshot u mě nezabodoval. ()

Reklama

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Tjahjantovi veľmi pomohla spolupráca s Garethom Evansom na Safe Heaven. Tima veľmi uznávam ako hororového tvorcu a veru ho uznávam aj ako akčného tvorcu. Od Evansa si požičal Ika, pridal tam trošku seagolovskej poetiky a primišiel tam samozrejme veľ krvi. Zážitok pri tejto stopáži nie je stopercentní a občas sa to pláca v romantickej linke bez nejakého väčšieho zmyslu, ale nabitá akcia a celková krutosť to plne vynahrádzajú. Timo sa bude ešte venovať akčným filmom, ale dúfam, že sa vráti aj k hororom. Každopádne ak máte radi spoluprácu Evans+Uwais smelo do tohto, aj keď Raid, či Berandal je o niekoľko stupienkov vyššie. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Julie Estelle je super roztomilá. Ale není to Hammer Girl. Stejně jako Headshot není Raid a ani Berandal v absolutně žádném ohledu. Chudý příbuzný bez vlastní tváře, příběhově labilní a nefunkční ani ve svých béčkových parametrech (navíc se to zpočátku hrozně táhne). Akční scény sem tam pobaví (popravdě těch pár "vtípků" jsem si užil víc než samotnou akci), ale chybí jim dravost, syrovost a pocit reálnosti, kamera a užívání slow-motionu umělou choreografii jen zvýrazňují. Iko se nicméně snaží a navíc mu tahle role sedla víc než ta v Berandalu. Slabší 3 hvězdy. ()

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

Tak tu mame zase raz jednu tamansku kung-pao hasenicu s nesmrtelnymi terminatormi z Indonezie. Ked si clovek odmysli vsetky tie prehnane kokotiny bollywoodskeho stylu, kde tamani supluju schopnostami Xmenov, Batmanov, Supermanov a Dominicov Torettov, odmysli "herecke" vykony a dialogy, tak dostane prijemnu, drsnu, priamociaru akcnu jazdu, kde je mozne vypnut mozog a uzivat si digitalnu krv, zlomene ruky a popraskane lebky. Zo zaciatku mi sice vadila roztrasena kamera, ale potom som to nejak skusol. Co ma bavilo bolo hlavne stupnovanie subojov, kde nas hlavny makak hlusi hierarchicky vsetkych ostatnych, az sa dopracuje k sefovi pavilonu. Na jedno pozretie...preco nie ? ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Těsně předtím, než nabodne Abdi (Iko Uwais) Leeho na větev, jde vidět, že není tak velká, jak jde vidět v dalším záběru. (Duoscop)
  • Písnička, která hraje na konci filmu, je „Impostor Heart“ od Andre Harihandoyo & Sonic People. (Duoscop)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno