Reklama

Reklama

Zásah

(festivalový název)
Trailer 3

VOD (1)

Obsahy(1)

Ishmael (Iko Uwais) jakožto mladík trpící úplnou amnésií s masivním poraněním na hlavě. Nepamatuje si absolutně nic, natož svojí identitu. Po ošetření od dokorky Ailin (Chelsea Islan)  vypukne spád událostí a Ish bude muset čelit minulosti, resp. lidem, kteří s ním zřejmě mají nevyřízené účty. A následuje násilí... (Ouwen)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (100)

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

Tak tu mame zase raz jednu tamansku kung-pao hasenicu s nesmrtelnymi terminatormi z Indonezie. Ked si clovek odmysli vsetky tie prehnane kokotiny bollywoodskeho stylu, kde tamani supluju schopnostami Xmenov, Batmanov, Supermanov a Dominicov Torettov, odmysli "herecke" vykony a dialogy, tak dostane prijemnu, drsnu, priamociaru akcnu jazdu, kde je mozne vypnut mozog a uzivat si digitalnu krv, zlomene ruky a popraskane lebky. Zo zaciatku mi sice vadila roztrasena kamera, ale potom som to nejak skusol. Co ma bavilo bolo hlavne stupnovanie subojov, kde nas hlavny makak hlusi hierarchicky vsetkych ostatnych, az sa dopracuje k sefovi pavilonu. Na jedno pozretie...preco nie ? ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Mať vo filme dve fakt fešné herečky a takmer dokonalého záporáka, tak to si 3 poctivé "hedšoty" určite zaslúži. A nepochybne by som pridal aj štvrtý, nebyť režisérovej neschopnosti vybalansovať tempo medzi striedaním romantickej linky a akčným krviprelievaním. Každopádne za maximálne poživateľné vylúhovanie už rokmi prevareného čaju dávam fakt klobúk dolu. (13.3.2017) ()

Reklama

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Moc dobrá věc z Indonésie! Nečekal jsem Garethuv Raid a taky jsem ho nedostal. Dostal jsem čistokrevný béčko z rodu násilí a bolesti. Akční jízda plná šílených soubojů (v autobuse, který je plný mrtvých cestujících a ještě začne hořet je highlight filmu), přestřelek a modřin. Skvělá kamera, na můj vkus někdy zbytečné slow mo, dokonalá bojová choreografie po vzoru Raidu a i celkem fádní příběh je potěchou pro moje oči. Iko Uwais není bůh ví jaký prototyp hezkého hrdiny, ale hlavu Vám rozdrtí deseti údery. A to se vyplatí. 4* a.k.a 85% ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Iko Uwais má v prvý řadě na to, aby se stal mezinárodní hvězdou. (Moc času na to ale už nemá, pokud to nezvládne do pěti let, má útrum a může doufat jen v to, že z něj bude druhej Donnie Yen.) Protože herecky je překvapivě silnej, rozhodně silnější než třeba TonyJaaaaaaaaa. Choreograficky je to ale v porovnání s Raidem samozřejmě horší, i z toho důvodu, že scénář asi zakázal, aby byla hlavní postava skutečnej martial art(s) frajer, kterej by to pořádně rozjel. Bitek je míň, než jsem čekal, a jsou všechny v zásadě na jedno brdo - Iko do toho bezhlavě vlítne, dostane na zádel, pak se vzchopí a nějakým náhodným zásahem (zásah... get it?) svého soupeře porazí. Nepomáhá ani stopáž, která je neúměrně dlouhá, a nepomáhá ani gradace, kdy finále vlastně přijde na pláži, a nikoliv v bunkru. V bunkru už je divák vyčerpanej i příliš okatým gore a stejně ví, že Iko nejdřív dostane na pr.el, aby nakonec přeci jen vyhrál. Příběh je v podstatě klišé - nájemnej vrah bez paměti, okořeněnej ale hezky tématem dětských vojáků, za což dávám malý plus; a druhý malý plus, který vytahuje Headshot nad úroveň průměru je pro mě hereckej výkon Ika. Objektivně asi 60%. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Přímočarý a jednoduchý akční nářez. Vzhledem k zemi původu pak pochopiteln i brutální a krvavý. Překvapením by bylo cokoliv jiného. Na rozdíl od pouze masakrálního a srovnatelného Zátahu si tu autoři pohrávají i s příběhem a z mého pohledu se jim to v rámci žánru docela povedlo. Navíc mám rád v akčním filmu kapky patosu a tady jich několik moc pěkných pomalu steče. Souboje jsou pochopitelně hodně auvajs, tedy co do choreografie, zábavnosti, pestrosti a prostého potěšení z lámaní kostí naprostá špička. Za mě moc fajn žánrovka , tak akorát za čtyři vykloubené lokty. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Hlavním akčním choreografem byl Iko Uwais. Kredit koordinátor kaskadérů a akční choreograf sdílí Very Tri Yulisman, Yandi Sutisna, Rama Ramadhan Ruswadi, Irvan Elvano a Erik Rukmana. (Rominator)
  • Těsně předtím, než nabodne Abdi (Iko Uwais) Leeho na větev, jde vidět, že není tak velká, jak jde vidět v dalším záběru. (Duoscop)

Reklama

Reklama