Film je inspirován skutečným případem letušky Vesny Vulović, která se v roce 1972 stala účastnicí letecké katastrofy. Tu jako jediná přežila, přičemž spadla s letadlem z výšky deset tisíc padesát metrů. Film je výsledkem autorovy deziluze z úpadku hodnot a politické kultury v naší společnosti. Film je o ztrátě duše člověka, naprostém nedostatku komunikace, o tom, že člověk je zajatcem nějakého světa a nemůže se dostat ven, neumí si s ostatními nic vykomunikovat a začne se o to pokoušet, až když se dostane na nejzazší mez, a to už může být pozdě. (oficiální text distributora) -
Letuška Vesna Vulović v roce 1972 přežila havárii letu JAT 367 a pád tohoto letadla z výšky 10 050 metrů (světový rekord při přežití volného pádu bez padáku z největší výšky). Ve filmu Michala Grigy inspirovaném jejím příběhem se hlavní postavy dostanou do víru okolností nad kterými nemají kontrolu, a kterým nedokážou čelit. (bertrand)
Tosim
Hutné, úderné, tvrdé a nekompromisní...technika za jedna, význam budou (ověřeno) někteří diváci hledat možná déle, ale, ptám se - musíme mít všechno naservírováno pod nos? Samozřejmě, že ne, i o to se tady snažíme... Je mi jasné, že mi bude připomínána zaujatost, vzhledem k mé první takové herecké příležitosti, ale za prvé s tím sám počítám, i v hodnocení a za druhé je mi to celkem jedno. Vizte sami!(31.5.2011)
choze
Po zhlédnutí průřezu Michalovou tvorbou se obávám, že je mi jeho poetika i styl humoru cizí, nicméně VESNA byla celkem koukatelná. Ocenil jsem jak její minimalismus, tak syrový nervní vizuál a herce, hlavně toho všechny mlátícího Russella Crowea. Jako podobenství mi to ale přišlo moc banální a průhledné.(28.5.2011)
Snorlax
Zbytečně dlouhé...(9.12.2011)