Reklama

Reklama

Válečník

  • Česko Musa Válečník (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

V roku 1375 na území veľkej Čínskej ríše panuje totálny vojnový chaos medzi jednotkami znesvárenej mongolskej dynastie Jüan a čínskej dynastie Ming. Keď zajmú diplomatov zo susedného kórejského kráľovstva Coryo, obvinia ich zo špionáže a vedú do vyhnanstva. Ak chcú deviati kórejskí bojovníci ešte niekedy uvidieť svoj domov, musia vykonať záslužný čin - oslobodiť unesenú čínsku princeznú z dynastie Ming, aby jej cisársky otec im umožnil návrat do vlasti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Postavte proti sobě Korejce, Číňany a Mongolce a ani nemusíte čekat dlouho, až se v tom ztratím. Tady jsem ze začátku netušil kdo se s kým proč rube, později mi to přišlo nepřehledné už jen v bojových scénách. Je jedině dobře, že nám všechny východoasijské historické filmy nepředvádějí, že všichni létali vzduchem a zabíjeli protivníky jednou čistou ranou. Tady jsou bitvy brutální a o krev v nich není nouze. Ale jinak je příběh prostý až hanba. Ale špatné to není, to zase ne... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tenhle typ filmu úplně miluju, nemam k tomu žádný výtky, jelikož je to prostě dokonalý. Samozřejmě bych si moh stěžovat tak jako ostatní na zmatený souboje, ale podle mě se to do filmu prostě hodilo, dávalo to tomu takovej nádech řežby, že se tam prostě bojovníci řežou hlava nehlava a na nějaký pěkný zaběry prostě neni čas, mě to tam dokonale sedělo a Jung Woo-sung v roli hlavního hrdiny s kopím je neuvěřitelně božskej a jeho nemluvný hrdinský činy, kdy pokaždý pokosí minimálně 5-10 mongolů, jsem neuvěřitelně žral, stejnětak sem žral i Ziyi Zhang, která působí přesně tak, jak má a to zvenku arogantně a tvrdě, ale v hloubi vlastně mile,křehce, zranizelně a vystrašeně a krom toho jí to tady moc sluší. Těch 130 minut uteklo jakoby nic a já bych si to pustil klidně znova. [-] Už sem to viděl 3x a prostě tenhle film mě nepřestává dostávat, obzvlášť posledních 30 minut je něco nezapomenutelnýho, úžasný.[-] Tak Director's cut delší ještě o půl hodinky celý tohle veledílo kompletuje a dovysvětluje, některý scény opravdu znatelně chybí v příběhu, aby bylo vše jasný, ale je fakt, že některý jsou tam zase navíc, takže bych asi doporučil tu sestříhanou verzi na první pokus, aby se člověk neunudil, když ho to nechytne, pokud se ale zalíbí, tak jasně ještě rozšířenej DC ()

Reklama

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Kórejský historický veľkofilm ma oslovil viac ako jeho čínsky kolegovia. Ono totiž, čínske veľkofilmy majú v sebe istú dávku romantiky, ale napr. vo Flying Daggers nebola na môj vkus poriadne využitá. Musa v sebe nemá takmer žiadnu romantiku, napriek tomu som si vzťahy medzi postavami užíval viac. A vôbec, bolo to super. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Já mám s tímhle typem filmů jeden zásadní problém - nevím kdo je kdo v bitvách. Potřebovala bych aby byli soupeři nějak barevně odlišení. Většinou se neorientuju a netuším jestli naši vedou nebo jsou biti. No jo, já vím, že je to hlavně můj problém a že se mám pořádně koukat... ;^) Ale ani to nic nemění na faktu, že film jsem musela vidět o to víc neb v hlavních rolích se objevili Jung Woo-Sung a Ziyi Zhang. Za zmínku stojí i skvělý soundthrack, i když to je u Korejců skoro klasika. Jejich muzika k filmům i seriálům je bezkonkurenční. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Velice jednoduchý příběh, pěkně zrežírované bojové sekvence a víc nic. Je to prázdné a povrchní, jestli vám stačí, že to vzniklo v Jižní Koreji, tak prosím, ale spíš bych doporučoval otevřít oči a uvědomit si, že něco podobného, nicméně myšlení mnohem více podněcujícího, natočil Akira Kurosawa před téměř padesáti lety a lépe (což platí i po těch letech). Jmenovalo se to Sedm samurajů. 65% Zajímavé komentáře: Marius, AGAMENON, levente , kitano ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Scény, kdy šíp probodne vojáka, se točily pomocí speciálního triku, tzv. infografie. Nejprve byla natočena scéna, ve které vybuchují nálože s umělou krví, a následně se v počítači doanimovaly šípy. (dinamit_1)
  • Herci i kaskadéři prošli čtyři měsíce před natáčením tvrdým bojovým výcvikem, aby výsledné scény vypadaly co nejautentičtěji. A tak aby byla scéna dobývání pevnosti, v níž během natáčení klesly teploty až zamrzlo i moře, pomocí žebříku co nejvěrohodnější, rozhodli se dokonce herci bojovat doopravdy. Akce a pády jsou proto filmovány bez triků. Přinejmenším jednou se to ale nevyplatilo jihokorejskému herci Woo-seong Jeong (Cold Eyes (2013), Scarlet Innocence (2014)), který při natáčení specifické scény upadl a poranil si koleno. (dinamit_1)
  • V době svého vzniku byl snímek považován za jeden z vůbec největších filmových počinů tehdejší jihokorejské kinematografie. Rozpočet uvolněný produkční společností k výrobě přesáhl veškeré tehdejší filmové projekty. A s více jak dvěma miliony prodaných lístků, stal se v roce 2001 snímek celkově osmým nejvýdělečnějším jihokorejským snímkem. Filmoví tvůrci se pokusili co nejvěrohodněji napodobit nejenom zaznamenanou historickou událost, která měla neblahý vliv na tehdejší politickou pospolitost mezi čínskou vládnoucí dynastií Ming a korejskou vládnoucí dynastií Goryeo, ale také tehdejší vojenskou výzbroj, válečné zbraně či chování jednotlivců. Ve filmu je zřetelné, že každá národnost, počínaje Korejci, konče Číňany a Mongoly, mluví vlastním dialektem s co nejvěrohodněji napodobovaným přízvukem. (Conspi)

Reklama

Reklama