Reklama

Reklama

Štvanec

Trailer 1

VOD (1)

Nedávno propuštěný muž chce začít nový život, a proto se rozhodne odjet co nejdál to půjde. Při jeho smůle v autě z půjčovny najde klíčové důkazy, které by mohly osvědčit místní policii z korupce. Nepoctiví policisté z policejního sboru chtějí ovšem tyto důkazy zničit. (Intersonic)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (89)

verbal 

všechny recenze uživatele

Fešácký Pavlík osmdesát minut řídí v JARu Pomalu a rozvážně rodinný minivan a furt s někým telefonuje. Na první pohled pošušňání pro funoušky Telefonní rakve, co jsou schopni nenudit se ani v celodenní frontě na vystavení pasu. Tohle má však paradoxně vcelku překvapivý drajv, a to nejen proto, že Pavlík sem tam přejede nějakého ohyzdného, loupeživého Zula. Neukousl jsem si nudou jediný nehet, ani jsem si otráveně netrhal chlupy z nosu a dokonce jsem ani nemusel dělat kuličky z toho, co jsem našel pod nimi a cvrnkat je po obýváku. A tak stará neřvala, že měním vzor na koberci a já se vcelku bavil. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Zklamání! Čekal jsem o dost víc, film nemá skoro co nabídnout, jsem skutečně rád, že to má sotva 80 minut. // Musím však pochválit námět, který je dost zajímavý, mírně originální a drží si ten slušný potenciál. Dál Paul Walker, ten hraje naprosto prvotřídně, realisticky, působivě, on je to nejlepší z filmu a vlastně ta postava, kterou Walker hraje je celkem zajímavá a je neustále zapojen do dění ve filmu. Akce přehledná, potom slušná hudba, Africký rap cajk, originální nápad s tou kamerou (celý film se odehrává takřka v autě a i když Walker vyjde ven, kamera čumí z auta). No možná by se ještě něco našlo, ale mně už nic nenapadá, je to velká bída, snad jen, že příběh je stále zajímavý a někoho nemusí nudit. // Motá se mi doteď hlava, spolujezdkyně našeho hrdiny bez nějakého charizma, navíc je tu jen z povinnosti, akce strašně málo, jedna kratší honička, pak delší ke konci, ale působí to až moc obyčejně, občas střelba při honičkách, ale je toho pramálo, dál sice hudba fajn, ale nehodí se do filmu, nelíbí se mi výběr auta našeho hrdiny, film nemá žádné tempo, většinou nudí, spousta otázek nezodpovědných, na píču konec, bez napětí, bez nějakého nádechu, často nelogické situace, potenciál trestuhodně nevyužit, i přes krátkou délku se film giganticky táhne, ono je toho strašně moc, můžete se klidně přesvědčit. // Čekal jsem to lepší, no. Aspoň ten Walker za něco stojí, ten je fakt prvotřídní, ale jinak má film děravé kapsy, ještě, že to má jen těch 80 minut. Doufám, že Getaway (s podobným námětem) mně nezklame, tohle už stejně nechci vidět, snad příště Walkere. 5/10 ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Telefonní budka meets 16 bloků, přičemž z obojího si bere to horší (díry ve scénáře, občas krkolomný způsob, jak udržet postavu ve hře). Přesto by bylo nefér tvrdit, že neměl Mukunda Michael Dewil pár dobrých nápadů. Filmu bohužel také ubližuje to, že má opravdu mizerně natočené honičky v autech. Ve výsledku jsem se ale bavil nad očekávání dobře. Jako jednohubka "ve špatný čas na špatném místě" to nefunguje vůbec špatně. Palec nahoru za zvládnuté finále. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Filmy "uzavřené" v malém prostoru se těší značné oblibě u diváků, kteří očekávají napětí bez okázalých efektů, ale takový film nutně potřebuje tvůrce s citem pro režii a schopností vyprávět příběh s omezeným prostorem i počtem aktérů. Dewil však toto absolutně postrádá a ve své prvotině dokazuje, že dveře Hollywoodu mu zůstanou zavřené. Snímek, který režíruje a navíc si sám napsal se v 99% odehrává v uzavřeném prostoru rodinného vozu, ve kterém se ocitá Paul Walker a zjišťuje, že auto, které si vypůjčil je až překvapivě středem pozornosti. Film nefunguje v prakticky žádném směru, ve kterém by měl správný thriller fungovat. Napětí prakticky nulové, herecky slabé, (troufám si tvrdit, že tentokrát za to Walker nemůže) scénáristicky hloupé a bez nápadu a chování postav se nedá nazvat žádným myslitelným nebo slušným výrazem. Je to film, který nemá co nabídnout a neohřál by se ani ani televizních obrazovkách. Pokud prahnete po něčem podobném, doporučuji výbornou "Telefonní budku" nebo slušný "Pohřben zaživa". Tohle je amatérská slátanina. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Spočiatku som sa zamýšľal, či náhodou nepozerám Fast and Furious a jej nejakú pokračovaciu misiu, ale Štvanec stojí na podobnej báze ako Collateral. Časté osadenstvo motorového priestranstva, množstvo symbolov a indícií, ale dej pôsobí dosť latentne a béčkovo. Väčšinou viem oceniť možno naivnejšie akčnejšie filmy, ktoré stoja viac na charakterizácii a krkolomnejšej úprimnosti, ale čo je moc, to je skrátka moc :). ()

Galerie (128)

Zajímavosti (9)

  • Viac ako tri štvrtiny záberov filmu bolo natočených priamo z auta, ktoré Michael Woods (Paul Walker) šoféruje. (GAZ789)
  • Po vjezdu do myčky probĕhne nĕkolikrát po sobĕ použití saponátu bez jediného projetí kartáčové soustavy (Twyer)

Reklama

Reklama