Reklama

Reklama

Láska v hrobě

  • USA Love in the Grave
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Film Láska v hrobě je sběrným dokumentem, v němž se líčí příběh milenecké dvojice bezdomovců Jana a Jany, kteří se poznali na starém německém hřbitově ve Strašnicích. Příběh s rozměry antické tragédie přináší každodenní obraz života lidí bez domova se všemi průvodními jevy – příležitostnou hygienou v provizorních podmínkách, starostí o „domov“ v hrobce, sháněním obživy vybíráním kontejnerů… Širší rozměr získává příběh nenásilným pokusem nalézt minulost našich hrdinů a pokusit se o jakousi introspekci jejich životů, které poznamenalo nefunkční rodinné zázemí a osobní tragédie. I když vyhlídka společného života a domova vybudovaného na hřbitově přináší nevšednímu páru naději, ve skutečnosti nedokáže uhnout z cesty k sebedestrukci. (Česká televize)

(více)

Diskuze

anitae

anitae (hodnocení, recenze)

Jj, celkem paradox - ještě živá je jen ta mourovatá kočka co se několikrát objevila ve filmu...

HenryS.

HenryS. (hodnocení, recenze)

anitae: Tak to ti doporučuji starý židovský hřbitov v Budapešti, kam se dostaneš dírou v plotě z Salgótarjáni út. Nejúžasnější hřbitovní atmosféru jsem zažil tam! (Známí ještě doporučovali ten v Černivcích, ale ten jsem ještě nenavštívil).

anitae

anitae (hodnocení, recenze)

Ráda chodím po hřbitovech a díky tomuto filmu se ráda zajdu podívat na tento hřbitov, už jenom kvůli jeho zajimavé historii.

Související novinky

Psycho Film 2011

Psycho Film 2011

21.05.2011

Psycho Film 2011 se uskuteční ve dnech 3. – 5. června 2011 v Praze a 8. – 10. června 2011 v Opavě. Věnuje se tématům psychiky člověka, letos se zaměřuje na hranici mezi vírou a duševní nemocí.… (více)

Reklama

Reklama