Reklama

Reklama

Kličko

  • Německo Klitschko (více)

Obsahy(1)

Podívejte se na detailní portrét dvou výjimečných sportovců, ale především bratrů, Vitalije a Vladimíra Kličkových. Sledujte jejich osudy a kariéru během dětství na socialistické Ukrajině, v dobách jejich tvrdých boxerských začátků i ve chvílích, kdy se z nich staly mezinárodní sportovní legendy. Prožijte s nimi úspěchy i dílčí nezdary, zlá období i triumfální návraty, stejně jako jejich vzájemné konflikty. Příběh bratrů – boxerů upoutá a inspiruje sportovní fanoušky i ty, kteří dosud nikdy nespatřili ring. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (179)

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Seriózně nudný (jako Kličkovci sami), zato objektivní dokument sester Kličkových - od jejich počátků na Ukrajině v Černobylu, přes analýzy jejich nejdůležitějších zápasů až do současnosti. Nejvíc pozornosti se samozřejmě věnuje památnému zápasu Vitaliho s Lennoxem Lewisem, kdy Lennox téměř rozpáral rukavicí Vitaliho levou půlku obličeje. Konečně jsme také mohli vidět a slyšet výpověď samotného doktora, který spravedlivě zápas ukončil ve prospěch Lewise, ačkoliv Vitali vedl u rozhodčích o 2 blbé body. Vitalimu hrozilo poškození tepen kolem oka a ránu mu lékař musel zašívat nadvakrát, nejdřív vnitřek 60 stehy a zvenku 120 stehy! Ještě někdo pochybuje, že šlo o neoprávněný ukončení zápasu? I kdyby fight pokračoval, Vitali by skončil buď s trvalými následky nebo na zemi, protože karta se stejně obrácela. Viz. Lewisův monstr zvedák na bradu Vitaliho v 6.kole. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Nástup bratrů Kličků do zaplněné Auf Schalke Arény v průmyslovém Gelsenkirchenu za dunění AC/DC je uno perfetto! Oba bratři jsou výbornými modifikacemi sovětské mašiny, jež dávala Rockymu ve státech pořádně zabrat. Vitalij v mládí našel proti tankovou minu a jediné místo, kde jí doma mohl schovat byl prostor pod otcovou postelí - to muselo být výchovných lepanců! Unikátní záběry z Černobylu, kde rodina Kličků pobývala - vojáci se proti ozáření chrání ústními rouškami a "dobrovolníci" odhazují shořelé radioaktivní palivo lopatami - RESPECT! (psáno s C kvůli globálnosti) Bratři Kličkové: "Naším hostem byl i Chuck Norris". Vitalij: "U nás v Sajuze jsme měli jeden druh sýra - jmenoval se prostě sýr. Prvně přijedu do států a říkám si: Na co potřebují sto druhů sýrů? První den v USA jsem ochutnal Coca-Colu - byla tak dobrá, že jsem jí chtěl vypít celý kýbl". Strhující dokument o bratrech, jež povstali z popela jak fénixové a dobili svět. 100% ()

Reklama

Stanley619 

všechny recenze uživatele

Nemám moc, co bych dodal. Takhle si představuji poutavý dokumentární film. Akorát jsem měl hrozný problém je od sebe rozeznat, měli ji dát nějaké jmenovky, protože si jsou fakt neskutečně podobní. Patří jim můj respekt za to, co v boxu dokázali, ale hlavně za to, že zůstali pořád nerozlučnými bratry. 88% ()

Mr.Hudson 

všechny recenze uživatele

Vynikající dokument. Dva bratři Kličkové v objektivním a zcela seriózním dokumentu mapujícím jejich boxerské začátky a vlastně i celý život. Box jako sport mám rád, před tímto dokumentem jsem tyto dva bratry moc nemusel a to z toho důvodu, že jejich box je zkrátka nudný. Pamatuji si na doby, kdy po ringu běhal Mike Tyson a rozdával rány všem svým soupeřům, to byla podívaná! Kličkové jsou ale úplně jiní, u boxu přemýšlí a dělají ho s rozvahou a právě to jim přineslo všechny jejich úspěchy. Kličkové moc dobře vědí co dělají a po zhlédnutí dokumentu jsem si i uvědomil, že vlastně boxovali s těmi nejlepšími boxery a boxovali s nimi velmi dobře. Zejména se mi líbil zápas s šampiónem Lennoxem Lewisem, který v době své největší slávy porážel jak Tyson, tak i další velké boxery tehdejší doby. Jeho zápas s Kličkem byl nesmírně vyrovnaný a nebýt vážného zranění možná byl Vitali i vyhrál. Ale to jsou spekulace. Rozhodně jsem rád, že jsem se mohl skrz tento dokument podívat na osudy těchto dvou bratrů a zároveň je mi i trochu smutno, protože až Kličkové odejdou (40 a 35 let), tak box ztratí dvě nesmírně velké osobnosti. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Dobrý dokument o dvou radioaktivních chlapících, kteří drtí jednoho boxera za druhým. Škoda, že nemají tu odvahu postavit se proti sobě navzájem. Ale chápu to. Kéž by v dnešní době ještě na rychlo vyrostl nějaký geniální boxer, jenž by byl alespoň vyrovnaným soupeřem. Zpracování dokumentu bylo bez problému, jen bych uvítal kratší stopáž. Myslím, že takových 90 minut by bohatě stačilo. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Pracovným názvom filmu bolo označenie Klitschko: Inside the Ropes. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama