foto

Billy Crystal

  • nar. 14.3.1948 (68 let)
    Long Beach, Long Island, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narozen 14. března 1948 v Long Beach Na Long Island v státě New York. Nejmladší ze tří sourozenců, Billyho otec byl propagovatelem koncertů, a proto byl Billy Crystal často seznamován se známými umělci. V patnácti letech prožil osobní tragédii, když mu jeho otec zemřel na zástavu srdce. I přes tuto událost měl Billy vždy vrozený talent rozesmívat lidi a v šestnácti letech už měl svoje vlastní pořady. Přesto byl vždy jeho snem stát se profesionálním basseballistou. Později vystudoval divadlo Vysoké škole a dále film a režisérství na Newyorské Univerzitě. Poté, co získal bakaláře pracoval částečně jako komik a učitel.

Jeho první velká role příšla roku 1977, kde hrál gaye v seriálu SOAP, která pokračovala do roku 1981. Poté se opět chvíli věnoval karéře komika a jeho renomé rostlo. V letech 86 a 87 měl významné role ve filmech ZBĚSILÝ ÚTĚK a VYHOĎ MÁTI Z VLAKU po boku Dannyho DeVitta. Jeho herecká kariéra nabrala obrátky v osmdesátých a částečně devadesátých letech filmy KDYŽ HARRY POTKAL SALLY a DOBRODRUŽSTVÍ Z VELKOMĚSTA. Jeho režisérský debut byl v roce 1992 filmem PAN SOBOTA VEČER. V následujících letech se Billy i nadále věnoval hraní, režírování a produkování ve filmech DEN OTCŮ, MŮJ OBR a ZLATÍČKA PRO KAŽDÉHO. Je role terapického doktora Roberta De Nira ve filmu PŘEBER SI TO mu získala kritický ohlas. Také namluvil hlas Mikea v PŘÍŠERKY S.R.O.

Lukáš "koubl" Koebele

Herecká filmografie

2015 The Comedians (TV seriál)
2014 Party Central
2013 Univerzita pro příšerky
2012 Rodičovský manuál
Small Apartments
2011 Mupeti
Terapie online (TV seriál)
2010 I'm Still Here
Víla Zuběnka
2006 Auta
2002 Liberty's Kids: Est. 1776 (TV seriál)
Mikeovo nové auto
Přeber si to znovu
2001 Příšerky s.r.o.
Zlatíčka pro každého
2000 Dobrodružství Rockyho a Bullwinkla
1999 Přeber si to
1998 Můj obr
1997 Den otců
Pozor na Harryho
1996 Hamlet
1995 Zapomeň na Paříž
1994 Dobrodruzi z velkoměsta II: Legenda o Curlyho zlatě
In Search of Dr. Seuss (TV film)
Přátelé (TV seriál)
1992 Horton Hatches the Egg
Pan Sobota večer
1991 Dobrodruzi z velkoměsta
1989 Když Harry potkal Sally
Midnight Train to Moscow (TV film)
1988 All-Star Toast to the Improv, An
Můj život bez tebe
1987 Princezna Nevěsta
Vyhoď máti z vlaku
1986 Billy Crystal: Don't Get Me Started (TV film)
Richard Belzer Show, The (TV seriál)
Se strachem v zádech
1985 Richard Lewis 'I'm in Pain' Concert, The (TV film)
1984 Billy Crystal: A Comic's Line (TV film)
Hraje skupina Spinal Tap
1983 Likely Stories, Vol. 3 (TV seriál)
1982 Catch a Rising Star's 10th Anniversary (TV film)
Faerie Tale Theatre (TV seriál)
1980 Animalympics
Enola Gay: The Men, the Mission, the Atomic Bomb (TV film)
1979 Breaking Up Is Hard to Do (TV film)
1978 Human Feelings (TV film)
Rabbit Test
1977 Soap (TV seriál)
SST: Death Flight (TV film)

Dokumentární

2015 Live From New York!
2014 And the Oscar Goes To... (TV film)
2011 The Savoy King: Chick Webb & the Music That Changed America
2009 Make 'Em Laugh: The Funny Business of America (TV seriál)
Životopisy: Whoopi Goldbergová
2007 AFI's 100 Years... 100 Movies: 10th Anniversary Edition (TV film)
Der Geist des Geldes - a.z.
Příběh Pixaru
2006 Who Needs Sleep?
2005 Mantle (TV film)
2001 As You Wish: The Story of 'The Princess Bride'
Concert for New York City, The (koncert)
Greatest Summer of My Life: Billy Crystal and the Making of 61*, The
How Harry Met Sally...
Journey, The
Muhammad Ali: Through the Eyes of the World
2000 When It Was a Game 3 (TV film)
1999 Celebrity Profile (TV seriál)
Get Bruce
Howard Cosell: Telling It Like It Is (TV film)
Saturday Night Live 25 (TV film)
The Directors (TV seriál)
1997 I Am Your Child (TV film)
In Search of Hamlet (TV film)
Sports on the Silver Screen (TV film)
1995 50 Years of Funny Females (TV film)
1994 A Century of Cinema
Baseball (TV seriál)
1992 Oscar's Greatest Moments
When It Was a Game 2 (TV film)

TV pořady

2015 Late Late Show with James Corden, The (TV pořad)
Saturday Night Live 40th Anniversary Special (TV pořad)
2014 Billy Crystal: 700 nedělí (TV pořad)
Tonight Show Starring Jimmy Fallon, The (TV pořad)
WWE Hall of Fame 2014 (TV pořad) - a.z.
66. Emmy Awards (TV pořad)
2012 Do hlubin komedie (TV pořad)
Katie (TV pořad)
84. Annual Academy Awards (TV pořad)
2011 83. Annual Academy Awards (TV pořad)
2010 The 8th Annual TV Land Awards (TV pořad)
2006 Comic Relief 2006 (TV pořad)
Tony Bennett Show! (TV pořad)
78. Annual Academy Awards (TV pořad)
2004 Tony Danza Show, The (TV pořad)
76. Annual Academy Awards (TV pořad)
2002 Billy Connolly: A BAFTA Tribute (TV pořad)
Comedy Central Canned Ham: Analyze That (TV pořad)
1998 Comic Relief VIII (TV pořad)
The 50th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
Tony Bennett Live by Request: An All-Star Tribute (TV pořad)
70. Annual Academy Awards (TV pořad)
1997 Leute heute (TV pořad)
The 49th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1995 Comic Relief VII (TV pořad)
What Makes You Laugh? (TV pořad)
1994 All-Star 25th Birthday: Stars and Street Forever! (TV pořad)
Comic Relief VI (TV pořad)
Inside the Actors Studio (TV pořad)
1993 Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
The 65th Annual Academy Awards (TV pořad)
1992 Comic Relief V (TV pořad)
Muhammad Ali's 50th Birthday Celebration (TV pořad)
Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
The 44th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1991 Comic Relief IV (TV pořad)
Voices that Care (TV pořad)
1990 The 42nd Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1989 Comic Relief III (TV pořad)
1987 Billy Crystal: Don't Get Me Started - The Lost Minutes (TV pořad)
Comic Relief '87 (TV pořad)
The 39th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1986 Comic Relief (TV pořad)
Oprah show (TV pořad)
The 38th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1979 Battle of the Network Stars VI (TV pořad)
T.V. Show, The (TV pořad)
1978 Battle of the Network Stars IV (TV pořad)
Battle of the Network Stars V (TV pořad)
Big Laff Off, The (TV pořad)
1977 Battle of the Network Stars III (TV pořad)
1976 The Alan Hamel Show (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)
1973 The $10,000 Pyramid (TV pořad)
1952 Today (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Režijní filmografie

2001 61* (TV film)
1995 Zapomeň na Paříž
1992 Pan Sobota večer
1986 Billy Crystal: Don't Get Me Started (TV film)
1983 Likely Stories, Vol. 3 (TV seriál)

TV pořady

1987 Billy Crystal: Don't Get Me Started - The Lost Minutes (TV pořad)
1986 Comic Relief (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace