Reklama

Reklama

Představ si

  • Česko Imagine (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Do Lisabonskej školy pre zrakovo postihnuté deti a mládež prichádza inštruktor Ian, aby im pomohol získať viac sebavedomia a samostatnosti. Jeho metódy sú však nielen nekonvenčné, ale aj nebezpečné. Čoskoro si získa dôveru študentov, ktorí sa odvážia vymeniť pokojné a bezpečné prostredie kliniky sa pulzujúce ulice metropoly... (STV)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (77)

misterz 

všechny recenze uživatele

Vnútorný svet slepých je omnoho bohatší ako ten u zdravých. Človek začne vnímať aj to, čo predtým vnímať nedokázal, stará známa vec... Výborná sondáž do sveta takto postihnutých ľudí, i s ich starosťami a trampotami. Chudák slepý učiteľ, jeho metódy boli vynikajúce, len žiaľ, tie zdravý človek (hlavne ten lekár) nedokáže pochopiť. Áno, sloboda a samostatnosť nie sú zadarmo, hlavne keď ľudia k sebe nie sú ústretoví. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Andrzej Jakimowski mě zaujal na festivalu 3Kino svým filmem Fígle natolik, že jsem se začal zajímat o jeho další kousek. Po diskuzi s kolegyní Emmou53 jsem si vybral Imagine a rozhodně nelituju jediný minuty pohledu na tenhle biják. Andrzej předvádí hotový režisérský mistrovství co záběr to balada. Herce tady natáčení taky zastihlo v neuvěřitelný formě, hlavně Edward Hogg tady vysloveně válí, všechny ty pohyby a gesta jsou tak věrohodný, že jsem mu věřil že je skutečný slepec, co nepotřebuje hůl. Film dává příjemnou náladu a chce naše empatie a pokud se budeš řídit učetnickou větou má dáti / dal, tak po skončení závěrečných titulků budeš hodně spokojeně vrnět. ()

Reklama

LaRhette

všechny recenze uživatele

V Lisabonu se architektonicky snoubí kachličky s oprýskanými zdmi. Léto plné hádanek není vidět, ale je cítit a slyšet ve vzduchu. Škola pro slepé zažívá nenásilný myšlenkový převrat v uších a nosech žáků, jejichž nový učitel je nabádá nenosit slepeckou hůl. Kontroverzní. Sžívání se mentora, potýkajícího se se stejným znevýhodněním jako jeho posluchači, není zadarmo a ani bez boje a riskování života za účelem dokázání vlastní pravdy. Hravý, ale neméně vážný snímek Jakimowského vás zavede do míst, kde je představivost důležitější než to, co se skutečně děje. Dokáže nahradit zastřené oči? (Filmové listy 2018) ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ten námet, aj posolstvo je 5-hviezdičkové, ALE film ako taký má nejako nenadchol a príbeh mi prišiel ako na hojdačke - v niektorým momentoch som pomaly nedýchal a niektoré časti mi zas prišili úplne nevyvážené, no a aj koniec bol taký na pováženie. Celkom škoda, lebo asi tak prvá polovička filmu bola fakt paráda, no potom ako začali o Ianovi pochybovať a on sa snažil všetkým dokázať, že jeho predstavivosť je nadrozmerná, tak to už začalo trošku upadať. Ale inak všetko okolo toho posolstva o predstavivosti a precítení obrazov za pomoci iných zmyslov - to bolo nesmierne vydarené. No aj tak je celkový dojem viacmenej priemerný. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Natočit tak citlivé téma, aniž by byl divák citově vydírán, je docela obtížné, protože většinou to bývá právě naopak. Já to tady v žádném případě tak necítila a to nesmírně oceňuji. Byla jsem jen v jiném světě, tam kam bych se nikdy nechtěla v žádném případě v reálu dostat, ale on pro mnohé existuje a já jsem mohla alespoň tímto způsobem do tohoto světa nahlédnout a zjistila jsem, že zdaleka nevyužívám všechny svoje smysly takovým způsobem, jak mně to přiblížil právě Ian ve světě nevidomých. A i když je to drama, tak Andrzej dokázal vytvořit i moc příjemnou atmosféru tím, že celý příběh prosvětlil teplými barvami a i trochu té romantiky tam vložil velmi citlivě a jemně. Určitě doporučuju, jeden z filmů, který stojí zato vidět. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 13. října 2012 na Varšavském mezinárodním filmovém festivalu v Polsku. (ČSFD)

Reklama

Reklama