Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na mezinárodní škole v Jakartě vyzývá profesor svou třídu 20 studentů k myšlenkovému experimentu. Tváří v tvář blížící se nukleární apokalypse musí určit, kterých 10 z nich ukryje v podzemí a tím obnoví lidskou rasu. Rozhodnutí se rychle stává smrtící, protože všichni ve skupině se obrátí proti sobě v zoufalém boji o přežití, který stírá hranice mezi teorií a realitou... (Weasley)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (158)

panvasik 

všechny recenze uživatele

Předem říkám, že nic nevím... Sám vlastně si nejsem jistý jestli bych neměl dát 4* nebo 2*, protože si fakt nepamatuji, kdy jsem byl naposledy u filmu, tak zmatený, je to divný film a já si ani nemůžu pořádně na něj udělat názor, protože jsem to ani pořádně nepochopil. Postavy ve většině případu plytké a nezáživné, takže když se někoho rozhodli nechat na pospas smrti nebo někoho rovnou střelili do hlavy, tak mi to bylo celkem jedno. Přemýšlím taky nad scénářem filmu a že se mi docela dobře poslouchal dialogy k filmu.  Co mi vyloženě vadilo byl pan učitel, který hodně připomínal pár různých pánů z minulosti. 5/10 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je vztah filozofie a reality jako masturbace a sexu?" Filozofie a sex mi ani teoreticky nejde dohromady, ale jsem si jistý, že kdyby mělo deset filozofů zachránit reprodukcí lidskou rasu, tak vyhyneme uprostřed nekonečného žvanění. Na druhou stranu mne tento myšlenkový experiment dost bavil a zpřesňování charakteru a zdravotního stavu osob bylo vynikající. Je tam toho hodně k zamyšlení a třeba já jsem přišel na to, že oproti ročnímu depresivnímu pobytu v krytu mi připadá mnohem zábavnější užít si výbuch jaderné bomby. Anebo zastřelit básníka, to taky stálo za to. ()

Reklama

frmoll 

všechny recenze uživatele

Dokud si pan režisér si hrál v prvních dvou třetinách s bezlítostnou logikou v případech apokalypsy, bylo to obstojné, jakmile se pustil do větších emocí a milostné linky, stalo se nevyhnutelné - zhatila se nejen logika, ale i smysl celého filmu. To že záleží více na kvalitě než na délce života by lépe vysvětlil i Bob Marley po 36 jointech; z filmových charakterů by to měl být teoreticky schopen vysvětlit každý levou zadní, namísto toho se toho si sednou k ohínku a následovně se chtějí obětovat jeden za druhého se záminkou "že je to tak prostě správné a hotovo". Takové vysvětlení by mělo podat pětileté dítě, ne student filozofie. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Achjo, to byla zase blbost. Špatný pocit z filmu je o to větší, že se snaží si hrát na hlubokomyslnou věc, která má lidi donutit přemýšlet. Potom jim řekne, že je nejlepší se vzepřít rozumu, přesto že to bude znamenat zánik a potom vám řekne, že i když vás všichni odsoudí k smrti, vy budete v pořádku a ještě s šesti buchtama na ostrově. Nakonec se váš krutý a asociální profesor, který miluje samolibou krávu, rozhodně zabít, ale nemá na to. Ono se na to dalo koukat, ale je to prostě stupidita. Tenhle experiment byl kravina. O hercích nemluvě. ()

vikino1 

všechny recenze uživatele

Je to přesně ten film, který se vám od začátku snaží nalhat, že je něčím víc, na jehož konci zjistíte, že je to jen nafouknutá prázdná bublina. Líbí se mi představa vyjmečně nadaných lidí, řešící vzniklou situací hlavou. Dokud se jede na vlně logiky tak mě film bavil bohužel konec to celé zazdil a hlavní myšlenku nechal vyprchat. Škoda promarněného potenciálu... Rozehráno to bylo fakt dobře. ()

Galerie (140)

Zajímavosti (4)

  • Z posledního krytu odchzí 10 lidí, ale na lodi jich je již jen 9. (LERw!g)
  • Film měl soutěžní premiéru na festivalu Neuchâtel International Fantastic Film 7. června 2013. Nepodařilo se mu sice získat žádnou cenu, ale od divák se dočkal kladných ohlasů. (Terva)
  • V jednej scéne v bunkri hrajú študenti Shakespearovu hru "Othello." (Astonko)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno