Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na mezinárodní škole v Jakartě vyzývá profesor svou třídu 20 studentů k myšlenkovému experimentu. Tváří v tvář blížící se nukleární apokalypse musí určit, kterých 10 z nich ukryje v podzemí a tím obnoví lidskou rasu. Rozhodnutí se rychle stává smrtící, protože všichni ve skupině se obrátí proti sobě v zoufalém boji o přežití, který stírá hranice mezi teorií a realitou... (Weasley)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (158)

Olík 

všechny recenze uživatele

Ááááá, další z učebnicových ukázek utopení se ve vlastním všehomíře. A přitom koncept myšlenkového experimentu v sobě nese plný vagón potenciálu. Ale proč si honit triko pseudointelektuální sebestředností a nepojmout to celé jako komorní drama....třída, profesor, studenti, otázky, nazdar! Mám dojem, že si hraním si na víc, než zvládnu unést, tvůrci nevědomky podřezávali větve o nichž si mysleli, že po nich vylezou až do nebe. Závěrem snad jenom jedno upravené přísloví : "není všechno zlato, co si myslí že se třpytí"!!!!!!! ()

juta 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu zajímavý experiment, který se tu jakoby promítá a dává nám několik možností k rozhodnutí, ale na druhou je děj tak trochu rozdělen a divákovi nic nedává. Tohle patří spíš do školy, než aby se o tom dělal film. Kdo ví jak by to dopadlo ve skutečnosti, povídat si o tom a něco skutečně prožívat není to samé. ()

Reklama

Eventyrer 

všechny recenze uživatele

Film tváriaci sa že je o niečom a pritom je o ničom. Jediný moment kedy ma film pritiahol k sebe bolo, keď nám Sophie Lowe ukazovala svoj výber a aj keď z hľadiska logiky nedával zmysel, po citovej stránke by sa im celý ten rok v bunkry žilo v priemere lepšie, než si žijem ja počas svojho celého života. Od USA sa dalo čakať, že to bude brak. Charaktery postáv ničím zaujímavé, z veľkej časti bol film predvídateľný a experimentovanie len na úrovni vymýšľania a žiadneho prežitku suché a nudné napriek tomu, že nám to ich vymýšľanie veľmi efektne servírovali. Skupinka školákov na super škole, kde stále svieti slniečko a každý deň je rajom na zemi. Už len to mi príde nudné a počas celého filmu to bolo jednoliate a predstavovala som si, aké by to bolo, keby sa film odohrával niekde na ponurejšom mieste a filozofovali by väzni alebo čosi podobné. Dokážem si predstaviť omnoho lepšie spracovanie, keby sa niečoho podobného chopili Švédi či Dáni. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nesympatický pán učiteľ sa tvári ako diktátor, ale obaľuje to do pseudofilozofie. V prvej polovici ma film zaujal, nakoľko som čakal, že sa z toho vyvrbí niečo veľkolepé, možno posolstvo, možno prekvapivý zvrat. Tu prišlo len také odhalenie, ktoré bolo do očí bijúce. A z tej filozofie nakoniec ostalo len pozlátko zašpinené hnedou zmesou, no čokoláda to rozhodne nebola. ()

Brady 

všechny recenze uživatele

Za mě slušných 60%. Film měl výborný nápad, skvělou jiskru a vizuál. Co se týče obsahu, tak tam ve své druhé polovině film poněkud pokulhává. Závěr dobrodružství na ostrově jsem naštěstí bral jako vzdor studentů vůči učiteli, tak mne jeho nelogičnost příliš netrápila. Milostná linka na závěr zase zajímavě naznačila, že učitel je taky jen člověk, a že i navzdory svým znalostem může být v soukromém životě velmi nešťastný. Pokud se na film nedíváte příliš kriticky a máte chuť si jen tak trochu "zafilosofovat", tak je toto celkem zábavná oddychovka. Já jsem se například vždy velmi dobře bavil, když se ve stínu atomového hřibu šel představovat básník. ;-) ()

Galerie (140)

Zajímavosti (4)

  • Z posledního krytu odchzí 10 lidí, ale na lodi jich je již jen 9. (LERw!g)
  • Film měl soutěžní premiéru na festivalu Neuchâtel International Fantastic Film 7. června 2013. Nepodařilo se mu sice získat žádnou cenu, ale od divák se dočkal kladných ohlasů. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v různých částech Indonésii, jako je Jakarta, Jáva nebo Sumatra. (Terva)

Reklama

Reklama