Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na mezinárodní škole v Jakartě vyzývá profesor svou třídu 20 studentů k myšlenkovému experimentu. Tváří v tvář blížící se nukleární apokalypse musí určit, kterých 10 z nich ukryje v podzemí a tím obnoví lidskou rasu. Rozhodnutí se rychle stává smrtící, protože všichni ve skupině se obrátí proti sobě v zoufalém boji o přežití, který stírá hranice mezi teorií a realitou... (Weasley)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (158)

Antaeus 

všechny recenze uživatele

A mne sa to páčilo! (Pre kritiku si prečítaj iný komentár.) Banda zabezpečených Bárbin a Kenov filozoFUJe v myšlienkovom experimene nad tým, kto je a kto nie je hoden prežiť a prečo. Nič prevratné sa síce po celý čas nedeje, ale atmosféra apokalypsy je podarená. Byť paranoik, dokonca by som tvrdil že nie nereálna. Miestami tam síce filozofujú nad myšlienkami typu "keby stolica bola cukrom, kadili by sme si do kávy?" a podobne, no ja som si film namôjveru užíval. Učiteľ bol "vychcánek", leč malo to svoj význam. Posledná voľba o tom, kto bude žiť, bola zaujímavá. Nenapadlo ma takto uvažovať. Týpek s vlastným háremom (i keď podľa zadania úlohy s defektnými spermiami) si to tiež pekne ustlal. Filozoficky vzato.. Páčila sa mi otázka:"je medzi filozofiou a reálnym životom rozdiel ako medzi masturbáciou a sexom?". Ozaj.. Je v tom rozdiel? ()

juta 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu zajímavý experiment, který se tu jakoby promítá a dává nám několik možností k rozhodnutí, ale na druhou je děj tak trochu rozdělen a divákovi nic nedává. Tohle patří spíš do školy, než aby se o tom dělal film. Kdo ví jak by to dopadlo ve skutečnosti, povídat si o tom a něco skutečně prožívat není to samé. ()

Reklama

Matli 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem váhal, ale po 24 hodinovém odležení mozku jsem nemohl jinak. Hodně velkou váhu přikládám k originalitě a celkovému námětu filmu. Na tak zvláštní film narazím max. 2 za rok. V hlavní roli je v podstatě 21 lidí a scénář je tak jednoduše přiblbej, až je geniální. Film má být o tom, že od obrazovky člověk nemůže odtrhnout oči, protože čeká co bude dál a u tohoto filmu to tak je. 87% ()

Jespi 

všechny recenze uživatele

Pffff kde začít. OMLOUVÁM se, že jsem vás hodnotící uživatele před zhlédnutím filmu odrovnal. Bral jsem to tak, že konzumní většina to automaticky zkritizovala, protože to bude náročný film, který málokdo pochopí. Ještě jednou se omlouvám, protože takovou blbost jsem dlouho neviděl. Náročnost oné "filosofie" je v tomto filmu asi jako na střední škole a film se neúspěšně tváří jako brutální myšlenkový experiment. Nápad dobrý, bohužel zpracování nevyšlo. Pár otázek na přemýšlení dostaneme, ostatní je akorát špatně splácaná snaha o chytrý film. Nehledě na to, když už teda budeme polemizovat, co bude pro lidi nejužitečnější během apokalypsy? Že jeden z těch prvků určující přežití bude zlato a jiné drahé kovy ? Ale no taaaak. Země a lidi chcípají, 95% vody kontaminované, stejně tak jídlo a rostliny a páni tvůrci si opravdu myslí, že budou lidé směňovat jídlo za zlato? Kdyby řekli léky, sazenice rostlin nebo cokoliv OPRAVDU užitečného, tak to beru. Ve výsledku by lidi žrali psí konzervy, protože obsahují živiny a dlouho vydrží, ale nechoďte na mě s drahými kovy. Každopádně, stupidních momentů je ve filmu vícero, tohle mi jen nejvíc utkvělo v hlavě. 2* za film 1* za Sophie Lowe a její étericky melancholický výraz. 40% ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

No, po pravdě jsem podle hodnocení čekal mnohem větší blábol. Nutno uznat, že Philosophers přichází s relativně neokoukaným námětem a docela funkčními postupy. Koncept čistě teoretického myšlenkového experimentu mě ze začátku lehce zamrzel, ale když se po čase ukázalo, že díky němu můžou filosofové opakovaně startovat a třeba i odvážněji experimentovat, vyhodnotil jsem jej jako koncept chytlavý. Film přichází s několika zajímavými motivy a celková pointa je víceméně v pořádku. Proto je tak velká škoda, že takhle poutavý námět nedokázal těžit více ze svého potenciálu. Proč řešení jednotlivých problémů opravdu více neopřít o filosofické teorie (odpověď, že průměrný divák je ve vodách filosofie nevzdělán a nechytal by se, neberu)? Proč nejít hlouběji a těch několik zajímavých myšlenek nerozvíjet dál a dál a místo toho do celé věci zbytečně zatahovat jakési třídní vztahovky? Proč v celé konstrukci dělat tak závažné chyby jako přenášení pochybně nabytých informací z jednoho experimentu do druhého (získaný kód je opravdový výsměch)? Proč celou poslední čtvrtinu mlátit prázdnou slámu zcestným blábolením, když se to celé -s jen s trochou snahy- dalo zastřešit nějakým sofistikovanějším systémem (ať už z ranku východních nauk, nebo zápaďáckého humanismu)..... Prostě, potenciál dobrý, ale tvůrci asi v rámci studia filosofie prošli stejně “úžasným“ kurzem jako tahle třída, kde se poslední hodinu ujišťují o tom jestli opravdu ví co je to to platónovo podobenství o jeskyni :D ()

Galerie (140)

Zajímavosti (4)

  • V jednej scéne v bunkri hrajú študenti Shakespearovu hru "Othello." (Astonko)
  • Natáčení probíhalo v různých částech Indonésii, jako je Jakarta, Jáva nebo Sumatra. (Terva)
  • Film měl soutěžní premiéru na festivalu Neuchâtel International Fantastic Film 7. června 2013. Nepodařilo se mu sice získat žádnou cenu, ale od divák se dočkal kladných ohlasů. (Terva)

Reklama

Reklama