Reklama

Reklama

Podmanivý příběh dívenky, která - lapena ve víru hořké rodičovské bitvy o její opatrovnictví - prosí o milost. Titulní hrdinka Maisie, která je zároveň vypravěčkou příběhu, přechází onen narůstající zmatek s nevinností, šarmem a velkorysou duší šestiletého dítěte. Stárnoucí rocková hvězda a obchodník se současným uměním, Susanna a Beale jsou tak zahleděni do sebe, že rezignují dokonce i na svou rodičovskou roli. Jejich boj o dcerku Maisie představuje jen další bitvu v epické válce dvou osobností. Všemu nasadí korunu tím, že si oba namluví naprosto nevhodné partnery – otec bývalou chůvu Margo a matka mnohem mladšího barmana Lincolna. Necitelnost, s níž si mezi sebou Maisie přehazují jako horký brambor, tak na dívce zanechává čím dál tím znepokojivější následky. Stále ostražitá Maisie si však začíná uvědomovat, že se z marasmu dospělácké dětinskosti a sobeckého zaslepení dostane jen a pouze vlastním přičiněním. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (159)

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Rozkošná epizodka ze života malé Maisie, při které se každý pedofil svalí na zem v jedné velkolepé spontánní ejakulaci skrz napnuté džíny. On je to prostě neskutečně milý, neotřelý odpolední kalkul, v jehož průběhu mě u srdce hřálo tak pekelně, až jsem vypadl ze své pečlivě budované pózy cynického zmrda. A teď opět ty omšelé, oslavné sračky - Všichni hrají až se jim z uší kouří, zvláště pak ta šestiletá šťabajzna v hlavní roli. Bla bla bla. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Pre dieťa je vždy veľkou tragédiou, keď sa rodičia rozídu. A keď sa nevedia dohodnúť na starostlivosti, je to ešte horšie. Môže to znamenať koniec bezstarostného detstva, koniec detského sveta. Ide o silnú tému s nemenej silným, dramatickým spracovaním. Malá Onata bola úžasná, dievčatko Maisie zvládla zahrať absolútne presvedčivo, so všetkými pocitmi a emóciami, ktoré sprevádzajú deti v tomto nešťastnom období. Jeden z ďalších nezabudnuteľných detských výkonov. Ani J. Moore nebola zlá, sebeckú matku zahrala tak dobre, že sa mi na istý čas až sprotivila. Film výborne pracuje s ľudskými emóciami, s ktorými si po celý čas robí čo chce. Sú miesta v snímku, kde mi bolo Maisie strašne ľúto a miesta kde sa dá spolu s ňou aj nasmiať. Film si v tomto smere pláva ako na vlne, raz je smutno, raz je veselo. Nádherná dráma s rozuzlením, ktoré zahraje pri srdci. Podsúva krásnu myšlienku, že dobrí, nezištní ľudia ešte nevymreli. 85/100 ()

Reklama

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Opäť raz o dieťati a rodičoch, ktorí sa nimi nemali stať... Nie tak desivé a intenzívne ako Aurore či Americký zločin, režisérom tu nehrá do karát prvok násilia; no svoju silu to má, predovšetkým kvôli autentickej atmosfére a hereckým výkonom. Celý film stojí na tej najmenšej na scéne - Onata Aprile je skvelá. Nerozčúlite sa tak ako pri dvoch spomínaných snímkoch, no tento príbeh o sebeckosti a (ne)láske vás nenechá chladnými... Nakoniec Maisie naozaj vedela, čo bude pre ňu najlepšie. PS: Skarsgård by sa namiesto hojdania na lianach mal radšej sústrediť na podobné úlohy, ani som doteraz nevedela, že môže byť taký očarujúci. ()

Verka13 

všechny recenze uživatele

Takového otčíma bych taky chtěla.. Náhradní manželé rodičů (kteří jim měli pomoci svěřit dítě do péče) se spolu dají dohromady (což bylo jasné od jejich prvního setkání) a dítě si vezmou s sebou. Spíše než drama to připomíná telenovelu. Zachraňuje to však svým výkonem božská Julianne. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Z pohledu Maisie se jedna o hodne beznadejnou situaci, kdy rodice se o ni sice "hezky" hadaji, ale oba ji daji na druhou kolej. Moc se mi nechce verit, ze by ji nezajistili poradnou chuvu. Jak to dopadne je zrejme jiz po tretine filmu, presto si myslim, ze se jedna o vyborne zahrane drama plne emoci, ktere vede k zamysleni. Mala Onata Aprile zahrala roli Maisie vytecne, z dospelych hercu bych vyzdvihnul Skarsgarda. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (5)

  • Film byl natočen na motivy románu "Co všechno Maisie věděla" od Henryho Jamese. (strelenaL)

Reklama

Reklama