Reklama

Reklama

Bílé jako sůl

(festivalový název)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Na gruzínském pobřeží Černého moře se odehrává příběh tří postav, jež se všechny snaží o změnu svého dosavadního života. Pětatřicetiletá Nana pracuje jako sezonní servírka a sní o tom, že si v místě bydliště otevře malou kavárnu. Policista Niko je abchazský uprchlík, který ještě nevstřebal rány z někdejšího konfliktu. Mladičká Sopo žije jako bezdomovkyně. V partě s ostatními dospívajícími provádí výstřelky, jimž se místní policie snaží zamezit. Sopo se na útěku před strážci pořádku setká s Nanou, která se rozhodne jí pomoci. Dívčin sen o plážích bílých jako sůl v ní samotné vyvolá odhodlání k rozhodnému kroku. Režisérka Keti Machavarianiová ve svém celovečerním hraném debutu pracuje především s atmosférou. V jednoduchých obrazových kompozicích a s pomocí střídmých dialogů udržuje diváka až do poslední minuty ve zvláštním napětí. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (3)

wacheksite 

všechny recenze uživatele

Režisérka se při premiéře filmu přiznala k tomu, že má kladný vztah k Česku, že zde je často a ráda, a že u nás probíhala postprodukce. A já se nemohu zbavit dojmu, že se snažila udělat něco ve stylu ondříčkova Grandhotelu nebo rudišovy tvorby vůbec. Jednak svou vizuální stránkou, hudbou, tempem vyprávění i atmosférou. 80 minut DLOUHÉ rozvleklé nic, fungující jako reklama na škodovku. Další věc, která mě namíchla, byly zcela nesmyslné dialogy a komentáře. To bylo možná ale jen díky špatnému překladu, s anglickými titulkami mi to dávalo větší smysl. Shrnuto a podtrženo - Pohodové nic s podařeným hudebním tématem a podmanivou kamerou. ()

bassator odpad!

všechny recenze uživatele

46th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2011 - EAST OF THE WEST - FILMS IN COMPETITION - Na Východ od Západu - Soutěžní sekce (Marilivit tetri / SALT WHITE / Bílé jako sůl) - Více než zbytečný film a ztráta dvou hodin ceného festivalového času... - 7. 7. 2011 - kino Lázně III - Karlovy Vary - 5% ()

skaann odpad!

všechny recenze uživatele

Již dlouho sem neviděla takto zbytečný film. Příběh nudný a chvílemi docela absurdní, herecké výkony špatné, dialogy bez emocí atd. ()

Reklama

Reklama