Reklama

Reklama

Los últimos días

  • Slovensko Posledné dni (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 2013. Po celé planetě Zemi se šíří tajemná epidemie. U lidstva vzinká strach z otevřených prostorů, a ti, kteří chtějí přežít, se schovávají uvnitř budov. Uprostřed zdecimované Barcelony se Marc Delgado (Quim Gutiérrez) vydává na těžkou výpravu s jediným cílem - chce najít svou ztracenou přítelkyni Julii (Marta Etura), aniž by opustil bezpečí staveb a vyšel ven. (cardinals)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (29)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Bratři Pastorové se začínají profilovat jako specialisté na civilní postapokalyptická dramata. Los Últimos días mají úplně skvělý a originální námět - důvodem apokalypsy je jakási epidemie agorafobie, strachu z otevřených prostranství. Tentokrát můžu s potěšením říct, že na rozdíl od předchozího Pastorovic filmu (Přenašeči) je zajímavý námět dostatečně využit. Potěšil souboj se zajímavým protivníkem v kostele. Nepotěšily občas uměle vyhrocené šarvátky mezi postavami. Celkově spokojenost. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Vcelku sympatický postapokalyptický mix, dávajúci spomenúť na x filmov (The Road, The Happening, Carriers, Fin, Before the Fall...), ktoré síce môžu byť lepšie, no v zásade to nejako neznižuje jeho hodnotu. Negatívom však pre mňa bola celková pozitívnosť, šťastné náhodičky a detský záver, na druhú stranu ale kladne hodnotím vizuálnu stránku, tajomnú atmosféru a niekoľko adrenalínových scén. Dokopy mi to prišlo ako taká moderná španielska zábava pre celú rodinu :-) ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Los Últimos días sa síce zaoberá v ostatne dobe na striebornom plátne už trochu otrepanou témou rozpadu civilizácie, zavineného zákernou chorobou a následného života v zdecimovanom svete, no bratom Pastorovcom sa napriek tomu do tohto filmu podarilo vniesť určitú dávku originality, vďaka ktorej tento postapokalyptický kúsok rozhodne nie je nezaujímavý (a tentokrát sa to zaobišlo aj bez zombíkov...). Španieli sú vo všeobecnosti proste dobrí filmári a málokedy niečo skazia tak, že by to bolo úplne nepozerateľné. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Hlavní zápletka (lidi nemůžou z jakéhosi důvodu ven, jinak je to bude moc bolet) je ujetá i na současné filmové poměry, a taky na to bratrům Pastorovic jen málokdo skočil. A když už se bloumalo v opuštěných prostorách, bylo by to daleko zajímavější s nějakým tím zombie hajzlem, jenž by dokázal udržovat stálé napětí. Místo toho je zde jeden méďa uprchlý z barcelonské zoo, který když se postaví na zadní, tak má klidně dva metry ty woe. Možná i víc. Jak zdrhnul a kde je v tom případě ostatní zvěř, už nikdo neřeší. Ale pokud zrovna nemáte nic lepšího na práci, vidět se to dá. 50 - 60% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,…ŽE SE JEDNÁ O AGORAFÓBII. OBĚTI PANIKY SI VYTVOŘÍ IRACIONÁLNÍ STRACH Z OTEVŘENÝCH PROSTORŮ.…“ /// Většina španělskejch kousků upoutá svojí zvláštní atmosférou. Stejně jako tohle putování za láskou. Místy komorní, jindy zas komparzu jak namrdáno. Svět zachvátila panika, je třeba vzpomenout na minulost, na to, jak se svět začal rozpadat, ale hlavní šou se vodehrává v současnosti, páč vo tu tady de. Námět zajímavej, ale ten příběh není zase tak výjimečnej. Tím, že nikdo nechce chodit ven (Ani na pivo? Ty krávo, apokalypsa!) je manévrovací prostor omezenej na podzemí a baráky. Taky je tady na můj vkus málo vyhrocenejch situací. A vlastně i ten závěr říká něco ve smyslu, že se vlastně tolik nestalo. Takže jen takovej další pokus vo vytřískání prachů ze světa ,,PO“. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vod souseda se šíří puch. Klepal jsem, ale prej se bojí vycházet... 2.) Mám pocit, že svět se mění v hromadu sraček. (nejdřív zkontroluj souseda, jestli to není vod něj…). 3.) Thx za titule ,,majo0007“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama