Reklama

Reklama

Kdo rozsvítí Vánoce

(TV film)
  • USA Battle of the Bulbs (více)
Trailer

Obsahy(1)

Každý prosinec chce Bob Wallace (Daniel Stern) řádně oslavit vánoční svátky a tak ho po letech nejlépe vyzdobeného domu na Vánoce šokuje skutečnost, že má konkurenci v podobě nového souseda a starého soka ze školy, Stua Jonese (Matt Frewer). Brzy se mezi nimi rozpoutá boj o nejlepší vánoční výzdobu v sousedství. (Universal Channel)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

Figu 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemná ptákovina. S ženou jsme to viděli před štědrým dnem a jako nalazení svátků vánočních to není nejhorší volba. Jde především o rodinnou komedii, ve které se dva staří bývalí přátelé snaží vánoční výzdobou předčít jeden druhého a chovají se u toho jako dva naprostí malí Jaryni. Ovšem pořád sympatizuji se starým dobrým Marvem! 50% ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Je jasné, kdo je důležitější.. O co bys raději přišla ?? O zuby nebo o oči ??" ;) Specialista na vánoční filmy, nutno říct, že spíš ve smyslu kvantity, americký režisér Harvey Frost - Jo, to jméno ho k tomu přímo předurčuje !! ;) - zde přišel s válkou vánočních světel a především grimas, pro něž vlastně duo komiků Dan Stern, Matt Frewer velmi dobře známe.. Zejména silně věkem zpustošený Stern, který se snažil několikrát zkazit Vánoce Macaulayi Culkinovi, dostal šanci vše napravit, což se mu nakonec celkem podařilo, protože ten mě v téhle řemeslně dost slušné grotesce s několika výbornými nápady a vánoční tématikou opravdu bavil.. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Když se dva perou, třetí se směje. V tomto případě je oním třetím článkem divák, který může s úsměvem na rtech pozorovat, jak se dva bývalí kamarádi a posléze rivalové ze školních let, kteří jsou dnes již dospělí, snaží mít co nejlépe vánočně vyzdobený dům. Může se zdát, že tu máme další variaci na americký vánoční film "Budiž světlo", a ono tomu tak skutečně je, ovšem v tomto filmu nejde zdaleka jen o to, kdo bude vítězem v souboji o nejlepší vánočně osvětlený dům, ale i o to hodit staré spory za hlavu a dokázat, že člověk nemusí být vždy sobecký, pokud někdo potřebuje jeho pomoc a nedokáže si o ni říci. Kdo film viděl, bude vědět, co tím myslím, kdo film neviděl, tomu nebudu prozrazovat, neboť nechci spoilerovat. Film vlastně nenabízí nic navíc, je to solidní komedie, která dokáže pobavit, vánoční atmosféra tu také je k vidění a celkově se jedná o milý rodinný vánoční film, v němž si každý člen rodiny dokáže najít něco, co ho zaujme. Ale o originální film se nejedná ani v nejmenším, toto téma už bylo ztvárněno v několika jiných vánočních filmech, a film nikam hranice tohoto tématu neposunul, a i proto film hodnotím průměrnými třemi hvězdami. ()

Jirkacek 

všechny recenze uživatele

Snímek Kdo rozsvítí Vánoce z roku 2010 mne příjemně překvapil a skoro celou dobu mne dokázal udržet před TV obrazovkou. A to navzdory tomu, že zámořská produkce málokdy přijde s milým vánočním filmem či pohádkou, na které jsme zvyklí tady u nás v České republice. Navíc podle podprůměrného hodnocení zde na ČSFD se mohlo zdát, že snímek Kdo rozsvítí Vánoce může patřit mezi pořádné průšvihy, což si uplynutí 89 minut však rozhodně nemyslím. Když jej srovnám s jinými vánočními počiny, nechyběla zde slušná zápletka, svižně odsýpající děj a hlavně dostatek humoru. V konečném hodnocení jsem odebral jednu hvězdu za to, že se tento příběh odehrával v jižní části USA, takže zde chyběl důležitý vánoční atribut, tedy sníh. V ostatních ohledech jsem s filmem neměl problém a potěšila mne herečka Teryl Rothery, kterou jsem znal ze seriálu Hvězdná brána a jenž si zde zahrála Mary Jonesovou. Byla to manželka Stu Jonese, jehož si střihl Matt Frever. Oba se přistěhovali do malého městečka zrovna do před vánocemi a jejich sousedy se stala rodina Wallaceových, přičemž otec Bob znal Stua z dětství. Kdysi byli nejlepšími přáteli až do studentských let, než se kvůli soutěži o motocykl jeden z nich dopustil podvodu a druhý mu nezůstal nic dlužen. Když se pohádali, jejich přátelský vztah skončil, ale jejich zášť v jejich srdcích zůstala celých 40 let. A když se po těch dlouhých letech opět setkali, souboj o vítězství začal znova. Tentokrát sousedé soutěžili o to, kdo z nich bude mít lépe vyzdobený dům a vítěz měl mít navrch nejen nad nenáviděným soupeřem, ale zároveň by získal prémii 5 tisíc dolarů od města, které soutěž pořádalo. Boj se tak rozběhl na plné obrátky a mne jejich bitvy, v kterých vyhrál Stu a pak Bob, velmi bavila. Jejich manželky zprvu takovou zášť nechápaly a snažily se manžele přivést k rozumu, ale stačil jeden rozhovor Teryl Rothery a sympatické Allison Hossack a i ony zahájily boj na život a na smrt. Každopádně mne neustále překvapovalo, co si jeden na druhého dokázali vymyslet a kam až touha po vítězství může člověka dohnat. Ještě že se jednalo o příjemnou rodinnou komedii, protože jinak by z toho mohl vzniknout klidně horor. Potěšilo mne, že na úplný závěr filmu došlo i na velmi romantickou chvilku, během níž se ukázala síla vánočních svátků, která v člověku často dokázala zapálit dobré srdce. Otázka Kdo rozsvítí Vánoce byla tedy zodpovězena a já tomuto pěknému filmu uděluji čtyři rozsvícené hvězdy ****. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Máme polku novembera a zdá sa, že ma už začína chytať predvianočná nálada. Z ničoho nič som si povedal, že si kuknem nejaký film s vianočnou tématikou. Zalovil som vo svojom video archíve a len tak náhodou som si vybral titul "Kto rozsvieti Vianoce?". Je to nenáročná, rodinná, americká, televízna komédia o dvoch tvrdohlavých susedoch, ktorí medzi sebou súperia o to kto z nich bude mať krajšiu, nápaditejšiu a bombastickejšiu vianočnú výzdobu. Nijak zvlášť som sa pri to nepobavil. ** ()

Galerie (31)

Reklama

Reklama