Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou příběhu z exotického Japonska je newyorský odborník na počítačové čipy Paul Racine, který se po úspěšném obchodním jednání seznámí v baru s krásnou Japonkou Kirinou a po příjemně stráveném večeru se s ní v jejím bytě pomiluje. Když se však vrátí do bytu pro zapomenuté klíče, stane se šokovaným svědkem její rituální vraždy a sám je ninjou, který ženě setnul hlavu, raněn mečem na krku a na ruce. V nemocnici Paula navštíví učitel bojových umění Takeda, protože podle hvězdice, která se Američanovi zasekla do ruky při útěku, poznal, že vrahem byl jeho dávný nepřítel Kinjo z klanu Makato. Nabízí mu ochranu, protože Paul zahlédl ninjovu tvář a ten se nezastaví, dokud nepohodlného svědka nezabije. Netrvá dlouho a v nemocnici se objeví komando zabijáků, kteří povraždí hlídkující policisty i personál, Paulovi se však podaří s pomocí pistole jednoho z mrtvých policistů prostřílet ven. Spojí se s Takedou a jeho ženou Meiko, kteří ho chtějí rychlovakem odvézt do bezpečí. Do vlaku se však dostanou Kinjovi zabijáci, zabijí strojvůdce, nastaví automatické řízení a pak postupují vlakem a brutálně vraždí všechny cestující. Takeda s Meiko se jim však postaví a přemohou je. Ve zdraví se pak dostanou na ostrov, kde sídlí Takedův klan, je však jen otázkou času, než tu objeví také Kinjo se svými zabijáky. Než se tak stane, Paul mnohé pochopí, mnohému se naučí a nakonec rozhodujícím způsobem zasáhne do dávného sporu obou klanů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

otík 

všechny recenze uživatele

Slušný akční film z dob, kdy Lambert ještě uměl hrát nebo hrál v celkem kvalitních filmech. Zde ale není hlavní hvězdou, tou je umění a filozofie nindži. Takže když je hlavní záporný nindža spatřen při prachsprosté vraždě mladé ženy, svědkovi samozřejmě půjde o život, i kdyby byl na konci světa a hlídali jej kupy nindžů. Film ukazuje především vraždy mečem velmi explicitně a rozhodně nepatří k nijak "hezkým" filmům. Zvláště ženám rozhodně nedoporučuji. A ten masakr ve vlaku - to se opravdu jen tak nevidí. To bylo opravdu masíčko. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ťažko sa mi hodnotia kvality tohto filmu lebo ninjovská tématika mi pripadá smiešna. Preto ma film nebavil pred rokmi a ani teraz ma nenadchol. Všetky tie klany a infantilné kódexy sú trápne. No a naviac je to podané očami amíkov, takže tu tú tie najotravnejšie klišé a za hrdinu, ktorý všetkých tých trénovaných ninjov rozseká tu je biela Lambertova tvár. Aspoň že mali toľko súdnosti a Lambert zakaždým vyviazne skôr vďaka šťastiu. Z akcie ma bavilo jedine prepadnutie vlaku. Tam boli solídne a krvavé bitky. Zvyšok akcie je priemer. Hlavne bitky jeden na jedného sú pomalé a naviac ešte obsahujú spomalovačky, takže si medzi každým švihom katany stihnete zdriemnuť. Celkovo je to pre mňa taký tuctový priemer s otravnou tématikou a Lambertov bohužiaľ skôr neúspešný pokus udržať sa v kinolige. 4/10. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Ikdyž rok vzniku tomu moc nenapovídá,patří Štvanice jasně jak dějově tak díky Lambertovi do staré školy akčního filmu.Nenajdeme zde jako u novodobých akcí nepřetržitou jízdu plnou výbuchů,střelby a neporazitelných fuckujících hrdinů,ale spíš takovou usedlejší přemýšlivější akcičku,která má své dané pravidla a ty nepřekročí.Chvilkama má sice Štvanice i docela spád a pár opravdu povedených scén,jako například "vybíječka" ve vlaku,celkově však na mě tento símek moc nezabral.Nevím,jestli to bylo poměrně nudnými postavami(mimojiné,Lambert na to fakt nikdy neměl dostat se mezi filmové star),a nebo samotnou zápletkou,která mi přišla hodně naivní,ale jinak,než jako průměrný béčko Štvanici zařadit nemohu. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Hm, ty scény, ve kterých nikdo z bledých tváří nedeklamuje nějaké nablblé věty, zadělávají na překvapivě sympatickou ninjovsko-samurajskou sekanici. Hlavnímu asijskému představiteli prostě toho ctí a tradicí vedeného rodového stařešinu musíte věřit. A to jak zlomí ten meč, to srdce zabolí. Bohužel všechno okolo je tak...hloupé, hloupé, hloupé a předznamenává tehdy počínající úpadek kariéry Christophera Lamberta. 40% ()

laserr 

všechny recenze uživatele

Ano, scéna s vlakem byla na výbornou, ale co ten zbytek? O ději se vůbec nedá hovořit, akční scény jsou podprůměrně mizerné, takže ze začátku divák sleduje, protože čeká na "další vlak", v prostředku ze setrvačnosti a ke konci jen žasne nad tím, jak dovedl scénárista zazdít jakékoliv plusy tak pitomým koncem. Od tohoto filmu: Už nikdy americké filmy, kde se vyskytuje větší množství asiatů a další film Lamberta jen za výjimečných okolností. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Ninjové vždy nosili jen krátké, rovné meče zvané "ninja-to", aby je mohli snadno schovat a dalo se s nimi bojovat v malých prostorech apod. Kinjo (John Lone) má ale klasický dlouhý a do oblouku tvarovaný samurajský meč katana, který by mu práci v terénu jako ninjovi nedovolil. (AntiasKing)
  • Když Paul (Christopher Lambert) při závěrečném souboji bodne Kinju, jde jasně vidět, že John Lone drží meč jen mezi rukou a tělem. (AntiasKing)
  • Klan Makato a jejich vůdce Kinja jsou zcela smyšlení. (AntiasKing)

Reklama

Reklama