Reklama

Reklama

Tricia sedm let marně vyhlíží svého pohřešovaného manžela Daniela. Když podepíše konečnou zprávu o jeho úmrtí, znenadání se objeví před domem živý, ale dost pohublý a ve zbídačeném stavu. Ještě tentýž večer si pro něj "temnota" přichází. Tricia to psychicky nezvládá a vydává se ho hledat ke špinavému tunelu pod dálnicí, kde ho naposledy spatřily se sestrou Callie. Obě se však beze stopy ztrácí a detektiv Mallory nachází pouze novinové výstřižky o tunelu, ve kterém už od začátku 19. století mizí lidé. (Rodriguez)

(více)

Recenze (144)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Oculus navnadil, Absentia přinesla nepřítomnost. Spíše než horor mysteriózní psychologické drama, které (i vzhledem k poloprázdnému měšci) zlo pouze naznačuje a vy máte hádat, jestli za vším stojí halucinace z vonných tyčinek, darebný pavouček či se prostě pohřešovaní sbalili a vypadli z té díry. Existuje však i možnost, že si vás Flanagan zpracuje do takového stavu, že vám to bude úplně volné.. Marně hledám nějaké pozitivum, snad jen to, že ústřední hrdinky mají obvod zadku přes 100 cm, což je v hororové produkci ukvičených silikonů nevídaně civilní jev.. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

To byla strašná sračka.Mezi jednou hvězdou a odpadem.Ale ať nežeru tak dám jednu,protože nějaká ta scéna se tam povedla,ale jinak bylo všechno špatně.Hudba,otřesní nesympatičtí herci a herečky a hlavně scénář.Začátek ještě ušel,ale pak se to táhlo jak tejden před výplatou.Hnus okamžitě to mažu a už to nechci nikdy vidět. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Flanaganovi teda horory moc nejdú. Ťažko ma niekto presvedčí o opaku. Toto bolo ešte ďaleko horšie ako Oculus. Pritom námet ponúkal mnohé možnosti ako to dejovo a atmosfericky zaujímavo rozvinúť, žiaľ nestalo sa. Úvod ešte celkom ušiel, dokázal navodiť príjemný pocit tajomna a slušnej duchariny. Pritom všetko okolo záhadného zmiznutia mi prišlo celkom zaujímavé. Potom sa to však začalo celé zamotávať a obsahovo upadať, atmosféra sa vytratila do nenávratna a korunu všetkému dala ešte aj nevýrazná hudba. Štýl natočenia a herecké výkony boli naozaj hrozné, miestami mi to pripomínalo inscenáciu, a to radšej ani nehovorím o maximálne nesympatickej hlavnej hrdinke. Ku koncu sa už dostaneme k akémusi obsahovo nevýraznému unudenému zlepencovi, kde našťastie aspoň posledných pár minút čo-to zachránilo, aby sa film nedostal na hranicu odpadu. Jasná strata času. 30/100 ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Tenhle z více žánrů zplácanej ptakopysk má svůj šarm a světe div se, občas si i zafilozofuje a hlavně umí jako správný ptakopysk klamat tělem a kamuflovat svou žánrovou identitu. Návdavkem konečná sequence, po které bude jen na vaší volbě, zda to ty amíky po nocích z bytů kradl metrákový hmyz, nebo to bylo všechno trochu jinak a místo vystrašených arachnofobiků z Vás film udělá smutné svědky faktu, že lidé se prostě ztrácejí. Desítky a stovky každým rokem v těch báječných, zasraných USA. Brát tento film čistě jako horor o hmyzu je nejen známka nepochopení, ale i nevědomé neúcty k práci tvůrců této podivnosti. 60% ()

maverick10 odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden barák, jeden hnusnej podchod, nesympaticti herci a zaseklej gramec na zacatku filmu. Prvni tretina filmu nema co nabidnout a jakysi pribeh buduje formou dejavu opakujicich se zaberu (behani, pak domu, pak do postele, pak si jit zabehat, domu a spat..) budovani toho vseho trva neumerne dlouho a reziser snad premysli jak jeste vic zpomalit. Nezavisly film chapu, ale k tomu abyste natocili dobry film nepotrebujete penize, staci pouze talent, ale ten zmizel nekde v temnem podchodu spolecne s moji trpelivosti. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Presná adresa domu, v ktorom býva Tricia (Courtney Bell), je 600 Pioneer Drive, Glendale, California a presná adresa tunelu je 697 N. Kenilworth Avenue, Glendale, California. Oba body sú od seba vzdialené 69 m. (modano222)
  • Courtney Bell byla během natáčení v sedmém měsíci těhotenství. (Cheeker)
  • Na webu kickstarter.com sponzorovalo film více než 300 lidí. Tvůrci filmu chtěli získat během třicetidenní lhůty 15 000 amerických dolarů, nakonec se darovaná částka vyšplhala na 25 000 dolarů. (Cheeker)

Související novinky

Mike Flanagan – nová tvář amerického hororu?

Mike Flanagan – nová tvář amerického hororu?

01.06.2014

Po odchodu Jamese Wana z hororové scény mnoho fanoušků čeká, kde a kdy se objeví další výrazný tvůrce spjatý s tímto žánrem. Ale dost možná tu již jeden je, jen zatím není tolik na očích. Mike… (více)

Reklama

Reklama