Reklama

Reklama

Dracula Has Risen from the Grave

Trailer

Obsahy(1)

Poté, co je z Drákulova hradu vymýcen ďábel, plánuje hrabě Drákula, který znovu povstal z hrobu, pomstu proti Monsignorovi, který vymýtání prováděl. Drákula se rozhodne učinit z neteře svatého muže svojí nevěstu. (liquido26)

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

pepua 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle díl mne tedy dost zklamal. Ze začátku zajímavé, ale kdesi v polovině se to zaseklo a už to byla nuda. (Asi tam, kde Dracula zaútočí v parku a je jistojistě den, skrz stromy prosvítá slunce...od té chvíle je děj takový nijaký.) Všimněte si na začátku, chlapec nechá kolo přede dveřmi kostela, za chvilku přichází kněz a ejhle, kolo už je fuč :-) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Veľmi atmosferické, výprava bravúrna a prehrávajúci Lee neodolateľný. Škoda len že sa príbeh upriamuje na nudnú postavy Monsiňora a že vo filme je k uzúfaniu málo upíriek. Na druhej strane príbeh je na svoju dobu aj vzhľadom na predošlé diely prekvapivo konzistentný s pár zaujímavými momentami (ateista vs. veriaci s dohrou v závere). ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Hammer. Dracula bez Cushingova Van Helsinga, to je jako Frankenstein bez svého monstra. I to studio Hammer provedlo a bylo to stejně fajn, vznikl dobrý film, ale prostě něco tomu chybělo. V plejádě kladných postav jsem totiž nenašel nikoho sympatického, monsignore je hrozně nevýrazný, hlavní hrdina - chudý, ale chytrý chlapec dvořící se monsignoreho neteři - vyloženě protivnej floutek na pěst a Veronica Carlsonová (kromě toho, že je opravdu tak hezoučká, že ji o rok později znásilňoval i Frankenstein) je jenom tupá nanynka. Zaplaťpánbůh za Draculovy krvavé oči a Zenu, jedinou životnou postavu z plejády jednorozměrných figurek, která skončila tak ošklivě (nebudu spoilerovat, ale co s ní, to padlý kněz vyřešil originálně a nečekaně ohavně, tleskám). Příběh je klasicky ze slabšího soudku, začne tajemně a atmosféricky, i když pak ztrácí dech, ale všechno táhne nahoru skvělá podzimní hammerovská atmosféra, zářivě rudá krev, stylizované kulisy a vcelku efektní závěr. Na to, že jde už o čtvrtý díl série, si draculovská řada drží obdivuhodně vysokou úroveň a v mých očích zastiňuje i sedmidílnou ságu o baronu Frankensteinovi. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Hammerovský standard šedesátých let s tradičními principy příběhů o upírech. Christopher Lee v jedné ze svých nejznámějších rolích série s Drakulou. Obvyklý design gotického hororu: Drakulův hrad, vystrašení venkované, energický monsignore (který ví, jak na upíry), kráska (která nezapře módu 60. let) v centru zájmu temných sil, obvyklé naivní scény, (kdy např.člověk prokáže větší sílu a zručnost než stvůra ze záhrobí). A ovšem též charakteristické kulisové efekty, z nichž zvláště ty na střechách domů byly velmi zdařilé. V závěru uslyšíme latinský Otčenáš se silným anglickým přízvukem. Statečný milující mladík, ateista, snoubenec té krásky, se nakonec pokřižuje. ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

[OBSAHUJE SPOILERY] Vlhký sen všech radikálnějších křesťanů - ateista se na konci pokřižuje! Trololo momenty tu nabývají na vrcholu, kladné postavy jsou úplně všechny strašné a Christopher Lee pronese dohromady tak patnáct vět, avšak i přesto pravítkuje nemálo a zejména jeho skon je pastva pro oči. A mám temné podezření, že situování snad téměř všech hammerovských Draculů do Německa má jediný důvod a to dělat si legraci z Germánů. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (9)

  • I toto pokračování Drákuly měl točit Terence Fisher, ale kvůli zraněním, která utrpěl při automobilové nehodě, musel být nahrazen kameramanem Freddie Francisem. (liquido26)
  • Kňaz si vo filme všimne Drakulov (Christopher Lee) odraz na vodnej hladine, čo nie je možné, nakoľko upír nemôže byť v odraze vidieť. (beso74)
  • Nejvýnosnější film studia Hammer. (liquido26)

Reklama

Reklama