Reklama

Reklama

Tisíc a jedna noc I – neklidná

(festivalový název)
  • Portugalsko As 1001 Noites (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Portugalsko v krizi – režisér pohroužený do nového filmu, ve kterém není s to najít smysl, přenechává slovo mladé a krásné Šeherezádě, která se s kuráží a nadšením pokusí zvrátit svůj neblahý osud a nenudit Krále pochmurnými historkami o neklidu šířícím se zemí. Třídílný snímek osobitého tvůrce, ve kterém se snaží podat aktuální zprávu o své zemi. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Diskuze

Traffic

Traffic (hodnocení, recenze)

PSJR

On mluví o předchozích projekcích v malém sále Thermalu, kde pravidelně odcházely dvě třetiny diváků. Na konci posledního dílu jich tam bylo tak dvacet. Měl jsem pocit, že v Kinosále B bylo pozornější publikum, svoji roli taky hrála hodina (deset dopoledne) a malá kapacita sálu.

WillBlake

WillBlake (hodnocení, recenze)

Lituju, že nejsem ve Varech. Po tom, co jsem viděl Tabu, mám tohohle režiséra na piedestalu. Snad bude možné "trilogii" vidět brzy někde jinde...

na příspěvěk reagoval PSJR

Traffic

Traffic (hodnocení, recenze)

Tristan Rafael

Jo, tohle celkem chápu a taky už to zmiňuju v úvodu svýho textu, kterej o tom píšu. Ten divák za váma, co se hodně smál, jsem byl nejspíš já.

Tristan Rafael

Tristan Rafael (hodnocení, recenze)

Traffic

Musím přiznat, šli jsme na to s mojí holčinou a čekali jsme něco mysteriózního.. asi další adaptaci pohádky Tisíce a jedné noci :) ... a to co přišlo, to byla docela rána mezi oči :D .. Festivalová synopse dost (z)klamala... ještě jak jsme byli unavení z festivalu... začalo to pochmurným, syrovým a kritickým dokumentem portugalské situace.... přítelkyně skoro usínala a vůbec se tomu nesnažila věnovat pozornost.. já jsem nebyl schopen číst titulky, protože únava byla znatelná po probdělých festivalových nocích.. dával jsem tomu šanci a odolával přemlouvání přítelkyně ať už jdeme.. Ale cítil jsem se docela jako hlupák, že jsem se nesmál většině vtipům tvůrce.. nějak mi většinou ucházela pointa.. (možná je to film pro politické a značně intelektuálně zběhlé diváky?) Divák za námi se smál skoro pořád, ale snad jediný z celého Velkého sálu Thermalu.. Nakonec jsme vydrželi do druhé povídky.. Poté co vidím, že režisér je dost ceněný a film je v červených barvách.. myslím, že v klidu domova bych to snad mohl vstřebat a chápat jinak.. Z mého osobního pohledu je tohle na letní festivalovou projekci docela silný kafe.. Spíš to vidím na hodně (jestli vůbec artový) a vyhraněný promítání. Toť můj úsudek. Snad mě neukamenujete :)

na příspěvěk reagoval Traffic

Traffic

Traffic (hodnocení, recenze)

Madsbender

První dva díly fungují i samostatně, ale dávají úplný smysl až v celku. Jinak si myslím, že je ideální ty tři části sledovat ob den nebo tři dny po sobě - tak, jak byly uváděné ve Varech, respekive v Cannes. Nejsem ale příliš optimistický co se týče dalšího uvádění filmů... přece jen tenhle formát je dost neobvyklý a nedokážu si představit, že by to některý (menší) festival ještě dovezl. Obávám se, že bude potřeba počkat až na vydání blu-raye.

na příspěvěk reagoval dr.horrible

Madsbender

Madsbender (hodnocení, recenze)

Traffic

Keď už sa trochu rozbehla diskusia, mám inú otázku. Nakoľko jednotlivé diely fungujú samostatne a nakoľko je nutné vidieť ich bezprostredne za sebou? Respektíve, sú príliš tesne previazané, alebo ich možno sledovať s väčšími rozostupmi?

na příspěvěk reagoval Traffic

dr.horrible

dr.horrible (hodnocení, recenze)

Traffic

že čo od toho čakať. naposledy som natešený do umenia išiel do tej akože iránskej sprostosti o upíroch a nakoniec, hmm, tu mads to pekne vystihol: "tranzvestita s balónikom" :D

Traffic

Traffic (hodnocení, recenze)

Tristan Rafael

Ten film, respektive všechny tři jeho části, se vymykají takřka všemu, na co se dá na festivalech nebo v kinech běžně narazit. Můj tip je, že diváci často neví, jak si s tím poradit, protože ty filmy (hlavně tahle první část) jsou hodně percepčně náročné, mísí dokumentární a otevřeně sebereflexivní fikční prvky, vyžadují ochotu přelaďovat se nové příběhy a způsoby vyprávění, pracují s absurdním humorem, který každému nesedne a zdánlivě nezapadá do tohoto typu filmu... Dalo by se pokračovat.

na příspěvěk reagoval dr.horrible, Madsbender, Tristan Rafael

Reklama

Reklama