Reklama

Reklama

Nejzáhadnější vraždy

(TV film)
  • Velká Británie Julian Fellowes Investigates: A Most Mysterious Murder - The Case of the Earl of Erroll

Obsahy(1)

Zatímco v západním světě zuřila druhá světová válka, v Keni členové privilegovaného Happy Valley pořádali večírky v takovém stylu, jako by zítřek neměl nikdy přijít. Pro lorda Errolla však tohle všechno mělo definitivně skončit. Jednoho večera nedaleko Nairobi byl Erroll střelen z bezprostřední blízkosti do hlavy. Julian Fellowes se vydává do Keni, aby prošetřil nechvalně proslulou vraždu, která se odehrála ve spalujícím africkém žáru a narušila atmosféru koloniálního klubu v Muthaize. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

dris 

všechny recenze uživatele

Takové Vraždy v Midsomeru minulého století dle skutečnosté události. Přijemná atmosféra a zajímavě provedené rekonstrukce nevyřešených vražd, nevyřešených jen do té doby než si na ně posvítil Julian Fellowes (i když někdy je mým favoritem někdo zcela jiný). Závěr: Nejlepší díly: první !spoiler! stejnak to byl synáček!spoiler! a pátý. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Podle mého jednoznačně nejslabší epizoda Nejzáhadnějších vražd. Změna prostředí sice bodla, ale tentokrát to bylo slabší jak po stránce scénaristické, tak i herecké, a ten jedinečný způsob vstupů Fellowese do obrazu to dost zachraňoval. Tím ale nechci říct, že je to úplný propadák, to samozřejmě ne. I tento díl je další nadprůměrná britská podívaná, která prostě velmi snadno zaujme, a která je, jako vždy, skvělá jak atmosférou, tak i neopakovatelným režisérským stylem. Za mě 75%. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Cherchez la femme je francouzská podoba našeho „Za vším hledej ženu nebo hlavní příčinou je žena“ a objevuje se v různých obdobách ve všech zemích a ve všech dobách a tak na tom bude asi kousek pravdy i v tomhle předposledním příběhu z minulosti. Jeden muž byl zabit, druhý se zabil sám a Diana z toho nakonec vybruslila opravdu velmi dobře. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama