Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V prosinci 1994 čtyři teroristé Ozbrojené islámské skupiny (GIA) unesli letadlo společnosti Air France na letišti v Alžíru s 227 osobami na palubě. Teroristé požadovali osvobození svých spolubojovníků a okamžitý vzlet letadla. Teprve po dlouhých diplomatických vyjednáváních mezi francouzskou a alžírskou vládou a popravě 3 cestujících opustilo letadlo Alžír, muselo však přistát na letišti v Marseilles-Provence, protože nemělo dostatek paliva pro let do Paříže. Film sleduje tři postavy, Thierryho, člena GIGN, Carole Jeanton, ambiciózní technokratku z ministerstva zahraničí, a Yahia Abdallaha, odhodlaného džihádistu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (149)

WoWoW 

všechny recenze uživatele

Možná to byl záměr, aby film působil neskutečně neosobně a chladně, ale troufám si říct, že ne. To je taky jeden z hlavních problémů celého filmu, ať už tam zemře kdokoli, divák jen tupě zírá a nijak ho to nezasáhne. Navíc je přepadení dost nuda. Vlastně jediné co mě opravdu bavilo byl způsob, kterým bylo natočeno několik scén. Například hned uvodní vpád elitní jednotky do domu. Co naplat mohlo to být zábavnější. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Navzdory nepříznivým statistikám jsem při žádném ze svých čtyř letů nepotkal na palubě aktivního arabského teroristu, se kterým bych si mohl dosytosti zařvat Allah akbar. Přitom v každém filmu, ve kterém je nějaký záběr na letadlo, vyskakuje z nejbližšího roští skupina osmahlých hochů s podivnými touhami směřujícími ke zničení západní civilizace. Tentokrát se to neslo v dokumentárním duchu skutečných událostí, při nichž všichni zúčastnění určitě získali doživotní adrenalinový zážitek, ale divák v tomto směru poněkud ostrouhal, protože před pořádnou akcí dostala přednost uslzená rodina či politické hrátky a nečekaně často na mne mrkala netradiční návštěvnice akčního filmu - nuda. ()

Reklama

Dadel 

všechny recenze uživatele

Film stejně mdlý a nevýrazný jako jeho název. Terorismus nikdy nebyl nudnější. Patřičného napětí nedosáhnete modrým filtrem a vyblitými barvami. Prokreslení charakterů nulové, unesení pasažéři jakoby ve filmu ani nebyli. Raději si přečtěte popis incidentu na wikipedii: http://en.wikipedia.org/wiki/Air_France_Flight_8969 Je to levnější, rychlejší, informativnější a napínavější než celý film. A United 93 je úplně jiný sport. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Pěkně natočený thriller, který působí hodně realisticky. Není to žádná akční podívaná, ale napínavá hra o životy rukojmí. Dost překvapivé bylo vyčkávání alžírského letiště k odpojení schůdků a obětování tří rukojmí. Závěrečné vniknutí do letadla bylo moc pěkné v kombinaci s autentickými záběry z televize. ()

Wancohoff 

všechny recenze uživatele

no cakal som teda daku napinavu akcnu pecku, ale bola to pekna nuda. a ked sa uz konecne v tretej tretine zacalo nieco diat, pochovalo to dementne chovanie jednotky ktore ma pekne vytocilo. bohuzial v tomto pripade nemozem odsudzovat scenar kedze to bolo podla skutocnej udalosti. (preco sa ty hlupaci z specialnej jednotky trebali do lietadla aby ich kazdeho postrielali,??? preco tam nehodili nejake granaty z nervovym uspavacim alebo neviem akym plynom hned po otvoreni dveri??? noa co ze by zaspali aj rukojemnici.. priotravenych teroristov mohli sputat, a rukojemnici by sa stoho dostali...nie , treba tam 20 rambov co kazdy co vojde dostane ranu ..fest ma to nasralo) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Tento film je založen na skutečných událostech, ke kterým došlo na letu Air France 8969 24. prosince 1994 a sledovalo je v přímém přenosu 21 milionů diváků. [Zdroj: Film Europe] (Krouťák)
  • Unesený Airbus byl po útoku natolik poškozen, že byl vyřazen z provozu. (Caaslav)

Související novinky

Nová přehlídka francouzského filmu v Praze

Nová přehlídka francouzského filmu v Praze

17.05.2014

Francouzská kinematografie oslovuje tradičně široké masy diváků, a tak se distribuční společnost Film Europe Media Company rozhodla zrealizovat festival Crème de la crème, kde slovenským divákům… (více)

Reklama

Reklama