Reklama

Reklama

Dívka z budoucnosti

  • USA Sound of My Voice (více)
Trailer

Dva mladí dokumentaristé proniknou mezi členy sekty. Vládne jí žena, která o sobě tvrdí, že přichází z budoucnosti. Peter a Lorna se snaží nastartovat svou kariéru v dokumentárním filmu. Chtějí natočit film o tajné sektě, kterou vede záhadná Maggie. Členové sekty svolí k tomu, aby se s ní setkali. Oblečeni do bílých chirurgických plášťů a se zavázanýma očima jsou dovedeni na tajné místo, kde se konečně setkají s Maggie. Žena jim sděluje, že přichází z budoucnosti, kde je válka a hlad. Ona se sem vrátila, aby vybrala skupinu lidí, které připraví na to, co je čeká. Oba jsou ze začátku skeptičtí, ale Maggie má zvláštní charizma, kterému těžko odolávají. Zvláště Peter, který byl na začátku přesvědčen, že Maggie je podvodnice, podléhá jejímu ženskému kouzlu. Podaří se dvojici rozluštit Maggieno tajemství? (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

Alementina 

všechny recenze uživatele

Nema to konec! Ten zažranej hipster, co tak moc chtel natocit dokument byl strasne nesympatickej. Celkove to nedavalo smysl SPOILER: Co proboha delal ta cernoska v tom pokoji, ajky ta scena mela vubec pro cely film smysl... poc si pro ni neprisli do toho jejich sklepa?! Jak vubec mohal nekomu dokazat, ze je z budoucnosti... A s kym se ta mala holka tak zdravila... kdyz videtelne nemela zande kamarady, tka jaky tajny pozdrav?! ()

Philcze 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době nezávislák s něčím víc než jen dobrou režií a mrazivou atmosférou. Brit Marling vládne a ukazuje Johnu Hawkesovi, jak se píší a hrají pořádní lídři pochybných kultů. K tomu dobrý scifi podtext a spousta vynikajících detailů, dělajících ze Sound of My Voice podívanou na vícero použití. Hype ze Sundance naprosto zasloužený. Recenze zde. 80% ()

Reklama

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Šálek mého čaje. Brit Marling mě během krátké doby už podruhé uchvátila jak herecky tak hlavně opět brilantním scénářem. Její herecký a scénáristický talent je ohromný a já doufám, že bude nadále vhodně využíván. Konec je opět nesmírně zajímavý a stejně jako v Another Earth nutí po skončení snímku přemýšlet. Chápu, že se to někomu nemusí líbit ale pro mě je to ohromný zážitek. A abych nezapoměl tak mě nesmírně potěšili The Cranberries - Dreams z úst Brit Marling. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Sila sekty je taká, akým podmanivo - presvedčivým dokáže byť jej vodca. Na začiatku je vždy nejaké znepokojenie a podvedomý strach. Vodca (vodkyňa) ponúka oslobodenie sa od strachu a neistôt. Vykupuje svoje ovečky a kúpe ich vo vlnách nového prebudenia. Režimy si uvedomujú, že príliš presvedčiví vodcovia sú nebezpeční a tak ich internujú v ústavoch či väzeniach (Charles Manson, Konstantin Rudnev napr.). A tak aj tu: polícia čmuchá, obchádza, zatiaľ čo vnútri sekty sa rituálne umýva, zdraví a spoločne medituje. Psychosomatické hry zneužité na podmanenie vodcovskej myšlienke. Tak, ako to chodí aj inde. Nechýba mystický prvok - ten, ktorí tu takmer všetci v komentári spomínajú - zaručuje rozšírenie počtu ovečiek v košiari, pretože však aha, čo sa deje, veď to len potvrdzuje slová hlavnej čarodejky. Racionálnych vysvetlení pritom existujú desiatky. Ale v opare mysticizmu potencionálne ovečky rozum zvyčajne odkladajú do ústrania. Veľmi dobrá práca s nejednoznačnosťou, ako aj s náhľadom do života uzavretých komunít. Ukazuje sa, že v morí plytkých priemerností sa sem tam zaskvie nenápadná, no o to žiarivejšia perla. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Thriller bez efektů, kdy jsem si první půlhodinku myslel, že jsem u blbejch na půdě. Jenže napětí vzrůstalo, pochyboval jsem o všem a o všech, a konec, ten byl úplně nejlepší. Nevysvětlil vůbec nic. Líbilo se mi to moc, bylo to intimní, nevšední a všudypřítomná zasněná hudba náladu pěkně umocňovala. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Celý film bol natočený na digitálnu zrkadlovku (fotoaparát) Canon EOS 7D. (ash99)

Související novinky

Alexander Skarsgard vraždí ve jménu přírody

Alexander Skarsgard vraždí ve jménu přírody

03.10.2011

A nejen v Pravé krvi. Spolu s Ellen Page se totiž připojili k obsazení thrilleru The East, což je zároveň název eko-teroristické skupiny, kolem které se točí děj. Skarsgard bude velet, Ellen Page si… (více)

Reklama

Reklama