Reklama

Reklama

Máša a medvěd

(seriál)
  • Rusko Maša i Medveď (více)

Série(5) / Epizody(117)

Medvěd, bývalý cirkusový artista, se usadí v lese a připravuje se na pohodový život plný ticha a klidu. Dokud se však neseznámí s nezbednou holčičkou jménem Máša, která zde žije se svým prasátkem, kozou a psem. Sledujte celou řadu zábavných příběhů o holčičce jménem Máša a jejím medvědím kamarádovi, bývalém cirkusovém artistovi. Máša je nezbedná tříletá uličnice, která žije na staré železniční stanici v lese. Zdá se, že předčasně vyspělé, divoké a nespoutané děvčátko, které se spřátelí s každým, koho potká, je jako magnet na problémy. Medvěd je laskavá otcovská postava, která se ze všech sil snaží své kamarádce pomáhat a chránit ji před úrazem. Sám se při tom však často nechtěně stává obětí jejích lumpáren. Ačkoli má medvěd rád svůj klid, stýská se mu po společných chvilkách s Mášou, když mu zrovna není nablízku. Společně s pochybnou partičkou přátelských zvířat, která si z lesa udělala svůj domov, Máša a medvěd pobaví dospělé i děti a poučí diváky o kreativitě, oddanosti a skutečném přátelství. (HBO Europe)

(více)

Recenze (119)

Blueeyes 

všechny recenze uživatele

Vždycky podobné věci kritizuju. Vždycky. Ale s Mášou a medvědem je to jiné. Malá Máša je nepochybně zplozenec pekel. Zvědavá až hrůza, chytrá jako opice, všude vleze, všechno zničí a do všeho strká nos. Chudák medvěd nedělá nic jiného než uklízí, napravuje škody, šije, vaří, žehlí a to všechno s nekonečnou trpělivostí. Podle mě to není pořad pro děti, ne, je to pořad pro nás rodiče, abychom si mohli říct "ufff, nejsem na tom ještě až tak zle, jako ten medvědí nebožák." :-) ()

MUNRO 

všechny recenze uživatele

Úžasná záležitost!V obsahu je psáno "seriál pro děti od 3-9 let",ale moje 22měsíční dcerka Mášu miluje už teď.A nedivím se jí.Jen upozorňuji,že hodnotím původní Ruskou verzi,která je volně dostupná na Youtube a je dokonalá..Já jen doufám,že si tuhle krásnou věc nevezme do parády Česká televize.To by mně ani nepřekvapilo,kdyby Mášu namluvila třeba Eliška Balzerová.. ()

Reklama

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Člověk si nemůže nevzpomenout na vlka se zajícem při koukání na medvěda a tu malou pohromu, hlavně kvůli místu vzniku. Jenže on je to pro prcky možná ještě větší fenomén, než bylo před lety Jen počkej pro nás. Na televizní seriál opravdu krásné zpracování, vtipné jednoduché zápletky, dokonce bych se z ní i naučil i něco z azbuky a ruštiny. Děti to milují a jelikož je seriál dělaný pro nejmenší diváky a fakt, že se na něj bez problému zvládnu dívat i já, dokazuje, že svůj cíl splňuje znamenitě. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Za mých mladých resp. dětských let jsem znal jen dvě filmové mocnosti, točící krásné animované filmy. Ameriku se Sněhurkou, Bambim, Myšákem Mikim, Plutem... a Rusko s Jen počkej a neskutečnou škálou krásných animovaných pohádek, hojně se zvířátky. Až později přišla rodina Smolíkova z Maďarska a z Francie Šmoulové. Pif nás např. zcela minul... Dnes to mají děti jinačí. Můžou si vybrat co chtějí. Animovaných filmů a seriálů je doslova přehršel a malý divák si může vybrat od klasiky s princeznou a zlou čarodějnicí až po celou japonskou mytologii potvor typu Pikaču, Gormitů nebo americké Transformery... Zdá se, že by v této konkurenci těžko mohl uspět dobrácký méďa s milou malou holčičkou Mášou, jejich kamarády a zlotřilými vlky. Rusové však vsadili na klasiku a dobře udělali. Animace jsou krásně udělané a i jednotlivé příběhy. Celé je to okořeněno kupou velmi chytlavých písniček a já musím uznat, že se tohle Rusům moc povedlo. Nikde se nestřílí, nikdo s nikým nebojuje, neužívá žádné bleskové útoky atd... prostě animovaný seriál v moderním hávu avšak jakoby z časů, kdy mi svět připadal krapet normálnější (ehm no tehdy vlastně končila studená válka že.. ?! :-). Snad to je i důvodem, že jsem se výjimečně uvolil s omladinou jít i na lední šou Máša a medvěd. 4 jahody. * * * * ()

endrix 

všechny recenze uživatele

Naší malé (ani ne rok) se to hýbající se barevné moc líbí, takže i já občas kouknu na nějaký díl. Je milé vidět něco Ruského a nemuset z toho mít strach (i když si nemohu pomoct, Máša a Medvěd jsou svou atmosférou velmi Ruští, cítím v nich důraz na tradiční ruské hodnoty, podobně jako jsou nenápadně vpašované třeba ty francouzské do Asterixe - podle mě to prostě není neutrální univerzální pohádka, jako třeba Krteček). Animace je hezká, příběhy originální, jen mi občas vadí určité přehánění a překračování původního příjemně komorního rámce (např. Hit sezóny). Celkově však důstojný nástupce Jen počkej. ()

Galerie (232)

Zajímavosti (15)

  • Nápad na námet rozprávky prišiel režisérovi Olegovi Kuzovkovi počas dovolenky pri mori. Po pláži behalo hlučné a neposedné dievčatko, ktoré trápilo svojou neposednosťou svojich rodičov. Takto prišla na svet hlavná postava rozprávky. (Zdroj: mamastory.sk)
  • Jedná se o nejčastěji umísťovaný pořad programu Minimax, a to minimálně v období od 1. 10. 2009 do 23. 3. 2024. Stanice ho odvysílala přes 18 000x. (Vitox)
  • Máša a medvěd je v roce 2018 podle agentury TASS nejsledovanějším animovaným seriálem světa. [Zdroj: Novinky.cz] (Duoscop)

Reklama

Reklama