Reklama

Reklama

Most - Série 2

(série)
Krimi / Thriller / Mysteriózní
Švédsko / Dánsko / Německo, 2013, 9 h 34 min (Minutáž: 57–60 min)

Tvůrci:

Hans Rosenfeldt

Hrají:

Sofia Helin, Kim Bodnia, Dag Malmberg, Rafael Pettersson, Lars Simonsen, Vickie Bak Laursen, Henrik Lundström, Daniel Adolfsson, Puk Scharbau (více)
(další profese)

Epizody(10)

Recenze (62)

herr_carter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět sledujeme to zvláštní propojení a spolupráci dvou naprosto rozdílných detektivních přístupů a povah, Ságy a Martina. Byť se už nejedná o takovou ryzí dokonalost, jako tomu bylo u první série, stále můžeme sledovat ojedinělé krimi, které Vás přinutí pouštět si další a další a další díl..pro mě jen škoda, že ne zcela svou vinou v závěru této série a do 3. vydání vypadá role pro mne takřka nepostradatelného svérázného detektiva Martina...............moje hodnocení = 8 z 10. ()

easaque 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

-5* po zkouknutí třetí a zatím poslední série můžu bez pochyb ohodnotit 5 hvězdičkami tento severský kriminální seriál. Výběr hlavních i vedlejších postav je výborný a jejich charaktery jsou důkladně vystiženy. Napětí se dá krájet a nedočkavě jsem se vždy těšil na další díl. K tomu všemu děj osvěžuje správná dávka "humoru", který vyplývá především z chování asociální Sagy. První série byla nečekané překvapení a další pokračování na ni navazuje velmi slušně. I když jsem měl párkrát námitky k logice chování postav v ději, tak si všechny série zaslouží plný počet hvězd. Doufám, že se ve 4. sérii už konečně objeví Martin ;-) ... a neobjevil, ale i tak to bylo napínavé do posledního konce. Pokud 4. sérii můžu brát podle všech indicií za konečnou, tak můžu ji označit za hezkou tečku za parádní kriminální sérií. Jediné co snad ji můžu vytknout je snad trošku přehnaná míra náhod, ale to jí rád odpustím a dávám za 5*[ PŘÍBĚH: 3 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Téma ekoterorismu je v severských zemích mnohem citlivější než u nás. Seveřani mají k přírodě blíž, takže ty následky globalizace, změny klimatu a drancování naší planety mají v přímém přenosu. Díky tématu z oblasti útoků pomocí virů, předběhl Most dobu a je takovým prequelem dnešní coronopaniky. První polovina druhé řady mě i proto moc nebavila. Rádobyvznešenými ideály vedené teroristické činy mi připadají stupidní a filmy o nich, jsou pro mnoho pomatenců návodné. Nicméně poslední epizoda byla natolik intenzivní, že plně ospravedlňuje tu rozvláčnost epizod předchozích. Druhá řada je i přes ten ekosmrádek především příběhem o ztrátách. O osobních obětech, o tom, že někdy dostanete do srdce tolik ran, že vám z něj zůstane jen torzo a rozčarované zjištění, že s tou bolestí vám nikdo nepomůže. Napsat, že poslední díl zůstal otevřený pro třetí řadu, je až úsměvně nedostatečné. Posledních pět minut nadělilo všem fanouškům Sagy a Martina nepodmíněný dvouletý trest v podobě čekání na to, jak to bude dál. Naštěstí jsem s Mostem začal až teď, takže se chystám na další víkendový maraton. ()

angloumene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Detektivní příběh druhé série je výrazně propracovanější a preciznější, než děj série první. Žádné velké nelogičnosti se neobjevují, dokonce diváka překvapí pár zajímavých zvratů a nečekaných vyvrcholení. Na druhou stranu Martinova linka začíná být dost otravná, Sága ztrácí své kouzlo a spolu s divákem se příběhem spíš jenom tak plácá. Celkově tuto sérii hodnotím jako relativně slabší, přeci jen tam takového toho konverzačního balastu bylo trochu moc. V třetí sérii snad vypilují jak příběh, tak charaktery hlavních postav. Celkově to za druhou sérii vidím na 74 %. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z nesourodé dánskošvédské dvojice vyšetřovatelů se okamžitě stvořilo mé nejoblíbenější policejní duo na poli kriminálních seriálů a netajil jsem se tím, že hlavně Martin Rohde s tváří perfektního Kima Bodniy zastínil veškeré policajty, se kterými jsem se ve filmovém i seriálovém světě doposud potkal. Tématika celistvého sezónního případu svým ekoteroristickým zaměřením trumfnula sérii první, zapojení dopadů předchozího vyšetřování do tohoto rovněž kvituju. Jen to šíleně šokující finále jsem musel poněkud dlouho rozdýchávat. Ovšem právě ty nekompromisní eskalace dělají Most tak bombastickým seriálem. [viděno na Voyo] ()

Galerie (214)

Reklama

Reklama