Reklama

Reklama

Most - Série 2

(série)
Krimi / Thriller / Mysteriózní
Švédsko / Dánsko / Německo, 2013, 9 h 34 min (Minutáž: 57–60 min)

Tvůrci:

Hans Rosenfeldt

Hrají:

Sofia Helin, Kim Bodnia, Dag Malmberg, Rafael Pettersson, Lars Simonsen, Vickie Bak Laursen, Henrik Lundström, Daniel Adolfsson, Puk Scharbau (více)
(další profese)

Epizody(10)

Recenze (62)

angloumene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Detektivní příběh druhé série je výrazně propracovanější a preciznější, než děj série první. Žádné velké nelogičnosti se neobjevují, dokonce diváka překvapí pár zajímavých zvratů a nečekaných vyvrcholení. Na druhou stranu Martinova linka začíná být dost otravná, Sága ztrácí své kouzlo a spolu s divákem se příběhem spíš jenom tak plácá. Celkově tuto sérii hodnotím jako relativně slabší, přeci jen tam takového toho konverzačního balastu bylo trochu moc. V třetí sérii snad vypilují jak příběh, tak charaktery hlavních postav. Celkově to za druhou sérii vidím na 74 %. ()

Wallis3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série mě našponovala jak strunu od začátku do konce a za mě vydařenější než ta první. Tady nevíte nic od začátku do konce, což vám drásá nervy a ještě při tom prožíváte mnohdy smutné příběhy postav. Za mě super a hurá na třetí sérii, která to, doufám, bude umět taky tak. V neposlední řadě taky proto, že se na to snad tvůrci nevyserou a rozřešení této řady nám ještě ukážou! ()

Reklama

J.Lajner 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chladnější, depresivnější a tím pádem i trochu odtažitější nástupce výborné první série. Je potěšující, že se tým scénáristů nechtěl opakovat, a i když narativní struktura opakuje vzorec nastavený předchozí sérii, nebojí se divákům seriál předestřít několik změn. Tentokrát nesledujeme trestné činy jednotlivce, ale stáváme se součástí rozsáhlého plánu strukturovaného vyššího zla, jež operuje na více rovinách. V závěru nás kromě dějového twistu, čeká spíše nepříjemné vystřízlivění, neboť vyřešení hlavní zápletky rozhodně nepřináší očekávanou katarzi. Solidní depka. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série neměla chybu. Líbila se mi nepoměrně víc, než série předešlá. Tam byla nerealističnost do očí bijící (za jedinou noc vystavěná zeď v garáži - člověkem nuceným zvládnout ve stejné době desítky dalších zásadních úkonů). Tady je pouze tušená, ale tím, že se na páchání zločinů podílela skupina lidí, ji nemám potřebu hlouběji analyzovat. A na povrch ty možné nedostatky nevypluly. Všechno se řešilo a (téměř) všechno se vyřešilo. Což znamenalo konec a za to jsem v tu chvíli nebyl moc rád, protože se jim ten Most podařilo navést z Malmö přes Kodaň až ke mně do srdce. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Séria číslo 2 možno nie každého presvedčila o tom, že by bola lepšia ako tá prvá, ale mňa áno. Ekoterorizmus ma bavil o málinko viac ako "riešenie spoločenských problémov" a celkovo sa mi zdalo dávkovanie informácií prehľadnejšie spracované, i keď postáv tu bolo opäť neúrekom a komplikovanosť vzťahov proste taká, aká sa pri takom množstve postáv dá očakávať. No a taký cliffhanger ako po poslednej časti sme nezažili v Moste ešte nikdy, dúfam teda, že sa k prípadu nejakým spôsobom tretia séria vráti, ale nedá mi si to hneď nezistiť... ()

Galerie (214)

Reklama

Reklama