Reklama

Reklama

Lumírova garáž

(koncert)
všechny plakáty
Hudební / Dokumentární
Československo, 1990, 21 min

Hrají:

Petr Fiala

Obsahy(1)

Největší hity valašskomeziříčské rockové skupiny Mňága a Žďorp. (oficiální text distributora)

Recenze (8)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Moravská hudobná formácia s podivuhodným názvom Mňága a Žďorp patrila v dobe tesne po páde komunistického režimu k výrazným undergroudovým zoskupeniam. Ich svojský hippiesácky pop punk rock bol prirodzeným produktom toho, čo sa vtedy v česko-slovensku odohrávalo. Dvadsať minútový záznam inscenovaného živého vystúpenia v Lumirovej garáži zachytáva túto kapelu z Valašského Meziříči v najlepšej forme. Boli mladí a originálni. Made in Valmez. *** ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem před dvěma měsíci a dodnes se můj život tak nějak neusadil zcela do normálu. Grimasy a pohyby Petra Fialy prokazují, že přirovnání k českému Johnymu Rottenovi, kterým ho počastoval renomovaný hudební kritik Dědek, je naprosto přiléhavé. ()

HouseMK 

všechny recenze uživatele

Čirou náhodou pustím jednou o půlnoci ČT2 a říkám si: Tohohle kluka já přeci od někud znám! Jen o 20 staršího, vyspělejšího a ne tak neskutečně toporného a ustrašeného - Petr Fiala! Nečekaná dávka nostalgie a začátky mé oblíbené skupiny, to člověk odpustí i tu "trapnost" tehdejších televizních pořadů... ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Tak jsem včera v pozdních hodinách otevřel vrata od Lumírovy garáže a na co jsem tam nenarazil – čerstvě se holící squadra kolem nejistého Petra Fialy hraje své zásadní hity, které ji na pár let vystřelili mezi českou hudební smetánku (Ne, teď ne!, Hodinový hotel, Výhledově) bandě bizardních postaviček jako vypůjčených ze ČtvrtníčkoŠteindleroVávrovského pořadu. Nevím, jestli to mel být dvacetiminutový koncert, sled stejně vypadajících klipů, hudební dokument, krátkometrážní film nebo pouze recese, ale bylo to mladicky čisté a já se nostalgicky bavil. ()

Tamdydam

všechny recenze uživatele

Toto dílku chápu jako podivnou parodii na socialistické "diskošky" s živou kapelou. Ale moc bych na svůj odhad nevsadil. Ať to bylo cokoliv, bylo to hodně divný...:-) ()

Reklama

Reklama