Reklama

Reklama

Burzovní makléř Jeffrey Desange, který po finanční krizi v roce 2008 přišel o veškerý majetek, zavraždí v záchvatu šílenství své kolegy i manželku, se kterou má dvě dcery, tříletou Victorii a roční Lily. Obě dívky odveze pryč z domova. Někde uprostřed lesů dostane na zasněžené vozovce smyk, auto sjede ze srázu a dole v rokli narazí do stromu. Při nárazu se Victorii rozbijí brýle, které musí nosit. Všichni přežijí a Jeffrey odvede dívky do nedaleké opuštěné chaty. Zde má v plánu obě dcery zabít a pak zastřelit sebe. Je ale napaden záhadnou černou postavou, která ho zabije. O pět let později Jeffreyho identické dvojče Lucas najímá záchranný tým, který obě dívky v lese našel. Dívky jsou odvezeny na kliniku dr. Dreyfusse. Hovoří o jakési „mámě“, která se o ně v lese starala. K Lucasovi jsou zpočátku nepřátelské, ale poté, co Lucas dá Victorii brýle, ta ho poznává a obejme ho. Lucas a jeho přítelkyně Annabel získají dívky do své péče… (TV Nova)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (1 026)

Botič 

všechny recenze uživatele

Očekávat dalšího Sinistera by byla asi chyba, ani na Insidious to zkrátna nemá, ale z Del Torovi produkce je to kousek, který jednoznačně vyčnívá. Strachu sice do lidských srdcí moc nevnáší, za to si ale příjemně pohrává s atmosférou, jen škoda závěrečného CGI pekla a několika nelogičností v ději, které přehlédnout prostě nejdou. ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Můj sen byl mít ve stáří chatu na Orlíku a na chatě Orlíky, možná ale své přiblblé vize lehce zreviduji, neboť bych nemusel mít zajištěnou tolik vytouženou samotu. Jakožto stařičký, impotentní, skoro čtyřicátník, přece nebudu zvědavý na nějaké promenování a obtěžování strašidelnou Svatební košilí, brrrr. Kór když na světě poletují takové pekelné stvůry, které dokáží vyčmuchat po pěti letech i verbalovu odhozenou šprcku, chvílema jsem měl pocit, že ten bloodhound mohl kandidovat na prezidenta, neboť (kromě čichu) splňoval základní atributy tří nedávných rivalů, rypák jako kráva, trojitá brada a nebylo mu rozumět. No nic, pojďme k příjemnějším věcem, tedy k hororu. Od Sinisteru každopádně další milé překvápko, už úvodní titulky byly éňo ňéňo, respektive celý začátek filmu, až pak to lehounce stagnuje a začne mírně uvadat, my chytří lidé tomu říkáme "od deseti ke čtyřem", poslední desetiminutovka, koukám, nebyla k smíchu jen mně, ale zase to vyvážil výše zmíněný hund, okatá basačka, basistka, basmanka, čert to vem a nevypadat tak dobře, chtěl bych mít Nikolajův xicht (ne jméno). Takže odpuštěno, omalovánko. Navíc jsem až dnes konečně pochopil píseň Jsi moje táta od transportérů z Luny a slibuji, holkiii, že máte u mě schovaný použitý tanga. Takže velice slušný horůrek a i malá Hrzáňová (retardované bejby) skončila tak ...kurva, přece to nevybleju, ne?? P.S. Drahá Lil, už svou Svatební košili měnit nebudu :). ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Uff... Tohle Áno !! Po 10 minutovém prodělaném Infarktu, musím prohlásit, že Máma Exceluje v Žánru Haunted House Horror! Příběh je zcela obyčejný, ničím vyjímečný,objeví se zde řada Hororových Klíše, ale to, co táhne Film vysoko nahoru je Napětí, ZVUK a řada Jump Scares,které působí kure*sky děsivě! Máma: Duch/Entita/Démon vytvořený plného CGI! Musím přiznat, že Máma vypadala občas vtipně, její podivné vlasy a zvláštní asymetrická tvář,i přesto byla Dostatečně strašidelná a smutná ! Máma je vlastně taková Napínavá Pohádka pro dospělé s milým Koncem, při které jsem se bavil Skvěle a mohu ji s Klidným svědomím Doporučit každému! Sluchátka či Kino je povinnost, jinak si Negativní komentáře strč do prdele!... 80% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Dve malé dievčatká sú po rokoch pátrania organizovaného ich príbuznými nájdené v opustenej chate. Je záhadou, ako deti dokázali prežiť päť rokov bez kontaktu s vonkajším svetom. Ich vysvetlenie je ale jednoduché. Postarala sa o nich Mama. Tú však okrem dievčatiek nikto nevidí a jej totožnosť je pre každého ešte väčšou záhadou. - Po dlhých rokoch som si tento horor pozrel znova a stále sa mi velmi páči. Dokonca môžem povedať, že je to jeden z mojich najoblúbenejších kúskov v tomto subžánri. Pán Andy Muschietti tu dokázal, že sa pre tento žáner narodil, a zaslúžene zbieral obrovské úspechy v roku 2017. Pravdou je ale to, že prvá polovica je o stupeň lepšia než tá druhá. V prvej časti je silno poznať, ako perfektne dokáže tento režisér pracovať, pretože každá jedna scéna je dôsledne vystavaná a pôsobí divácky atraktívne. Postavy sú uveritelné, rovnako ako vzťahy medzi nimi. A to je dôvodom, prečo funguje aj slabšia druhá polovica, pretože s tými postavami jednoducho súcitíte a digitálne efekty už nemôžu pokaziť celkový zážitok. Je tu poznať aj miestami rozprávkový rukopis producenta Guillerma del Tora. Naviac je tu vynikajúca hudba, kopa hereckého talentu a dôkladne napísaný scenár. Takže keď si to dám všetko dokopy, jediné, čo mi u tohto hororu vadí, sú tie CGI efekty, ktoré podla mňa ani neboli nutné, pretože Javier Botet už mnohokrát predviedol, že žiadne digitálne úpravy nepotrebuje. Taktiež dúfam, že spolupráca Muschiettiovcov a Jessicy Chastain výrazne prispeje k tomu, že sa táto špičková herečka objaví v pokračovaní It. + Javier Botet + herečka z Crimson Peak + herečka z It + herec z Diary of the Dead + herečka z The Sound ()

petero 

všechny recenze uživatele

Zručne natočený horor ako je z produkcie Guilerma del Tora už zvykom a aj dej je vcelku rozsiahly na to že sa jedná o film z mini kraťasu (čo našťastie nie je vôbec poznať). Herci vynikajúci, pár prekvapení nechýba a výborná jedna scénka hrajúcich sa detí s Mamou. Škoda trošku slabšieho zobrazenia strašidla ktoré sa dostane k plnej paráde v závere. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (22)

  • Keď Annabel (Jessica Chastain) ide do izby dievčat, aby im oznámila, že je neskoro a musia ísť spať, cez okná sa valí denné svetlo. (Arsenal83)

Související novinky

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

17.06.2023

Nadějně rozjetý Andy Muschietti, režisér původem z Argentiny, si v Hollywoodu udělal jméno efektivními horory Mama, To a To kapitola 2. Právě tento čtvrtek do našich kin vstoupil i jeho nejnovější… (více)

Druhé To nabírá obsazení

Druhé To nabírá obsazení

14.04.2018

Studio Warner Bros. se adaptace hororu To bálo do takové míry, že vyhnalo původního režiséra Caryho Fukunagu, který film nechtěl natočit za pouhých 35 milionů dolarů. Jeho náhradník Andy Muschietti… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Horor To je zpátky ve hře

Horor To je zpátky ve hře

20.07.2015

Novou adaptaci románu To od Stephena Kinga měl natočit Cary Fukunaga (Temný případ). Kalifornský režisér se ale nedohodl s producenty na rozpočtu a projekt opustil, což většinu lidí vedlo k závěru,… (více)

Reklama

Reklama