Reklama

Reklama

Insidious

  • Česko Zákeřný (více)
Trailer

Když se rodina přestěhuje do nového domu, začnou se dít podivné věci. Zjevují se zde děsivé postavy a je slyšet šepot. Situace vygraduje ve chvíli, kdy se jeden ze synů neprobudí. Lékaři příčinu jeho kómatu nedokážou vysvětlit... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 350)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Vydatná inspirace Paranormal Activity, ale místo otravných blairwitchovských kamer to zvolilo klasický filmový přístup. Tudíž je to mnohem strašidelnější. V rolích rodičů se objevili překvapivě dobří a známí herci, což je fajn. Ke konci už to začínalo připomínat spíš Noční můru z Elm Street, ale místo hláškujícího Freddyho je tu čert a stařena. Kdybych na to koukal v noci sám, tak bych se fakt hodně bál. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1,5miliónaTržby USA $54,009,150Tržby Celosvetovo $99,870,886Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,455,852Tržby za predaj DVD v USA $11,323,454║ Na začiatok som sa ľakol mena Oren Peli na producentskom poste, či zas film a samotný príbeh nebude trpieť na prílišnej vatovej prázdnote a lá Paranormal Activity, našťastie je tu James Wan a ten sa vie ako tak obracať a aj keď príbeh nie je možno úplne vybrúsený, príde na niekoľko dosť dobrých vypätých scén a dusnú atmosféru, slušný priemer. /60%/ ()

Reklama

Faustka 

všechny recenze uživatele

Zlomový okamžik… okamžik, kdy jsem sáhla po Insidious. Vím, že je také Poltergeist, Ti druzí a ještě mnozí jiní, ale… můj instinkt mi napověděl, že svět… ten tajemný svět, už nikdy nebudu vnímat jako dřív. Pro mě je rok 2010 ….James Wan a Insidious – a jeho magický astrální rozměr. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Málem jsem se posral hrůzou. Že to nikdy neskončí! Ale popořadě. První polovina - Abnormal Passivity. Rodinka stěhuje nábytek, uklízí dům a do toho jim nasraný poltergeist tu a tam houkne do komína, zaskřípe špatně namazanými dveřmi, a co je nejstrašnější, občas jim zpřeháže abecedně seřazené tituly v knihovně. Pro tohle mám ještě docela pochopení. Mně někdo vrazit Koontze před Kinga, mám z toho dva měsíce tiky a panicky se pětkrát denně vracím do bytu, abych se přesvědčil, jestli jsem opravdu vypnul sporák. A to nemáme plyn! A pak to konsternovaná ektoplasma rozjede naprudko! Synáček začne byt duchem nepřítomen, po domě běhá hihňající se trpajzlík, na stropě visí pán s červeným xichtem a mě mrazí. Při té hrůze jsem totiž úplně zapomněl zavřít v obýváku okno. Naštěstí přichází paní v plynové masce a její dva retardovaní synové a hrajou si na Akroyda s Murrayem. Komediální vložka výborná! Paní má ve filtru asi nějaký nějaký pětilebkový matroš, nadýchá se THC, prohlásí, že tatínek je astrální kosmonaut a měl by okamžitě odstartovat, protože jinak má synáček v Houstonu děsnej problém. Pomalu mi tuhne úsměv na rtech. Pan Wan v této fázi patrně nevěděl kundy kam, a tak se začal drápat na Tichý kopec v celé jeho sračkovitosti. Chudáka tatínka totiž pošlou za mlhu hustou tak, že by se dala krájet a dost možná ještě dál. No co vám budu povídat! Tma jako v prdeli, do toho třikrát BUBU, dvakrát BAF, nějaké to kopýtko, trochu kouře, jeden nehezký obličej a teprve potom se vynořil Rákosníček a pravda a láska opět zvítězila nad lží a nenávisti. Naposledy jsem se takhle vyděsil, když mi přišel červený pruh z magistrátu. Řidičák mi naštěstí neprocvakli, chtěli jen pět litrů výpalné a prý, když si budu zbytek svých bodů hýčkat, nějak už to dojezdím. Ale byl to horror! ()

psy.cho 

všechny recenze uživatele

Film priam s excelentnou atmosférou! Desivých scén bolo nadmieru a takisto aj scén, ktoré vedia nalakať. Insidious si držal svoje tempo počas celého filmu. Tiež musím pochváliť hudobný doprovod a masky. Wan nám ukázal ako má vyzerať dobrý horor, ktorý určite nenudí! Jeden z najlepších hororov za poslednú dobu. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (35)

  • Scéna, kde si Démon brousí své ocelové drápy na brusce v dílně, je odkazem na  film Noční můra v Elm Street (1984), kde si podobně brousí Freddy Krueger (Robert Englund) nože na své pověstné rukavici. (ČSFD)
  • V scénke, kde si Josh (Patrick Wilson) pozerá svoje staré fotografie z detstva, je na jednej so psom, ktorý v skutočnosti patril režisérovi Wanovi. (misterz)

Související novinky

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Páté Insidious zná režiséra

Páté Insidious zná režiséra

29.10.2020

Protože hororových zpráv v období Halloweenu není nikdy dost, přichází i jedna pro fanoušky duchařských filmů. Studio Blumhouse dnes oznámilo, kdo bude režírovat pátý snímek v sérii Insidious. A… (více)

Blum, Wan a vražedná panenka

Blum, Wan a vražedná panenka

19.07.2018

James Wan (Saw, Aquaman, V zajetí démonů) už má s filmy o děsivých panenkách nějaké ty zkušenosti. Jak se tak zdá, pořád jej tohle téma ale neomrzelo, čerstvě totiž oznámil spolupráci na novém hororu… (více)

Spawn míří na velké plátno

Spawn míří na velké plátno

22.07.2017

Comicsový tvůrce Todd McFarlane konečně oznámil nový celovečerák se Spawnem. Kultovní démonický antihrdina byl v kinech už v roce 1997, drsný eRkový reboot se tedy rozjíždí přesně 20 let po prvním… (více)

Reklama

Reklama