Avgust. Vosmogo

August 8

Sci-Fi / Válečný / Drama

Rusko, 2012, 120 min

Dzhanik Fayziev

Bohužel nemám rád válečné filmy. Proč jsem se tedy na film díval? Uváděli, že ve filmu uvidíme roboty. Z 95% to byl ale válečný film a 5% fantasy. Doporučuji se dívat na BLU RAY 1080p, abyste si vychutnali katastrofickou scénu s autobusem. Má matka se při této scéně tak lekla, že vyskočila 2m vysoko :-) Jinak dobré herecké výkony, sympatické postavy a spoustu hollywoodksých efektů.Takže film natočen skvěle, ale pokud nejste milovníci válečných filmů, tak to není film pro Vás. 50%(8.4.2012)

• Virusman666

A opět je tu ruskej shit(25.5.2012)

Po prvých prostoduchých scénach z Moskvy nič moc, ale akonáhle sa to dostalo do Osetie a v Cchinvali začalo všetko vybuchovať, ponoril som sa do filmu a vypľulo ma to až za hlasu Nikolaja Rastorgujeva. Herci si svoje zvládli, prekvapivo aj hlavná hrdinka ktorá mi spočiatku pripadala, že len dobre vyzerá no postupom času som jej v tom pátraní po synovi začal fandiť. Nutné dojemné scénky mi nevyvolávali nutkanie zvracať takže jediné čo narúšalo celkový zážitok je až priveľmi okate digitálna krv. Čo sa ale týka produkcie tak Avgust Vosmogo schová do vačku aj Hollywoodske trháky a toľko vojenskej techniky tu už pokope dlho nebolo. Na záver tu máme aj dobrého Gruzínca. Gruzínci najskôr čistý hajzli čo si spravili z Osetie civilnú strelnicu no záver filmu ukazuje, že sa nedá celkom generalizovať. V pamäti mi ostal veliteľ ruského tanku ktorí sa chce čo najskôr dostať až do Tbilisi a civilisti ho moc nezaujímajú. Vo výsledku je najväčším hajzlom opäť raz ľudský mamon a túžba mať viac.(17.5.2012)

• a0001

Nepozeratelný. Skutočne inak sa tento detinský, bláznivý film ani nedá nazvať.(21.5.2012)

• RoyBatty444

Krásna príroda. Chaotický dej zapríčiňujú aj chlapcové fantázie. Nutnosť poznať pozadie konfliktu lebo sa stratíte. Herecké výkony - ruské, dobré. Nakoľko je sponzorom hollywood tak aj holiwoodsky presvietené (hlavná hrdinka prežíva zázrakom). Ruská vojnová technika pre fajšmekrov.(28.5.2012)