Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Kavkazu zuří válka mezi Ruskem a Gruzií. Do této válečné oblasti přijíždí americký novinář a jeho kameraman, aby zdokumentovali situaci pro svoji televizi. K ruce mají místního člověka, který jim má dělat průvodce a tlumočníka. Když se všichni tři dostanou do křížové palby, přestane jim jít o reportáž a začnou bojovat o holé životy. (toy79)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Renny Herlin sa stále hľadá a jeho film aj tak vyzerá. Pokiaľ je v tom trocha politiky a širší pohľad na nedávny konflikt, je to zaujímavé. Akonáhle sa chce s novinármi hrať na hrdinov, začína to byť trapas, ktorého vrcholom je záver s potetovaným "kozákom" na námestí. Novinár neohrozene kráča s pevným pohľadom, za ním vybuchujú budovy...čo to má byť??Chcem točiť poctivú hodnovernú drámu alebo akčný thriller?? Toto je taký beztvarý hybrid, ktorý to síce v úplnom závere berie vážne (výpovede skutočných gruzíncov), ale na tú hodnovernosť a zodpovedný prístup sa vo filme pozabudlo. Val Kilmer , jeho výkon i výzor, to je hotová katastrofa. Zmenil sa na nepoznanie. Jeho štek mohol zahrať aj bezdomovec "Karči"...Aby som iba nekritizoval, sú tam aj dobré momenty a ako akčný film splní účel. Pokiaľ sa nehrá na niečo viac. 60%. ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru docela povedený kousek. Zkousl jsem tady i tu digitální kameru. Je to krapet syrovější, ale v rámci možností. Rozhodně se mi líbilo obsazení, kdy se v hlavních rolích objevily čerstvé tváře, kdežto v těch vedlejších byli ostřílení matadoři (Garcia, Kilmer). Kdo má rád filmy válečnéhoh charakteru bude určitě spokojen. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

5 Days of War si bere velice zajímavé téma na odvyprávění ze strany novinářů. Celkově váleční novináři v poslední době mají celou řadu zajímavých filmů. Nicméně některé jsou dobré, jiné průměrné a není důležité to, jaké hrůzy film z válečného konfliktu vytěží. To se vlastně dělo v každém válečném konfliktu, ale z toho, co mi samotný film po shlédnutí dá a tenhle s tím měl obrovský problém. Ano, ukázal krásy Gruzie, což mě velice potěšilo a akce také nebyla vůbec špatná, ale celé to mělo takový ten nepřirozený výraz, kdy hlavní hrdina utíká smrti z pekáče snad každou scénu a do toho se ještě morduje nějaká, pro mě v takovém filmu, nepochopitelná dějová linka o nějakém milostném románku, který mě ale vůbec nezajímal. Film ve výsledku má dobré záběry, dobrou akci, ale neuvěřitelně špatný příběh, který ho hrozně sráží. Každopádně i tak mě film donutil, abych si o válečném konfliktu dočetl více, což mě utvrdilo také v tom, že film se vůbec v onom konfliktu nesnaží být objektivní, ale veškerou vinu háže na Rusko. Nejvíc mě ale mrzí fakt, že politikové opět rozhodují o osudu země, která má tak nádhernou přírodu a historii, ale jakmile do této země přijde válka, v tu chvíli to nikoho nezajímá. Bohužel. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

tak tento film bude vo filmografii rennyho harlina vycnievat ako shaquille o'neal medzi detmi v skolke, pretoze sa finsky vlciak prvy raz pokusil prist s dielom ktore nie je len klasicky akcny film, ale ma nieco ako myslienku a nejake hlbsie posolstvo. zostal avsak niekde na pol ceste. akcia rennymu stale ide a je vrcholom filmu (a vyzera neskutocne dobre, ak je 12 milionovy rozpocet pravdivy tak sa harlinovy podaril maly zazrak), avsak posoby ako z jeho klasickeho akcnaku a nie z dramy o reporteroch snaziacich sa podat svedectvo o hrozach vojny. pribeh je dost zhollywoodizovany a dost jednostrany, co mi vacsinou nevadi, ale tu sa tlaci na pilu tak silno ze mi to cely pozitok z nezavaznej zabavy skazilo... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Na nějaké dlouhé truchlení tu schází čas, protože nemilosrdné kulky lítají zatraceně často. Finský veterán Renny Harlin nechce složit zbraně a tasí další béčkovou, nutno zdůraznit sterilní podívanou, která může jen zpovzdálí tiše závidět Harlinovým vypalovačkám a klasikám žánru jakým je Cliffhanger nebo druhá Smrtonosná past. V tomhle případě děj moc neplyne, ale jen se přemísťuje z bodu A do bodu B, kdy ani jeden z nich nenabízí něco, za co by scénárista zasloužil pochvalu. Akce je dost, ale trestuhodně jí chybí ona pověstná přidaná hodnota (samozřejmě oceňuji, že vše dal Harlin do kupy za pouhých dvacet milionů dolarů, nicméně na to se historie neptá). V centru dění se pak potácí stejně jako u předchozích 12 kol (tehdy to byl John Cena) silně necharismatický hlavní hrdina. Rupert Friend, idealistický novinář bez bázně a hany, je nejenže poměrně nesympatický, ale diváka jednoduše nedonutí držet mu palce. K tomu si tvůrci vydupali všemožná objetí a plácání po ramenou, která nepříjemně zavání patosem, stejně jako závěrečná několikaminutovka vzpomínek, která je docela mimo. Neříkám, že je to celé zlé, to rozhodně ne, ale 5 Days of War jen holt divákem projde, neublíží, ale ani nic nezanechá. A Harlinovi pomalu přestávám fandit.. bohužel.. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Aj keď natáčanie prebiehalo v Gruzínsku mnoho členov štábu bolo z Bulharska, a to z toho dôvodu, že v Gruzínsku je veľmi málo ľudí, ktorí majú skúsenosti s prácou na filmoch. (m.a.t.o.)
  • Film se neshoduje ani s verzí od Kremlu, ani od Osetie a ani od Gruzie. (vimanzen)
  • Gruzínska armáda poskytla na natáčanie obrnené vozidlá, zbrane, vrtuľníky a dokonca aj svojich vojakov. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama