Reklama

Reklama

Virový faktor

  • Hongkong Ni zhan (více)
Trailer

Obsahy(1)

Agent pro mezinárodní bezpečnostní záležitosti Jon vykonává nebezpečnou misi. Má eskortovat za hranice zločinného vědce. Cestou se jeden z členů jeho týmu projeví jako zrádce a střelí Jona do hlavy, aby mohl vědce unést. Když se Jon probere v nemocnici, lékař mu sdělí, že má v mozku kulku, která ho během několika týdnů úplně paralyzuje. Jon se vrátí do Pekingu, aby viděl svou matku, která Jonovi prozradí, že má v Malajsku bratra. Vychoval ho jeho otec, hazardní hráč. Jon letí do Malajska, aby svého bratra Yeunga našel. V letadle uzavře spojenectví s Dr. Kanem, který mu slíbí zjistit něco o možnostech jeho ošetření. Když ale dorazí na místo, Yeung se pokusí doktora unést a bere s sebou za rukojmí Jona, který se proti únosu pokusí zasáhnout. Oba se brzy dohodnou, že jsou bratři a rozhodnou se spolupracovat v zájmu zadržení zločinců skrývajících se za únosy, přičemž zároveň mohou svět zbavit infekce považované dávno za překonanou. (Film+)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Pěkný akčí film vyprávějící příběh dvou bratrů, kteří se po rozdělení rodiny v dětství dvacet let neviděli. Z mladšího bratra Jona žíjícího s matkou, se stal policista, který je při akci střelen do hlavy a po několika měsících na lůžu mu zbývá několik málo dnů, než mu kulka způsobí ochrnutí celého těla. Matka mu poví, že zjistila, kde bydlí zbytek jeho rodiny a on se rozhodne je vyhledat. Starší bratr Man Yeung je uprchlý zločinec, který je zapleten do obchodu s biologickými zbraněmi. Oba bratry spojí únos Manovy dcery, která je nakažena zmutovaným virem a zbývá jí několik hodin života. Zam mě 75% :) ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Na přelomu 80. a 90. let byla hongkongská kinematografie na absolutním vrcholu, a to jak z hlediska kvality filmů či pestrosti produkce, ale také coby průmysl. Její ekonomická síla se mimo jiné manifestovala tím, že nejen áčkové blockbustery, ale i četné béčkové produkce zcela běžně natáčely v zahraničí a lákaly tak domácí publikum i světové distributory na tradiční žánrové atrakce zabalené do přidané hodnoty exotických lokalit, které filmům dodávaly zdání nákladnosti a tedy i domnělé kvality. Poslední film předního hongkongského řemeslníka přes akční thrillery Danteho Lama jakoby signalizoval, že se hongkongská kinematografie po patnácti letech pomalu zkouší dostat zpět na pozici, z níž tvrdě spadla. "The Viral Factor" divákům slibuje mezinárodně rozmáchlý akční thriller, jehož přestřelky a honičky jsou zasazeny před scenérie Blízkého východu, Číny a Malajsie. Film představuje Petriho misku, kde obludně mutují nejzákeřnější podoby bombastického akčního spektáklu, béčkových žánrovek, scenáristicky třeskutě naivního braku a těžkotonážního melodramatu. Pokud bude "The Viral Factor" předzvěstí dalších snímků, které jeho nedostatky překročí, může se na něj posléze vzpomínat jako na první nejistý krůček na znovuobjeveném území. Pro Lama sice stvrzuje jeho ambiciózní tendenci každým projektem překonávat spektakulárnost svých předchozích titulů, ale nemůže se vyrovnat vytříbenosti a bezchybné funkčnosti jeho předchozích akčních thrillerů "Beast Stalker", "Fire of Conscience" a "The Stool Pigeon". Zatímco jmenované snímky se držely osvědčených motivů urbánních thrillerů, tedy žánru, který ani v dobách největší krize z hongkongských kin nevymizel a vybudoval si i skrze nové příspěvky žánru stabilní schémata, "The Viral Factor" jakoby nově (znovu) přináší žánr thrillerů amerického ražení, kde jde o záchranu světa a zlotřilé padouchy nadnárodního formátu. Zdejší vyprávění neustále diváka vyhazuje z filmu hurónsky směšnými logickými nedotaženostmi a celkovou naivitou dění. Nejhorší je ale vše zastřešující rámec tvrdě plačtivého melodramatu, kde se stmelují léty rozdělené rodiny, překonávají se sociální propasti a letité (doslova mokré :)) sny získávají definitivní interpretaci (sekvence vytahování nechutně špekatého škvrněte z vody je už ryzí burleska). Přitom to má být akční thriller o honu za zloduchy, kteří se zmocnili smrtícího viru. 5/10 ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerný akčný thriller od Dante Lama. Má celkom dobrý príbeh o dvojici rozdielnych bratov, policajtovi a zločincovi, ktorí o sebe vôbec nevedeli, ale postupne si k sebe nájdu cestu, lebo stoja proti bývalom policajtovom kolegovi, ktorý zradil a teraz chce získať vražedný vírus, aby zbohatol na trhu s vakcínami. Spracovanie je ale určite sklamaním, chýba tu potrebná dynamika a väčšia zaujímavosť, chválim, že aj napriek nadpriemernej dĺžke sa na film dá po celý čas celkom dobre pozerať, za čo môže hlavne to, že vždy tie lepšie scény prichádzajú približne v pravidelných intervaloch, takže tie slabšie ani nestihnú začať nudiť, ale to je asi tak všetko, čo môžem na spracovaní chváliť, dej ma tu ani na okamih nedokázal vtiahnuť, bolo mi úplne jedno, ako sa to celé skončí a kto ako dopadne, čo je teda veľký zápor a tie rodinné vzťahy, ktoré tu majú pomerne dosť priestoru tu vôbec nefungujú a tak sa ani potrebné emócie nedostavia. Akcie je tu dosť a je nadmieru vydarená. Dante Lam tu opäť pokračuje vo svojom štýle a upgraduje tu akciu zo svojich predchádzajúcich hlavných filmov Beast stalker, ale hlavne Fire of conscience, takže je perfektne natočená, nadmieru dynamická, dosť rozmanitá, odohráva sa v dobre zvolených prostrediach a snaží sa pôsobiť čo najviac realisticky, čo sa až na pár výnimiek aj celkom darí. Nájde sa tu viacero uveriteľných súbojov jeden na jedného, ktoré sú síce viac zostrihané, aby pôsobili dynamicky, ale aj napriek tomu vidno, že postavy sú fyzicky schopné, páčia sa mi aj prestrelky s dobrým výberom zbraní a slušným množstvom zabitých, výborné automobilové scény alebo aj kvalitné explózie. Najviac sa mi páči všetka akcia z prvej hodiny, či už výborná akcia v Jordánsku, útek z väzenia, útek z výskumného centra, ale aj zvyšok, potom už jej zaujímavosť čiastočne opadne, ale zase to zachraňuje výborný záver na lodi. Herecké obsadenie sa mi páči, Jay Chou v hlavnej úlohe, Nicholas Tse a aj Andy On ako hlavný záporák, len ich postavy nie sú až tak zaujímavé, ako by mali. Réžia je iba priemerná, Dante Lam sa nanešťastie až príliš moc posunul k úplnej komercii a na filme je to vidieť, s vizuálom nemá žiadny problém, ale zvyšok už tak nefunguje, ako predtým, ale aspoň technická stránka je prvotriedna, rozpočet je vidieť. Škoda, ostatné komentáre sa nanešťastie v ničom nemýlia, Viral factor je až moc moderne americky pôsobiaci film, čo ma vôbec nebaví, preto som ich aj prestal pozerávať, ale zase tu je aspoň lepšie obsadenie a aj akcia je omnoho kvalitnejšia. Na jedno pozretie to stačí, ale po kvalitatívnej stránke je to od Dante Lama rozhodne veľký krok späť. 63% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MĚL JSEM TEN SAMÝ SEN KAŽDOU NOC. NAŠE CELÁ RODINA U MOŘE...JEDEN PO JEDNOM ZMIZÍ...NAKONEC ZŮSTANE JEN JEDEN. KONEČNĚ VÍM,KDO MĚ VYTÁHL A ZACHRÁNIL MĚ V TOM SNU....“ /// Novej druh neštovic a osud světa do svejch pracek tentokrát berou kluci z Hong Kongu. Přestřelka v Jordánu na americkej způsob (jakože dobrý...), ucházející kontaktní souboje a příběh z ,,Pošty pro Tebe“ (jakože na hovno...). Cíťovka moc nefunguje, ukradený neštovice jsou mi úplně ukradený a přemejšlím, kolik by tu muselo bejt akce, abych dal filmu aspoň průměrný hodnocení.... no, asi tak jednou tolik. Film, kterej ničím nepřekvapí a může jen zklamat. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám pupínek a nevím, jestli to náhodou není ten novej druh. (Neštovic.) 2.) Jsem výrobce neprůstřelných vest. 3.) Thx za titule ,,tomik1976“ a ,,jives“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušný akčňák od Dante Lama s vynikajícím Andy Onem v záporné roli. Co mě však příliš nepotěšilo byl příběh, který mi přišel buď podivně převýprávěný anebo nedostatečně zajímavý, aby vtáhl, avšak vše vynahrazuje vysoký rozpočet a četné akční scény, většinou přestřelky a výbuchy, ale občas potěší i fight na blízku, takže co se týká akce, herců a tempa spokojenost. Slow motion bullet shot byl over the top. 70%. ()

Galerie (162)

Zajímavosti (4)

  • Společné pojištění herecké dvojice Jaye Choua a Nicholase Tseho činilo 150 mil. amerických dolarů a na jejich bezpečnost během natáčení dohlíželo nad 20 osobních strážců. (Conspi)
  • Za pronájem apartmánů v mrakodrapu The Petronas Towers, dvojici dominantních komerčních výškových budov v Kuala Lumpur, zaplatila produkční společnost 70 000MYR (malajsijských ringitů či malajsijských dolarů). (Conspi)
  • Letadla s tanky byly filmovému štábu zapůjčeny vojenskými hongkongskými vzdušnými silami. (Conspi)

Reklama

Reklama