Reklama

Reklama

Virový faktor

  • Hongkong Ni zhan (více)
Trailer

Obsahy(1)

Agent pro mezinárodní bezpečnostní záležitosti Jon vykonává nebezpečnou misi. Má eskortovat za hranice zločinného vědce. Cestou se jeden z členů jeho týmu projeví jako zrádce a střelí Jona do hlavy, aby mohl vědce unést. Když se Jon probere v nemocnici, lékař mu sdělí, že má v mozku kulku, která ho během několika týdnů úplně paralyzuje. Jon se vrátí do Pekingu, aby viděl svou matku, která Jonovi prozradí, že má v Malajsku bratra. Vychoval ho jeho otec, hazardní hráč. Jon letí do Malajska, aby svého bratra Yeunga našel. V letadle uzavře spojenectví s Dr. Kanem, který mu slíbí zjistit něco o možnostech jeho ošetření. Když ale dorazí na místo, Yeung se pokusí doktora unést a bere s sebou za rukojmí Jona, který se proti únosu pokusí zasáhnout. Oba se brzy dohodnou, že jsou bratři a rozhodnou se spolupracovat v zájmu zadržení zločinců skrývajících se za únosy, přičemž zároveň mohou svět zbavit infekce považované dávno za překonanou. (Film+)

(více)

Recenze (28)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Tato arena terminatorov s obstojnou akciou trpi premrstenou stopazou, ktora podlamuje kolena aj melodramatickym scenam a len zintenzivnuje plytkost scenara i slabu chemiu bratskeho dua. Ale co, Andy On bol vzdy niekym, pre koho som mal slabost... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MĚL JSEM TEN SAMÝ SEN KAŽDOU NOC. NAŠE CELÁ RODINA U MOŘE...JEDEN PO JEDNOM ZMIZÍ...NAKONEC ZŮSTANE JEN JEDEN. KONEČNĚ VÍM,KDO MĚ VYTÁHL A ZACHRÁNIL MĚ V TOM SNU....“ /// Novej druh neštovic a osud světa do svejch pracek tentokrát berou kluci z Hong Kongu. Přestřelka v Jordánu na americkej způsob (jakože dobrý...), ucházející kontaktní souboje a příběh z ,,Pošty pro Tebe“ (jakože na hovno...). Cíťovka moc nefunguje, ukradený neštovice jsou mi úplně ukradený a přemejšlím, kolik by tu muselo bejt akce, abych dal filmu aspoň průměrný hodnocení.... no, asi tak jednou tolik. Film, kterej ničím nepřekvapí a může jen zklamat. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám pupínek a nevím, jestli to náhodou není ten novej druh. (Neštovic.) 2.) Jsem výrobce neprůstřelných vest. 3.) Thx za titule ,,tomik1976“ a ,,jives“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušný akčňák od Dante Lama s vynikajícím Andy Onem v záporné roli. Co mě však příliš nepotěšilo byl příběh, který mi přišel buď podivně převýprávěný anebo nedostatečně zajímavý, aby vtáhl, avšak vše vynahrazuje vysoký rozpočet a četné akční scény, většinou přestřelky a výbuchy, ale občas potěší i fight na blízku, takže co se týká akce, herců a tempa spokojenost. Slow motion bullet shot byl over the top. 70%. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Na přelomu 80. a 90. let byla hongkongská kinematografie na absolutním vrcholu, a to jak z hlediska kvality filmů či pestrosti produkce, ale také coby průmysl. Její ekonomická síla se mimo jiné manifestovala tím, že nejen áčkové blockbustery, ale i četné béčkové produkce zcela běžně natáčely v zahraničí a lákaly tak domácí publikum i světové distributory na tradiční žánrové atrakce zabalené do přidané hodnoty exotických lokalit, které filmům dodávaly zdání nákladnosti a tedy i domnělé kvality. Poslední film předního hongkongského řemeslníka přes akční thrillery Danteho Lama jakoby signalizoval, že se hongkongská kinematografie po patnácti letech pomalu zkouší dostat zpět na pozici, z níž tvrdě spadla. "The Viral Factor" divákům slibuje mezinárodně rozmáchlý akční thriller, jehož přestřelky a honičky jsou zasazeny před scenérie Blízkého východu, Číny a Malajsie. Film představuje Petriho misku, kde obludně mutují nejzákeřnější podoby bombastického akčního spektáklu, béčkových žánrovek, scenáristicky třeskutě naivního braku a těžkotonážního melodramatu. Pokud bude "The Viral Factor" předzvěstí dalších snímků, které jeho nedostatky překročí, může se na něj posléze vzpomínat jako na první nejistý krůček na znovuobjeveném území. Pro Lama sice stvrzuje jeho ambiciózní tendenci každým projektem překonávat spektakulárnost svých předchozích titulů, ale nemůže se vyrovnat vytříbenosti a bezchybné funkčnosti jeho předchozích akčních thrillerů "Beast Stalker", "Fire of Conscience" a "The Stool Pigeon". Zatímco jmenované snímky se držely osvědčených motivů urbánních thrillerů, tedy žánru, který ani v dobách největší krize z hongkongských kin nevymizel a vybudoval si i skrze nové příspěvky žánru stabilní schémata, "The Viral Factor" jakoby nově (znovu) přináší žánr thrillerů amerického ražení, kde jde o záchranu světa a zlotřilé padouchy nadnárodního formátu. Zdejší vyprávění neustále diváka vyhazuje z filmu hurónsky směšnými logickými nedotaženostmi a celkovou naivitou dění. Nejhorší je ale vše zastřešující rámec tvrdě plačtivého melodramatu, kde se stmelují léty rozdělené rodiny, překonávají se sociální propasti a letité (doslova mokré :)) sny získávají definitivní interpretaci (sekvence vytahování nechutně špekatého škvrněte z vody je už ryzí burleska). Přitom to má být akční thriller o honu za zloduchy, kteří se zmocnili smrtícího viru. 5/10 ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerný akčný thriller od Dante Lama. Má celkom dobrý príbeh o dvojici rozdielnych bratov, policajtovi a zločincovi, ktorí o sebe vôbec nevedeli, ale postupne si k sebe nájdu cestu, lebo stoja proti bývalom policajtovom kolegovi, ktorý zradil a teraz chce získať vražedný vírus, aby zbohatol na trhu s vakcínami. Spracovanie je ale určite sklamaním, chýba tu potrebná dynamika a väčšia zaujímavosť, chválim, že aj napriek nadpriemernej dĺžke sa na film dá po celý čas celkom dobre pozerať, za čo môže hlavne to, že vždy tie lepšie scény prichádzajú približne v pravidelných intervaloch, takže tie slabšie ani nestihnú začať nudiť, ale to je asi tak všetko, čo môžem na spracovaní chváliť, dej ma tu ani na okamih nedokázal vtiahnuť, bolo mi úplne jedno, ako sa to celé skončí a kto ako dopadne, čo je teda veľký zápor a tie rodinné vzťahy, ktoré tu majú pomerne dosť priestoru tu vôbec nefungujú a tak sa ani potrebné emócie nedostavia. Akcie je tu dosť a je nadmieru vydarená. Dante Lam tu opäť pokračuje vo svojom štýle a upgraduje tu akciu zo svojich predchádzajúcich hlavných filmov Beast stalker, ale hlavne Fire of conscience, takže je perfektne natočená, nadmieru dynamická, dosť rozmanitá, odohráva sa v dobre zvolených prostrediach a snaží sa pôsobiť čo najviac realisticky, čo sa až na pár výnimiek aj celkom darí. Nájde sa tu viacero uveriteľných súbojov jeden na jedného, ktoré sú síce viac zostrihané, aby pôsobili dynamicky, ale aj napriek tomu vidno, že postavy sú fyzicky schopné, páčia sa mi aj prestrelky s dobrým výberom zbraní a slušným množstvom zabitých, výborné automobilové scény alebo aj kvalitné explózie. Najviac sa mi páči všetka akcia z prvej hodiny, či už výborná akcia v Jordánsku, útek z väzenia, útek z výskumného centra, ale aj zvyšok, potom už jej zaujímavosť čiastočne opadne, ale zase to zachraňuje výborný záver na lodi. Herecké obsadenie sa mi páči, Jay Chou v hlavnej úlohe, Nicholas Tse a aj Andy On ako hlavný záporák, len ich postavy nie sú až tak zaujímavé, ako by mali. Réžia je iba priemerná, Dante Lam sa nanešťastie až príliš moc posunul k úplnej komercii a na filme je to vidieť, s vizuálom nemá žiadny problém, ale zvyšok už tak nefunguje, ako predtým, ale aspoň technická stránka je prvotriedna, rozpočet je vidieť. Škoda, ostatné komentáre sa nanešťastie v ničom nemýlia, Viral factor je až moc moderne americky pôsobiaci film, čo ma vôbec nebaví, preto som ich aj prestal pozerávať, ale zase tu je aspoň lepšie obsadenie a aj akcia je omnoho kvalitnejšia. Na jedno pozretie to stačí, ale po kvalitatívnej stránke je to od Dante Lama rozhodne veľký krok späť. 63% ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Když už ani v Hong Kongu neumí natočit akčňák, který by chytl, tak se světem není něco v pořádku. Speciálně, když to má na triku Dante Lam (Beast Stalker, Fire Of Conscience, Stool Pigeon), který v posledních titulech prokázal, že na poli akčního filmu je momentálně špička a nemá konkurenci. Jenže milý Dante přihodil do solidního akčního námětu s dobře zvoleným obsazením naprosto zbytečnou, nezajímavou prázdnou linku o sladkobolném rodinném rozpadu a následném reunionu. Některé postavy mají trvanlivost a užitečnost papírového kapesníku, jiné nejsou po hříchu více rozpracovány, zasloužili by více prostoru. Nejhroší je, že Dante jakoby ani nevěděl chvílemi co chce, akční pecku, nebo si tady hrát na charakterní hrdiny, co si navzájem porozumí? Navíc mi přijde, že částečně opustil svůj styl, dravost, tempo, nesmlouvavost. Občas jeho invence probleskne nánosem "západní inspirace" (tuhle kus Ridleyho Scotta Body Of Lies, tady kus Bourna, semhle trošičku Bonda atd.). Když je to Dante film odsýpá, baví vás, má spád, a říkáte si sakra, dodat někdo pořádný scénář, vymazat některé lapsy, nadsazenosti, byl by to akční náklad roku. Takhle se film zařazuje někam po bok lehce nadprůměrných titulů, kterým jste se rozhodli dát z milosti za tři (třeba za některé povedené momenty, nebo oblíbence v obsazení). ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Bromance mají u mě tak nějak z definice z poloviny vyhráno a superkalorická nálož uslzeného melodramatu v akčním filmu vždy potěší moje zvrhlé já. Viral Factor mi nejspíš v paměti neuvízne nikterak hluboko, ale celkem s jistotou můžu říct, že se na něj kdykoli ráda a s chutí podívám znova. Nenudila jsem se u něj *téměř* ani minutu (u té honičky s vrtulníky přeci jen trochu ano a u matčina dlouhého proslovu k Yeungovi vlastně taky). Slzavé scény ve finále jsem poslušně oslzela - a ani ta akce nebyla vůbec špatná, ba naopak. Nevyplatí se čekat zázraky, ale propadák to není. (Ukazatel kmitá někde kolem sedmé z desíti. Nadhodnotíme? . . . . . . Ale tak jo. ****) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Přepálená stopáž a zbytečně překombinovaný -ale ve výsledku laciný- děj brzdí jinak poměrně zdařilý akčňák s efektními akčními scénami. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Obrovske, obrovske a este raz obrovske kvantum spickovych akcnych scen (v tak velkolepych rozmeroch sme ich v HK filmoch nevideli dobrych 15 rokov) takmer dokonale vyvazuje plocho napisane postavy a zbytocne natahovanu jednoduchu zapletku. Kedze autori do velkej miery zacielili film na mimoazijske publikum, tak neskutocne rôznoroda akcia obsahuje hlavne vypravne prestrelky, nahanacky a vybuchy. Bitiek je tentoraz minimum a klasickeho dlheho súboja sa tentoraz vobec nedockame. Trochu to zamrzi snad len vdaka angazovaniu famozneho Andyho Ona do ulohy hlavneho zaporaka. Z hercov jednoznacne exceluje Liu Kai Chi, ktory aj tak jednoducho napisanu postavu akou je otec ustredneho bratskeho dua, dokazal dostatocne ozivit. A aj dalsie dolezite postavy su vdaka charizme ich predstavitelov dostatocne zaujimave. Bratske duo v podani hercov Jay Chou a Nicholas Tse je akurat sympaticke aby sme im fandili a zaporak Andy On je zase dostatocne nekompromisny parchant na to, aby sme ho nenavideli. Vsetci ostatni su len do poctu. Vysledkom je spickovy akcny film zapadneho stylu,(ktory s vynimkou Expendables 2 nema konkurenciu ani v sucasnom Hollywoode) s nie prilis funkcnou neakcnou vyplnou. Ale kedze zabera minimum priestoru, tak to prilis nevadi. 7/10. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Pěkný akčí film vyprávějící příběh dvou bratrů, kteří se po rozdělení rodiny v dětství dvacet let neviděli. Z mladšího bratra Jona žíjícího s matkou, se stal policista, který je při akci střelen do hlavy a po několika měsících na lůžu mu zbývá několik málo dnů, než mu kulka způsobí ochrnutí celého těla. Matka mu poví, že zjistila, kde bydlí zbytek jeho rodiny a on se rozhodne je vyhledat. Starší bratr Man Yeung je uprchlý zločinec, který je zapleten do obchodu s biologickými zbraněmi. Oba bratry spojí únos Manovy dcery, která je nakažena zmutovaným virem a zbývá jí několik hodin života. Zam mě 75% :) ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Nechal jsem se zlákat hlavně na kombinaci Jay Chou a Nicholas Tse. No, kdyby bylo více soubojů a trochu líp natočené, tak bych to bral spíš. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Aby scénář jen neposunoval postavy od přestřelky k honičce a od té ke kontaktnímu souboji, "obohatili" jej tvůrci o (v tomto případě) nevěrohodný a směšný rozměr rodinného melodramatu. Ale realizace je na špičkové úrovni a snímek nenudí. Takže zanechme hry na "objektivní" a subjektivní hodnocení (což z celé záležitosti dělá málem jaderné inženýrství) a přilepme tam čtyřku. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Viem, kto je reziser Dante Lam a  viem aj o jeho cop soap hongkongskych operach a la Stoo Pigeon 2010. Hongkongska kinematografia v 80s a 90s bola neskutocne kvalitna, brutalna akcia, tah na branku a nahanacky s prestrelkami nenechali chladne srdce u ziadneho divaka laika -.nedouka. V  2. polke 90. rokov nasledoval strmy pad, tento film sa scenaristicky stale zabudol v 90. rokoch. Scenar je jednoduchy, a po kultoch ako Lord of The Rings, Avengers, Matrix a Avatar mi uz brutalna akcia k uplnej spokojnosti nestaci. Hlavne ked scenaristicky je to dost slaboduche   : 70 % ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně dlouhej,až nekonečnej film.Akce je tady dost,ale první hodinu sem se v tom plácal jak kapr v síťovce.Jediný,co sem pochopil bylo to rodinný melodrama.Až druhá půle začala bejt přehlednější.Jenže to už zcelaotupěle zíráte na obrazovku,a je vám úplně u prdele,jak to dopadne.Jen průměr.Škoda.50%. ()

Johnny.ARN odpad!

všechny recenze uživatele

Tieto čínske nezmysli sú v poslednej dobe ešte viac nezmyselné ako kedysi. Absolútny dríst, kde šikmáči sú nesmrtelní, nezastavíš ich slzákom, elektrikou, granátmi, ničím. Majú neobmedzené náboje, niekoľko životov, všetci vyzerajú rovnako a každý každého chce zabiť. Z toho vyplýva len to, že od začiatku do konca je to jedna veľká akcia so zopár dialógovými scénami. Záveru som už ani nevenoval pozornosť. Načo? Vedelo sa ako to skončí a ako vravím, nehorázna píčovina. ODPAD! ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi dobrý akčný film a má celkom dobrý príbeh, ktorý by sa mi subjektívne páčil, keby... Kdyby se Asiaté stále nesnažili stavět dramatičnost v akčních filmech na rodinných vazbách, odloučeních, ztracených bratrech, otcích, strýcích. Stejně tak konfrontace sourozenců policista - zločinec, už je snad hongkongský zlozvyk. The Viral Factor je v duchu dobrých tradic UltraRedForce akčních podívaných, kde spatříte automobilové bouračky u kterých si nebudete jisti, jestli to nějaký z kaskadérů přežil, přehlídku přestřelek z desítek vojenských a policejních automatických zbraní, včetně lehkých kulometů a těžkých brokovnic, razantní souboje ve stísněných prostorách i pády z výšek, průstřely těl a krveprolití. Dante Lam používá vše osvědčené z domácích stylů (John Woo) a přimíchává i tu americkou velkodušnost a prostorovost. Akce je skvělá, ale zápletka a scénář by potřebovaly imunitu očkováním proti virálnímu faktoru neoriginálnosti. ()

Cvalek 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Úžasný akční film s úžasnou akci a se skvělým dějem. Úžasné akční scény a nejen to prostě výborný akční film se solidní akci jak se sluší a patří. Skvělé obsazení které filmu dodalo ten správný šmrnc (Jay Cho a Nicolas Tse atd).Tenhle film se prostě jednoduše povedl a to perfektně. Výborné zpracování. ()

gauron666 

všechny recenze uživatele

Tak Dante to zkouší po americku. The Viral Factor měl údajně rozpočet 25 milionů dolarů což je na Hong Kong docela dost a přiznejme si, je to i vidět. Ono i to cestování něco stojí, navštívíme Jordánsko, Peking, ale i ulice v Kuala Lumpur. Herecké obsazení je špička at' už Danteho dvorní herec Nicholas Tse tak i vycházející hvězda Jay Chou své role zvládají na jedničku. Příběh to je už stokrát ohraná zápletka dvou lidí, stojící proti sobě na druhé straně barikády, tady jenom okořeněná nebezpečným virem. Co se, ale nemůže Dantemu upřít je to, že neustále posouvá své movies dál, tedy co se týče akce a vizualizace. Bohužel s dějem je to už horší. Je to takový slepenec všeho možného (bratři jdou proti sobě, dozvíme se proč se jejich rodiče rozešli, jak přišel otec o nohu atd.). Prostě jako by se nemohl rozhodnou co chce vlastně natočit, akční podívanou a nebo lidské drama. Prostě mi až moc připomněl americkou produkci, kterou jsem právě kvůli takovýmto neduhům přestal více méně sledovat. Ale obyčejného konzumenta film uspokojí, lidi kteří znají starou školu, ovšem ne. ()

Reklama

Reklama