Reklama

Reklama

Adele: Živě z Royal Albert Hall

(koncert)
  • Velká Británie Adele Live at the Royal Albert Hall
Trailer
Hudební / Dokumentární
Velká Británie, 2011, 90 min (Special Edition: 58 min)

Režie:

Paul Dugdale

Hrají:

Adele
(další profese)

Živé koncertní vystoupení božské Adele Adkins, držitelky Grammy v kategorii pop/soul. Britská zpěvačka zpívá v Royal Albert Hall v Londýně a splnila si tak svůj sen. Dne 22. září 2011 zpívala Adele v londýnské Royal Albert Hall. Byl to její splněný sen a také zlatý hřeb pro její album, nazvané '21'. Přestože podstoupila operaci hrdla, vrátila se Adele krátce poté na pódium a při příležitosti udílení cen Grammy 2012 nejen oslnila všechny přítomné svým zpěvem, ale posbírala šest ocenění, včetně kategorií Píseň roku pro její skladbu Rolling in the Deep a Album roku pro placku '21'. Každá píseň, která je na tomto albu se postupně stala hitem číslo jedna v amerických hitparádách – britští umělci v čele s Adele dobývají Ameriku. Ovšem i na domácí scéně sklidila obrovský úspěch – získala čtyři ceny Brits včetně Nejlepší britské sólo umělkyně a Nejlepšího britského alba. '21' prodalo přes čtyři milióny kopií pouze v Británii a překonalo tak 'Dark Side of the Moon' od Pink Floyd a 'Bad' Michaela Jacksona, přičemž se stalo sedmým nejlépe prodávaným albem ve Spojeném království. Tento koncert, v režii Paula Dugdalea, nabízí směs písní z alb '19' a '21'. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (45)

zuza99 

všechny recenze uživatele

Od Adele znám tři písničky. Na koncert jsem se dívala, abych teda zjistila, co ta Adele ještě zpívá. No a bylo to hustě krásný a dojemný. Husinu jsem měla až víte kde. A když zpívala Someone like you, to bylo neuvěřitelně krásný, a když nechala zpívat publikum, ooooo nádhera. Určitě se na to koukněte, i když jí neposloucháte :) A dost mě překvapilo, že mluvila sprostě, to si mohla odpustit, vůbec to k ní nešlo. ()

UniqueNett 

všechny recenze uživatele

Adele. Miluju jí nejen jako famózní zpěvačku, ale také jako osobnost. Při sledování koncertu jsem měla celou dobu husí kůži. Měla jsem pocit, jako by Adele zpívala jen pro mě, jako by v tu chvíli neexistovalo nic kolem. Naprosto se mi dostala pod kůži a kdybych mohla, dala bych těch hvězd třeba dvacet. A i to by bylo málo! Můžu jen doufat, že jí jednoho dne uslyším doopravdy live. ()

Reklama

adriane9 

všechny recenze uživatele

Naprostá čistá nádhera... // Po dvou letech se vracím k tomuto koncertu, protože se mi dostala do rukou verze s českými titulky a upřímně, mám Adele ráda o to více. Jasně je komerční v podstatě každý ji zná, to mi na hudbě i filmech docela vadí, mám slabost pro to krasné a neznámé to tiché někde v rohu s kusem duše. Jenže tím Adele prostě je, na její věk, její smýšlení i texty nedosáhne ani v nejmenším kdejaký veřejně známý technopablb (pardon). Tady v Royal Albert Hall Adele ukázala svou duši otevřela svoje srdce pro posluchače, řekla o každé písni jak vznikla a její slova i slzy byly čisté a já si jí pro tohle všechno vážím. A jsem ráda, že nyní v roce 2015 je zpět se svým novým albem. Stejně tak se nestydím dodat že už nikdy neměl žádný její koncert do roku 2016 takovou sílu a hodnotu, jako tento. Díky Adele, tvoje texty jsou v mojí duši vepsané. ()

rekkky 

všechny recenze uživatele

After enjoying, watching and listening of this new DVD I have to admit, that something really awesome makes Adele such a good subject for entertainment. My advice is, that if you had something on your mind what is bothering you this DVD could work as a medicine for healing of all your personal issues. His career and fame is nowdays undisputable. This record will finally show to some people, that she is not singer of only few songs. (Someone like you, Rolling in the deep) Altough truth is of course somewhere else and it is, that she has to offer a lor. She is already in the category of singers with an unfotgettable gift in her neck. In this case fame and recognition of her voice really grows with the fact, that she is singing live without any further special improvement. It is incredible what can be possible, when Adele sings and what a magnificent type of sounds can come out of her mouth. No wonder, that band which is covering her back with melody has only function of supporting exceptionality of her special voice. The stories, which she is telling beetwen songs seems to me like a good mean to get people closer to her heart and this fact works for atmosphere in the Royal Albert Hall and for that I have to give her compliment for communication with audience, she did this important part with an great overview even if she is younger then most of her audience. In some moments she was touched by emotions, because after all lyrics of songs are capturing of her live experiences and it makes them even powerfull. Naturally, rare slowmotion of some shots created in connection with light effect spectacular record of the concert. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Je zaujímavé čítať komentárové príspevky všeobecne, ale hlavne u hudobných témat. Zase sa mi potvrdzuje, je 1000 ludí, 1000 chutí. Zatial čo niekomu sa Adele páči viac v koncertnej verzii, než len v audio nahrávkach, ja mám presne opačný, a celkom vyhranený pocit. Ono by to tak ani nebolo, problém nemám s jej živým spevom, ale s tým, ako jej energia prechádza cez telo a ako sa prejavuje v pauzách medzi pesníčkami. A áno, aj to patrí k tomu, byť interpretom: Byť prirodzeným a nenarežírovaným v komunikácií s publikom, a pri spevu neopakovať rukou tie isté gestá hodinu a pól. Toto bol prvý live záznam, ktorý som s ňou videl, a bol som dosť sklamaný. Hudobne je to perfektné, milujem to. Muzikanti jedna radosť, a kamera a strich koncertu na najvyššej úrovni. Čo ma ale šokovalo, je jej ľuďský prejav. Sú dve možnosti: Buť je jej drmolenie a prehnaný smiech režijným zámerom pre vytvorenie osobitej a zaujímavej osobnosti, alebo je to jednoducho jej pravé, nezralé ja. Koniec koncou, má na to nárok. Je jednou z najmladších svetoznámych speváčok vôbec. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama