Reklama

Reklama

Dirch Hartvig Passer (18. května 1926 – 3. září 1980) byl uznávaný a oblíbený dánský herec. Proslavil se především svými improvizačními schopnostmi a díky filmografii čítající na 90 filmů byl jedním z nejvýraznějších herců Dánska. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (15)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nikolaj Lie Kaas tu ukazuje, jak moc je všestranným hercem, a i přesto, že se jeho obličej neumí usmívat, a pokud už se o to pokusí, nějak mu o nevěříte, tak dovedl skvěle zahrát komika se všemi jeho nuancemi. Problém je v tom, že tohle je trochu tradiční příběh, který si s životopisem o komikovi představíte, ale právě Nikolaj mě dostal. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Jsou lidé, kteří z rozmaru tvrdí "že zemřou v práci", jsou lidé, co zemřou v práci a ani to nevědí a jsou lidé co pracují proto aby při práci zemřeli. Komik Dirch Hartvig je toho jasným důkazem. Jeho smrt však nikdy nebude zapomenuta a jeho smích nás bude doprovázet až na konec světa. (Dánské motto) ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Ak to nebude smiešne, si mŕtvy Preben. Bude to fungovať. Ver mi. ... a fungovalo. Keď si pozriete všetky tie jeho známe scénky na nete, pochopíte prečo ho Dánsko milovalo. Film je kvalitne natočený, ale miestami pôsobí skratkovito, akoby vás nútil čítať medzi riadkami. Nikolaj je medzi mojimi obľúbenými hercami už nejakú tú dobu, a zostáva tam aj naďalej. Famózny výkon. Evulienke3 vďaka za titulky. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Vynikajúco zahrané, perfektne nakrútené, avšak životopisné filmy nie sú mojou šálkou kávy. Výnimkou by azda bol o Bukowskom, alebo Hunter S. Thompsonovi. Bez toho, aby zanechal akékoľvek emocie vo mne, mi tento film o najväčšom dánskom komikovi Dirch Passerovi, preletel pred očami. Nebavil som sa, ale ani nenudil. Zajtra si zrejme nespomeniem. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem neslyšel o dánském komikovi Dirchovi Passerovi, nic jsem z jeho bohaté filmografie neviděl (ač to možná časem napravím). Těšilo mě však, že nešlo o životopisný snímek tradičního ražení a stejně jako např. i u Francova The Broken Tower jsem mohl s naprostou neznalostí vnímat hlavně zajímavou a univerzální výpověd s náhledem do života osobitého umělce, tentokrát komika. Komika milovaného publikem, pochybujícího o své pověsti, konfrontovaného se zákulisními problémy či bojujícího s touhou prosadit se úspěšně i v dramatickém počinu. Celý film je natočen pozoruhodně a působivě se v něm prolíná komedie z jeviště s často přítomným jevištním dramatem, i navzdory silně komornímu nádechu skvěle šlapal a neustále mě upoutával, překvapil mě kombinací tragického konce s velkolepým muzikálovým číslem na závěr... a Nikolaj Lie Kaas? Skutečně famózní výkon! To, co tady po celý film předváděl, kolik poloh vystřídal, jak neustále přecházel z osobité a vtipné komiky do charakterní, silně psychologické roviny své postavy, nestačil jsem čumět. Fascinovalo mě ho sledovat a už jen kvůli jeho výkonu rozhodně Dirch stojí za zhlédnutí. Nechci, aby to vyznělo vůči komikům nebo Nikolaju L.K. jakkoliv nefér, dosud jsem Kaase viděl asi v 4 dánských komediích, kde mě povětšinou dost zaujmul, ale po zhlédnutí Dircha u mě rozhodně stoupl teprve výš a také mě ještě více nalákal se podívat na některé další počiny s ním. Skvělý zážitek, tady po delší době uděluji plnou palbu pro film ze současné tvorby. [90%] ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama