Reklama

Reklama

Lukostřelci

  • Jižní Korea Choejongbyeongki hwal (více)
Trailer

Zrodila se legenda. Akční historický velkofilm s propracovanými bojovými scénami. Za válečných let druhé invaze Mandžuů do Koreje roku 1636 se Nam-Yi a jeho malá sestra Ja-In stanou svědky popravy svého otce a sami jen náhodou uniknou smrti. Když oba vyrostou, z Nam-Yi je skvělý lukostřelec a Ja-In se chystá na svatbu. Uprostřed obřadu je ale napadne horda nájezdníků a Ja-In je unesena přímo ze své svatby. Mandžuové ji prodají knížeti Dorgonovi, v jehož službách je jeden z nejlepších střelců, velitel a elitní bojovník Jyu Shin-Ta. S ním a jeho vojskem se bude muset Nam-Yi utkat, bude-li chtít sestru zachránit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Fikční příběh čerpající z historické udáosti, druhé invaze Mandžuů do Koreje roku 1636 je proveden maximálně jednoduše a zároveň dynamicky. Příběh rodiny, kdy bratr nakonec souhlasí se svatbou sestry, která si má vzít nižšího úředníka naruší invaze nájezdníků a hrdinku Ja-In se snaží zachránit nejen její bratr, ale i čerstvý manžel. Parádní kamera, spoustu honiček, epické krveprolití, souboj lučištníků, gradace napětí, vše funguje, jak má. Energie to má více, než králíček Duracell, jestliže mnoho žánrově podobně orientovaných filmů z Japonska, HK, Číny trpí většinou únavou, nebo v případě čínského prostoru i ekonomickými a politickými tlaky. Tak zde je vidět čiré nadšení, jednoduchost, úsporný styl, který však vítězí na plné čáře, i přes dvou hodinovu stopáž, nemohu říci, že bych se někdy nudil a příběh měl hluchá místa. ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Tleskám, tleskám, po možná trochu slabším začátku (ale stále nad průměrem) se to skvěle rozjede a střídá se "relax" tempo (rozuměj: nikdo neumírá) s výborně zpracovanými akčními scénami. Vše to skvěle vypadá a zní a tak 2 hodinka uteče celkem rychle a hlavně příjemně. Mínus akorát za toho CGI tygříka, na druhou stranu to však bohatě vyvažuje doslova krásný konec. Možná trochu nadhodnocených 5* Korea opět válí! ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Nam-Yi a jeho sestra Ja-In jsou jedinými, kdo z celé vesnice přežije a jen tak tak se jim podaří uprchnout k jejich strýcovi. O mnoho let později, jako dospělí, je Ja-Inina svatba přerušena nájezdem útočníků, ve kterých Nam-Yi pozná vrahy své rodiny. Vydává se po jejich stopách i s Ja-Ininým nastávajícím, aby svou sestru zachránil a pomstil své předky... První půl hodinku jsem se ukrutně nudil, protože ve filmu se (samozřejmě až na úvodní dvě minuty) nic nedělo. Ale jakmile začala svatba, tak začala ta správná řežba až vlastně do posledních minut. Ať si kdo chce co chce říká, tak lukostřelba má něco do sebe, a šípy (alespoň v tomto filmu) létají rychleji a přesněji než kulky. Druhá polovina filmu (kdy zase oni honěj jeho) je ale naprosto úžasná, a škoda jen že je zakončena takovým pitomým koncem. Ale člověk nemůže mít všechno, což. Takže po filmové stránce bych odřízl zdlouhavý úvod a posledních pět minut a bylo by to fajn. Co se týče herecké stránky tak snad poprvé u východoasijského filmu jsem neměl potíž s rozeznáváním jednotlivých postav (sice mi furt všichni asiaté připadají stejní, ale tady byli aspoň jinak povoblíkaný, takže ok). Celkově spokojenost... ()

animario 

všechny recenze uživatele

Vydařená a poutavá historická akce. Robin Hood je proti ostrostřelci Nam-Yimu skautík ze Zelenýho údolí. Pomalejší první polovinu střídá dynamická honička v půli druhé, šípy lítají ve zběsilým tempu, kořist se stává dravcem a Nam-Yi kosí jednoho přísně vyhlížejícího mandžua za druhým. Choejongbyungki Hwal je trefa do černýho. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Dobré, ale na Legolasa to nemá. Nie som fanúšik šikmích očí, ale keď za tou veľkou mlákou točia len samé komiksy, musel som zasurfovať sem. A celkom sa oplatilo. Podarila sa výprava, či dobová atmosféra a na oko to vyzerá fajn. Síce je to podla mňa zbytočne dlhé, ale inak si vás Lukostrelci dokážu získať. Akcia tu ma hlavné slovo a je rozhodne na čo pozerať a čo strieľať. 80% - 4* ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama