Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na počátku šlo o klasicky zkorumpovaného pracovníka celního úřadu, který se díky vyhazovu postupem času dostal až mezi největší gangstery Busanu, druhého největšího jihokorejského města. Celou tuto jeho cestu od vzestup až po pád sleduje tento snímek. (bararich8)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (20)

Fr 

všechny recenze uživatele

CHCI, ABYCHOM SE PŘENESLI PŘES NAŠE PARTNERSTVÍ A STALI SE JEDNOU MYSLÍ A JEDNÍM TĚLEM. TY MÁŠ SVALY A JÁ DŮVTIP! MUSÍME SE CHOPIT ŠANCE A STÁT SE NĚČÍM…VYTVOŘIT NĚCO VELKÉHO. HVĚZDY SVÍTÍ JEN PRO NÁS!.... /// Kterak z celníka mafián se stal (,,LIDÉ SI RÁDI HLEDAJÍ LEPŠÍ ZAMĚSTNÁNÍ“).... A jelikož to byla taková mafiánská ,,rychlokvaška“, není Ik-Hyun žádným postrachem ulic, jen se snaží urvat pro sebe maximum. Hraje si na něco co není, zabředá v zálibě lezení do prdele a jeho touha po chamtivosti nemůže - bez následků trvat věčně. Příběh sleduje události několika let, které se odehrávají před spuštěním operace, která vedla ke zničení 34 gangů (aspoň to tvrděj…). Sonda do korejskýho mafiánskýho podsvětí, ale i do místních zvyků a poměrů. Nepřekvapí propojení klanů se státní správou, zajímavý je spíš tempo a postava, na kterou je příběh zaměřenej a doufám si tvrdit, že by ho asi fandové gangsterek měli vidět. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Žeru filmy založený na skutečnejch událostech. 2.) Mám dojem, že hvězdy svítěj jen pro mě (a moji rodinu). 3.) Dědek furt votravuje se založením rodinnýho klanu. A začal hledat hlavu. 4.) Thx za titule ,,richja“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerná kriminálna dráma. Má celkom dobrý príbeh o pracovníkovi colného úradu, ktorý si rád privyrobí nejakým tým úplatkom, ale príde o prácu. Po čase sa mu v sklade podarí nájsť drogy, ktoré sa s pomocou svojho známeho rozhodne predať vplyvnému mafiánovi, s ním sa spriatelí a on ho oboznámi so svojim biznisom a stanú sa partnermi, pričom získa mnoho vplyvných kontaktov. Ale to má aj mnoho záporných stránok, musí čeliť nielen konkurencii a polícii, ale aj nezhodám so spoločníkmi. Spracovanie je ale určite sklamaním, mám rád tieto komplexné príbehy zo života mafiánov od začiatku až po koniec ich pôsobenia za hranicou zákona so všetkými kladmi, ale aj zápormi, v tomto prípade dej nejde v chronologickom poradí, ale strieda odlišné obdobia, no s týmto nemám problém, až tak často sa to nestrieda, takže jednotlivé úseky sú dostatočne dlhé a navyše je to aj úplne prehľadné, takže stratiť sa v tom nedá, ale celkovo tu chýba dynamika a aj potrebný náboj. Nemôžem povedať, že by som sa nudil, do podpriemeru film neupadne ani raz, takže sa na to dá bez problémov pozerať, ale film má po celý čas pomalšie tempo, prakticky sa tu ani nič zaujímavejšie nenájde, skutočne tu nie je ani jedna konkrétna scéna, ktorú by som pochválil a nanešťastie sa tu ani nedá o nikoho obávať, keďže o život tu nejde až na asi jednu scénu nikomu. Čo sa týka akcie, tak ani nie je o čo stáť, sú tu asi len dve hromadné bitky a ani tie moc nezaujmú. A dokonca za celý film ani nikto nezomrie. Herecké obsadenie je iba priemerné, Choi Min-Sik to zahral dobre, ale jeho postava si ma nezískala, skôr ma zaujal neho partner Ha Jung-Woo a inak je tu síce dosť známych tvárí, ale nikto ma už neupútal. Réžia a technická stránka pôsobia až príliš obyčajne, zaujal ma dobový vizuál, ale to je tak všetko. Tak toto ma prekvapilo, kórejské gangsterky mám rád a od tohto ambiciózneho projektu som čakal jednu z tých lepších, no to sa určite nestalo, pravdepodobne je z nich najslabšia, akú som zatiaľ videl. Na jedno pozretie to stačí, zlé to určite nie je, ale čakal som o dosť viac. 60% ()

Reklama

ghatos 

všechny recenze uživatele

Lineární příběh o vzestupu nuly má asi největší přednost právě ve své obyčejnosti. Na nic si to nehraje, jenže kromě jedné silné scény v mělkém hrobě (ta je navíc taková podivná) tam není nic nadprůměrného. Nedává si to žádné vyšší cíle (psychologie, scénář), což v nabité jihokorejské konkurenci je málo. 58%. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Film ma v nazve slovo Gangster a krajina pôvodu je Korea. Hm, to bude urcite tvrda a nekompromisna gangsterka. To si najskor povie väcsina divakov. A napriek jednej roztomilej citacie Scorseseho Kasina to nie je pravda. Je to skor drama o vzostupe a pade jedneho gangstera. A ako mu v priebehu filmu povie jedna z postav: nebol ani gangsterom a ani civil. Tak cim bol? A to je u mna hlavny problem. Bol takym nesympatickym vychcanym podvodnickom, ktory mal stastie, ze mal par kontaktov na najvyssich miestach u policie. Vdaka tomu som mal dost velky problem sledovat vyse dve hodiny jeho pribeh. O nejakom fandeni nemoze byt ani rec. Nepomohlo mi ani rozvlacne tempo filmu a civilny styl, ktory sa vyvaruje nejakych akcnych alebo brutalne vyzivnych scen, ktore patria k tomuto zanru. Dokonca tam ani nie je vela napinavych scen, v ktorych by niekomu islo o zivot. Snad len v zavere sa niecoho takeho dockame. Mozno je problem aj v tom, ze napriek mnozstvu korejskych filmov stale nemam potrebne znalosti korejskych pomerov. Ako napisal Adrian. No neviem. Ale prirovnanie k fenomenalnemu Dirty Carnival mi pripada uplne mimo. Takze podla mna je tento film dost fadny a nezazivny a nenapada ma dôvod, preco by som ho mal niekomu odporucit. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Jiná gangsterka, než by si možná mnozí představovali. Hlavní postavou, která je ale skvěle zahrána, je 최민식, který není typický gangster. Naopak jeho partner je neskutečně cool 하정우. I když film má velmi dobré scény (např. napadení diskotéky atd.) a retro feeling, je nepřiměřeně dlouhá. Obsahuje totiž i hluchá místa. Slušelo by filmu prostříhat a zkrátit alespoň o 15 minut. Navíc ani ten celý přiběh mě moc vyloženě nezaujal. Spíše je zajímavé ten background korejských dějin. Co si lze z filmu odnést je jedině to, že většina gangsterů se přesunula do politiky, resp. státního sektoru. To ale zároveň není žádné šokující zjištění. Dal bych víc, ale nedá se říct, že bych tento film chtěl znovu vidět, škoda. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (4)

  • Pro roli Choi Ik-hyuna přibral herec Choi Min-shik na váze celých 10 kg. (Conspi)
  • Tradiční japonské tetování na těle herce Ha Jung-wooa bylo falešné, jeho nanášení před natáčením zabralo celých 8 hodin. (Conspi)
  • Takmer celý film bol natočený v autentickom prostredí mesta Busan. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama