Reklama

Reklama

Jaro 1958, Francie. 21 letá Rose Pamphyleová (Déborah François) žije se svým ovdovělým otcem, bručounem, který provozuje vesnický obchůdek. Rose je zasnoubená se synem místního automechanika a zdá se, že jejím údělem bude poklidný život hospodyňky. Ale po takovém životě ona netouží. Odjede do Lisieux v Normandii, kde podstoupí přijímací pohovor na místo sekretářky pojišťovací společnosti, které šéfuje velmi charismatický Louis Echard (Romain Duris). Pohovor dopadne katastrofálně, ale Rose aspoň předvede, že umí neuvěřitelně rychle psát na psacím stroji. Mladé ženě se tak nevědomky podaří v Louisovi probudit sklony ke sportovnímu fanouškovství. Rose se pod jeho vedením zúčastní své první soutěže v psaní na stroji. Cesta k opravdovým trofejím je však složitá. Láska ke sportu a k ženě si někdy mohou překážet. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (119)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Tak vůbec to nebylo na motivy Pygmalionu, že? Ale jinak příjemná a sympatická romantická komedie, fajn herci a tak. Nikdo "vůbec nečekal" nic z toho, co se tam stalo, ale i tak to byla dobrá podívaná a oddechovka s řadou vtipných okamžiků. Nejlepší postava byl ale stejně ten Američan - kamarád Louise. Ale jinak obdiv... takhle rychle psát technikou kroužícího orla, to je úctyhodné. Většina lidí píšící tímto stylem opravdu krouží nad tou dnes už klávesnicí:) ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Šéf a sekretářka trochu jinak aneb jak jeden dobrý chlap trénoval svého Ramba v růžových sukních. Láska všemi deseti není extra originální romantická komedie a asi nejzajímavější je motivace mužského hrdiny pomoct, která je skutečně nezištná. Nejlepší přirovnání, které mě napadá, je Kašlu na lásku, které ale mělo lépe fungující ústřední pár. Zkrátka dobrý film pro začátek romantického večera ve dvou nebo v partě kamarádek. ()

Reklama

Napp 

všechny recenze uživatele

Všemi deseti přiznávám, že jsem doopravdy nečekal tak skvělou podívanou! Hodnoťte si, jak uznáte za vhodné, ale nemůžete popřít, že film splňuje všechny podstatné atributy. Zamiloval jsem se do cvakání psacích strojů, oblíbil jsem si obyčejné hrdiny, užíval jsem si vtipný humor, který rozhodně není založený na sprostých slovech, urážkách apod. a ještě víc jsem se vyžíval v podobnosti Déborah François s Audrey Hepburn. Pro mě naprosto excelentní zážitek, kam se hrabou zbytečně přeplácané a všemi vychvalované hity. Doporučuji všem, co si chtějí zpříjemnit nějaký ten večer! ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

15 hvězd Déborah Françoisové, že dokázala tak přesvědčivě předstírat, že ji přitahuje to toporné cosi postrádající špetku charismatu i talentu. Na moje gusto kazil Duris dojem z velice příjemné romantické komedie poněkud přivelmi. Naprosto nechápu, proč zrovna Francouzi, kteří mají charismatických i schopných herců přehršel, musí předvádět světu na odiv toto. *** Viděno během Challenge Tour 2015: 30 dní se světovou kinematografií II. ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Tak tady mě nejvíc potěšil pěkný výběr muziky doprovázený klapotem psacích strojů. A vůbec dobrý nápad, orámovat klišovitou komediální romanťárnu mistrovstvím ve psaní na stroji; zvlášť to americké finále mě hodně pobavilo. Nostalgická atmosféra konce padesátek mi taky vybavila nejeden úsměv na tváři .Zkrátka film pro dobrou náladu, jaký je občas třeba. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo v Paříži a belgickém Lutychu. (Terva)
  • Pro scény ze závodů v psaní všemi deseti hledala Productions du Trésor profesionály ve Francii, Belgii a České republice. Po navázání kontaktu se světovými rekordmany Helenou Matouškovou a Jaroslavem Zaviačičem se spolupráce s českou stranou ukázala jako zásadní. Ve filmu tak můžete vidět přes 20 českých děvčat v rolích soutěžících. Děvčata se mnohdy do svých rolí tak vžila, až je tým musel žádat o zpomalení, aby fiktivní favoritka Deborah Francois nebyla nejpomalejší. (Ladaque)
  • Helena Zaviačicová, v titulcích uvedena ještě jako Matoušková, byla držitelkou v době uvedení filmu platného rekordu 928 úhozů za minutu. Rekord vytvořila v roce 2002 v Římě. (Terva)

Související novinky

Dny francouzského filmu

Dny francouzského filmu

10.02.2013

Ve dnech 14. až 20. 2. v kině Lucerna a 21. až 24. 2. v kině Atlas proběhne přehlídka Dny francouzského filmu. V Lucerně ji odstartuje jeden z nejskloňovanějších snímků posledních dnů, film Michaela… (více)

Reklama

Reklama