Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Dny francouzského filmu

Dny francouzského filmu

10.02.2013

Ve dnech 14. až 20. 2. v kině Lucerna a 21. až 24. 2. v kině Atlas proběhne přehlídka Dny francouzského filmu. V Lucerně ji odstartuje jeden z nejskloňovanějších snímků posledních dnů, film Michaela Hanekeho Láska, sbírající ocenění a divácký zájem napříč celým světem. První projekce snímku se uskuteční symbolicky na Sv. Valentýna a speciálně pro diváky tohoto představení je připravena soutěž o romantickou večeři pro dva v restauraci Monarchie v Pasáži Lucerna a další dárky od distribuční společnosti Artcam. Přehlídka dále nabídne předpremiéry tří francouzských filmů. Skvělá komedie Hašišbába je příběhem Paulette, zapšklé staré babky, která žije sama v paneláku na předměstí Paříže. Důchod má malý, exekuce jí zabavila skoro všechen nábytek, odstřihli jí telefon a ona neví, jak dál. Jednoho večera se stane náhodným svědkem pochybného obchodu. Vidí v tom znamení osudu a rozhodne se, že začne prodávat hašiš.

 

Další předpremiérou, která bude uvedena na přehlídce je film Z prezidentské kuchyně. Snímek je založen na výjimečném skutečném příběhu osobní šéfkuchařky francouzského prezidenta Françoise Mitteranda. Dny francouzského filmu dále připomenou úspěšné francouzské filmy posledních měsíců jako například Co kdybychom žili společně?, Ano šéfe, Něžnost či film Nedotknutelní, který získal ocenění Český lev za nejlepší zahraniční film roku 2012. Program doplní téměř desítka dalších francouzských a koprodukčních snímků. Přehlídku uzavře slavnostní premiéra filmu Láska všemi deseti, příběh Rose, která dokáže psát neuvěřitelnou rychlostí na stroji. Bude to ale stačit na vítězství v závodu v psaní na stroji všemi deseti, díky kterému získá práci a dost možná i srdce muže? Vstupné na filmy festivalu je 99 Kč. Vstupenky v prodeji na pokladně kina Lucerna a Atlas, vstupenky do kina Lucerna v prodeji online zde. Bližší informace a program na www.dnyff.cz.

Reklama

Související novinky

Evropské kultovky jen na KVIFF.TV

Evropské kultovky jen na KVIFF.TV

20.10.2023 Reklama

KVIFF.TV, online streamovací platforma spřízněná s Mezinárodním filmovým festivalem Karlovy Vary, spojuje síly s dalšími čtyřmi VOD platformami ze zemí střední a východní Evropy, aby divákům v České… (více)

Zemřel herec Jean-Louis Trintignant

Zemřel herec Jean-Louis Trintignant

17.06.2022

Francouzská i světová kinematografie v pátek přišla o další velkou filmovou hvězdu, ve věku jednadevadesáti let totiž ve francouzském městě Uzès zemřel držitel ceny César, Zlaté palmy z Cannes i… (více)

Letní filmová škola se blíží

Letní filmová škola se blíží

19.07.2019

Letní filmová škola Uherské Hradiště, která se letos koná v termínu 26. července až 4. srpna, představí v sekci Ikona méně známou tvorbu i nejzásadnější snímky rakouského režiséra, držitele dvou… (více)

Kevin Hart sesadil Aquamana

Kevin Hart sesadil Aquamana

14.01.2019

Je to oficiální, Aquaman je první superhrdinský film ze stáje DC od Temný rytíř povstal, který v kinech překonal miliardu. Úspěch je to zejména pokud se ohlédneme na předloňskou Ligu spravedlnosti,… (více)

Tom Hanks a švédský hit

Tom Hanks a švédský hit

22.09.2017

Hollywood momentálně neblázní jen po superhrdinech, ale i po předělávkách výrazných evropských filmů. Remake Nedotknutelných s Bryanem Cranstonem už je natočený, Jack Nicholson si zahraje v novém… (více)

Z Willa Ferrella bude stoletý stařík

Z Willa Ferrella bude stoletý stařík

29.08.2017

Možná si ještě pamatujete na švédský hit Stoletý stařík, který vylezl z okna, jenž to dotáhl až k oscarové nominaci na masky. Jen 4 roky starý film sesbíral chválu od diváků i kritiků, takže nikoho… (více)

Kdy dorazí američtí Nedotknutelní?

Kdy dorazí američtí Nedotknutelní?

16.06.2017

Ačkoliv o tom ještě spousta lidí neví, francouzský hit Nedotknutelní se opravdu dočkal remakeu. Divokou roli Omara Sye převzal Kevin Hart (Centrální inteligence) a místo Françoise Cluzeta se na… (více)

Američtí Nedotknutelní mají režiséra

Američtí Nedotknutelní mají režiséra

26.08.2016

Ano, francouzský megahit s ochrnutým aristokratem a jeho živelným opatrovníkem se dočká remakeu. Pět let po tom, co Nedotknutelní vydělali 426 milionů dolarů, se jich ujme Neil Burger (Všemocný),… (více)

Kdo si zahraje v amerických Nedotknutelných?

Kdo si zahraje v amerických Nedotknutelných?

31.03.2016

Francouzská dramedie Nedotknutelní před pěti lety dobyla svět. Utržených 426 milionů dolarů pořád vypadá neuvěřitelně a film drží 38. osmou příčku v topce IMDb, 8. příčku v topce ČSFD a zároveň je… (více)

Festival Das Filmfest chystá filmové hody

Festival Das Filmfest chystá filmové hody

19.10.2015

Historicky první zpracování Stokerova Draculy, jeden z nejstarších evropských zvukových filmů, snímek oscarového Michaela Hanekeho, nejnovější film z dílny kultovního Fatiha Akina Šrám či vizuálně… (více)

Přehlídka Crème de la Crème II

Přehlídka Crème de la Crème II

12.05.2015

Druhý ročník přehlídky francouzských filmů Crème de la Crème se uskuteční od 13. do 17. 5. v pražských kinech Lucerna, Evald a Mat a poprvé vstoupí do regionů. Do kin za nevšedními zážitky mohou… (více)

Das Filmfest 15. – 23.10.2014

Das Filmfest 15. – 23.10.2014

08.10.2014

Odvážné dokumenty odhalující praktiky světa vysoké ekonomiky či pozadí moskevských procesů s Pussy Riot, prestižními cenami ověnčené snímky bojující o Oscara, filmové adaptace slavných bestsellerů… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

včera

V pátek 26. dubna 2024 se v bratislavské budově Slovenského rozhlasu uskutečnil 13. ročník předávání slovenských národních filmových cen Slnko v sieti, na nichž byly oceněny výrazné počiny a tvůrčí… (více)

Exorcista, kam se podíváš

Exorcista, kam se podíváš

včera

Běžný člověk by si skoro myslel, že hororové příběhy o vymítání ďábla jsou jedním z těch námětů, které stačí udělat pořádně jednou a dost (za všechny příklady Vymítač ďábla z roku 1973). Kolikrát… (více)

Reklama

Reklama