Reklama

Reklama

Patnáctiletý Jay Moriarty zjistí, že legendární Mavericks, jedna z největších mořských vln na světě, skutečně existuje a nachází se jen kousek od jeho domova v Santa Cruz. Jeho snem je vlnu zdolat. Je ochotný tomu obětovat volný čas i školu. Po dlouhém přemlouvání přesvědčí místní legendu Rickyho Hestona, aby ho začal trénovat. Ten už po prvních hodinách výcviku pochopí, že v Jayovi je skrytý obrovský potenciál. Mezi Jayem a Rickym se postupně vytváří neobyčejné přátelství. Aby Jay dokázal pokořit Mavericks, musí nejdříve absolvovat tvrdou fyzickou i psychickou přípravu. Pak se může i on stát legendou pro další generace surfařů… (TV Nova)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (266)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Velice povedený film o surfování. Jay se už jako malý rozhodne věnovat se surfování a následně zdolat jednu z největších vln na světě. Hned úvodní scéna je velice napínavá, no dalších 20 minut jsem měl pocit, že se dívám jenom na záběry ze surfování a nebyl tam žádný příběh. To se ale po půl hodině změnilo a vykvetlo z toho velice slušné drama. Jak Jay tak i jeho učitel Frosty to měli v životě těžké. No oba dva se s tím dokázali vyrovnat. Hrozně se mi líbilo jaký byl Jay milý hoch, snažil se ve všem vidět to dobré, pořád se usmíval. Musím ocenit výkon Jonnyho Wstona, který právě Jaye ztvárnil. A také samozřejmě nesmím zapomenout na skvělého Gerarda Butlera. A také hudba ve filmu je hodně dobrá. Akorát mě dostal úplný závěr filmu, to jsem vůbec nečekal, že Jay takhle skončil. To mi skoro až slza ukápla. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Trošku jiný level surfování než v Surfařce. Naprosto perfektní film. A to již od první minuty, kde jsem byl skvěle provedenou zápletkou okamžitě vtažen do děje, až po minutu poslední, která nás seznamuje s nemilým koncem Jaye. Je dobře, že jsem se neukvapil a počkal si až na HDčko, který ještě umocňuje úžasnej zážitek při sjíždění vln. Dokonce mi v tomhle filmu nevadí ani ty věčně vecpávané klišé typu "neúplná rodina - kluk bez táty, máma s problémy" a "teenagerovské problémy", jelikož to tam bylo vloženo nenásilně a nerušilo to hlavní linii děje. Na závěr bych vyzdvihl i trefný soundtrack. ()

Reklama

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Na "prkně" jsem nikdy nestál, ale stejně na mne tenhle malý komorní film zapůsobil. Upřímně, čekal jsem klasické šablonovité sportovní drama. No a to jsem vlastně i ve výsledku dostal. Jenže Chasing Mavericks má zvláštní kouzlo. Snad za to mohou ty obrovité vlny, příjemné herecké výkony, nebo fakt, že jde o příběh podle skutečných událostí, ale Na divoké vlně na mne opravdu udělalo dojem a i když nejde o nějaké vrcholné dílo kinematografie, tak se mi vrylo do paměti. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Působivý příběh Jaye Moriartyho, který už jako malý chlapec propadl kouzlu vln a který svou pílí a houževnatostí dosáhl svého cíle zdolat Mavericks - jednu z největších mořských vln na světě. Film s dobrými hereckými výkony a plný krásných myšlenek, jehož posledních dvacet minut se mě asi nesmazatelně vryjí do paměti. "My, kteří jsme vzešli z moře se do něj také neustále vracíme abychom se někteří už nevrátili..." ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

I vlny mohou být o životě, ale pouze v případě, že vezme do ruky otřepaný příběhový mustr Curtis Hanson a nahází do něj pár obratně podaných myšlenek o životě a jeho radostech a strastech, v našláplém vizuálním zpracování, které doplňuje ultracharizmatický Butler, od kterého čekáte ledasco, jen ne to, že bude takhle pevný v kramflecích. Výtečná chemie na place ostatně nebyla žádná náhoda a fungovala po celou dobu. Finále je očekávatelné a samozřejmě podle vyhlášených hollywoodských šablon, takže to pak nemilosrdně zklouzává do průměru, ale při pozorném sledování si dotyčný recipient oblíbí paradoxně ty nejménně pompézní scény, které jsou autentické a skvěle zahrané (charakteristika rodinného zázemí, eseje, trénink, apod.). ()

Galerie (26)

Zajímavosti (9)

  • Michael Apted se na poslední tři dny natáčení ujal režie, jelikož Curtis Hanson musel film ke konci ze zdravotních důvodů opustit. (josefklimes)
  • Výroba a autorizovaná distribúcia filmu podporili viac ako 14 000 pracovných miest. (Laslo)

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Reklama

Reklama