Reklama

Reklama

Homophobia

(festivalový název)
  • Rakousko Homophobia
Krátkometrážní / Drama
Rakousko, 2012, 23 min

Obsahy(1)

Michael je tajně zamilovaný Raphaela, který je stejně jako on ve vojenské službě. Jeden z vojáků, Jürgen, ví o Michaelově tajemství a proto ho šikanuje. Všechny potlačované touhy se začnou drát na povrch během poslední noci na hranicích, když jsou spolu Michael a Raphael na hlídce. Sami v zimním lese, izolovaní a ozbrojení nabitými zbraněmi. (Stanislaus)

(více)

Recenze (9)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Co když jste sami v lese, izolovaní ode všech, kteří vám nedokáží porozumět, avšak s někým koho tajně milujete, přičemž o tom víte pouze vy?! Snímek Homophobia mě zaujal zejména prostředím, ve kterém se odehrává (kasárny a zimní les), a vedle toho přirozeným herectvím hlavního představitele, Michaela Glantschniga. Dramatická sekvence v lese byla velice napínavá a dobře vygradovaná. Zkrátka film, který sice není perfektní, nicméně i tak ho vřele doporučuji - jak kvůli stopáži, tak kvůli nadčasovému námětu. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Výhodou filmu bolo to že bol krátky a že to homosexuál nemal u vojska ľahké je tým čo vojenčina absolvovolo jasné. To nemalo ani mnoho ďalších mladých chlapcov, najmā keď ich niekto po návrate z výchadzky použil namiesto pisoáru. Nuž ten smrad celú noc dýchali všetci a ráno sa to patrične tomu sebadovemejšiemu vysvetlito. Samotný príbeh tak nejako o ničom, tendencia lepšie hodnotiť filmy iba preto že sa venujú lgbt a šikane je jasná, potesilo prostredie a kamera, inak kopec rečí o ničom. ()

Reklama

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Pěkný krátkometrážní film, který si určitě zaslouží víc pozornosti. Sice je fakt, že homofobie není úplně hlavním tématem filmu, ale i tak má film silnou závěrečnou pointu. Bohužel to ale na pět hvězdiček není. Kromě scény ve sprchách a závěru jsou ostatní scény zbytečně zdlouhavé, takže se k tomu "zajímavému" musí člověk prokousat. Na druhou stranu se ale opravdu vyplatí si na to těch pár minut navíc počkat. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-2* Díky titulkám, které jsem byly uvedeny na stránkách GayTitulky.info a videu uloženému tady na Vimeo jsem měl příležitost zhlédnout tento středometrážní film o vztahu dvou mladých mužů sloužících na hranicích. Bohužel nic mě nedokázalo přesvědčit o nějaké přidané hodnotě a smysluplnosti. Sice emoce byly vygradovány na maximum, ale bez žádného efektu. Proto nemám důvod doporučovat a skoro ho můžu brát za zbytečný a 2 hvězdičky jako vysokou známku. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Téma dobré, začátek vypadá celkem zajímavě, že by to mohlo být až překvapivě drsné, ale místo toho se autoři rozhodli vydat cestou emocionální a hrají na to, jak se asi cítí mladý člověk, který má problémy se svou orientací, je zamilovaný a s tou osobou je sám. Tak nějak mi to přišlo vyšumělé do ztracena. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natáčen od 24. do 28. února 2012 ve spolkové zemi Horní Rakousy s rozpočtem 10 000 amerických dolarů. (Stanislaus)

Reklama

Reklama