Reklama

Reklama

Homophobia

(festivalový název)
  • Rakousko Homophobia
Krátkometrážní / Drama
Rakousko, 2012, 23 min

Obsahy(1)

Michael je tajně zamilovaný Raphaela, který je stejně jako on ve vojenské službě. Jeden z vojáků, Jürgen, ví o Michaelově tajemství a proto ho šikanuje. Všechny potlačované touhy se začnou drát na povrch během poslední noci na hranicích, když jsou spolu Michael a Raphael na hlídce. Sami v zimním lese, izolovaní a ozbrojení nabitými zbraněmi. (Stanislaus)

(více)

Recenze (9)

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Pěkný krátkometrážní film, který si určitě zaslouží víc pozornosti. Sice je fakt, že homofobie není úplně hlavním tématem filmu, ale i tak má film silnou závěrečnou pointu. Bohužel to ale na pět hvězdiček není. Kromě scény ve sprchách a závěru jsou ostatní scény zbytečně zdlouhavé, takže se k tomu "zajímavému" musí člověk prokousat. Na druhou stranu se ale opravdu vyplatí si na to těch pár minut navíc počkat. ()

Sadova302b50 

všechny recenze uživatele

Ano, jsem příkrá. Sice účel splněn, myšlenka funkčně předložena, herecký projev na výbornou, ale co dál? Kde je přidaná hodnota, která mě donutí podívat se znovu? Přesně, jak tu už napsal uživatel kaylin, film vyšumí do ztracena. Atmosféra v lese byla skvělá, začátek mě přikurtoval, ale když se tak silné a důležité sdělení, které nám naservírují, odbude takovýmto způsobem, nelze nic jiného, než děkovat za stopáž. Svým způsobem smutné. 60%, Homofobie víc ze mě nevymačká. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

-2* Díky titulkám, které jsem byly uvedeny na stránkách GayTitulky.info a videu uloženému tady na Vimeo jsem měl příležitost zhlédnout tento středometrážní film o vztahu dvou mladých mužů sloužících na hranicích. Bohužel nic mě nedokázalo přesvědčit o nějaké přidané hodnotě a smysluplnosti. Sice emoce byly vygradovány na maximum, ale bez žádného efektu. Proto nemám důvod doporučovat a skoro ho můžu brát za zbytečný a 2 hvězdičky jako vysokou známku. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Co když jste sami v lese, izolovaní ode všech, kteří vám nedokáží porozumět, avšak s někým koho tajně milujete, přičemž o tom víte pouze vy?! Snímek Homophobia mě zaujal zejména prostředím, ve kterém se odehrává (kasárny a zimní les), a vedle toho přirozeným herectvím hlavního představitele, Michaela Glantschniga. Dramatická sekvence v lese byla velice napínavá a dobře vygradovaná. Zkrátka film, který sice není perfektní, nicméně i tak ho vřele doporučuji - jak kvůli stopáži, tak kvůli nadčasovému námětu. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Výhodou filmu bolo to že bol krátky a že to homosexuál nemal u vojska ľahké je tým čo vojenčina absolvovolo jasné. To nemalo ani mnoho ďalších mladých chlapcov, najmā keď ich niekto po návrate z výchadzky použil namiesto pisoáru. Nuž ten smrad celú noc dýchali všetci a ráno sa to patrične tomu sebadovemejšiemu vysvetlito. Samotný príbeh tak nejako o ničom, tendencia lepšie hodnotiť filmy iba preto že sa venujú lgbt a šikane je jasná, potesilo prostredie a kamera, inak kopec rečí o ničom. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natáčen od 24. do 28. února 2012 ve spolkové zemi Horní Rakousy s rozpočtem 10 000 amerických dolarů. (Stanislaus)

Reklama

Reklama