Reklama

Reklama

Když zrno nezemře

(festivalový název)
  • Rumunsko Daca bobul nu moare (více)
Trailer

Obsahy(1)

Černohumorný příběh dvojice otců, kteří pátrají po svých potomcích v balkánských zemích prorostlých korupcí, kde kvete především obchod s prostitucí, alkoholem a mrtvolami. Dvojici spojuje nejen osudová tragédie, otcovská láska, ale i podobné sociální zázemí. Režisér Sinisa Dragin odlehčuje dramatické události černým humorem, který velmi připomíná tvorbu Emira Kusturicy. Folklórní hudba, absurdní situace a svérázný temperament jednotlivých postav jsou hlavní prvky, které vytvářejí „balkánskou“ atmosféru snímku. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Je tam všechno - "balkán", road movie, černý humor, mysteriózní rovina, sex, drogy, kurvy, krev, incest, smrt - tak proč to jako celek nudí a nezajímá? Asi proto, že to prostě neni moc dobrej film. ()

rakosabasta 

všechny recenze uživatele

ha... poetická bláznivina z nepoetické doby... nejúžasnější je ta směsice jazyků, kdy se např. rumunský taxikář snaží domluvit se srbskými "turisty" španělsky. :-) Neříkám, že je to film, který by se dal pouštět dokola, ale určitý náboj - hlavně, co se mezilidských vztahů týká - má. Dějová linka je kapku roztříštěnější, ale postavy jsou vychytané dobře. ()

Reklama

rivah

všechny recenze uživatele

Dojemný příběh o tom, jak daleko může jít otec pro své dítě a nevadí, jak je starý. Při ilegálním překročení Dunaje se setkají dva otcové, Rumun Nicu hledající unesenou dceru nucenou k prostituci v Kosovu a Iorgovan, Srb hledající tělo Milana zabitého při autonehodě v Rumunsku. A muž se člunem vyvolávající v život dvě stě letou legendu o rumunském zemědělci snažící se o neúspěšné stěhování starého dřevěného kostela přes zmrzlé jezero na kopec nad jejich vesnicí v době, kdy byla stavba ortodoxních kostelů zakázána.....Dějová linka filmu je jen slabě dramatická.(50%) ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama