Reklama

Reklama

Sestra

(festivalový název)
  • Francie L'Enfant d'en Haut (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dvanáctiletý Simon žije se svou starší sestrou poblíž luxusního lyžařského střediska ve švýcarských Alpách. Většinu času tráví okrádáním bohatých turistů, čímž živí sám sebe i nezodpovědnou sestru. Podivné setkání s cizí ženou na svahu probudí v Simonovi potlačené emoce a rozhodne se před sestrou odkrýt velmi nepříjemnou pravdu. Snímek reflektující odvrácenou stanu pověstného švýcarského blahobytu získal Zvláštní cenu na MFF v Berlíně. (MFF Cinema Mundi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

Hoyt 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu mě nejvíce zaujal obsah a prostředí, kde se odehrává. Ale zvrat, který nastane kolem půlky mi by byl jasný už trošku dříve dopředu. Nezdálo se mi to silné a ani moc dramatické což jsem myslel, že bude. Působí to tak pořád stejně bez velkých momentů. Herecké výkony kvalitní ale zůstanu u průměru. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

[FFF 2013, Sydney] Znepokojujúci portrét pozostalých v najlepšej tradícií bratov Dardennovcov. Pálčivá štúdia nedôstojného života a bipolárnych rodinných väzieb v ktorých dochádza (okrem iného) k stretu ohľaduplnej starostlivosti a zaslepenej "nenávisti". Veľmi citlivé vedenie hercov, pokojná ruka Agnès Godard a vzácna katarzia... ()

Reklama

evapetra 

všechny recenze uživatele

Napadalo mě hodně věcí, například jak to že dvanáctiletý klučina nechodí do školy a další, pak jsem raději takové otázky pustila z hlavy a soustředila se na vztah Simona k jeho povedené příbuzné , protože ten byl vykreslen opravdu působivě. Musel chudák malý tvrdě vydělávat na živobytí pro ně oba, ještě dojemnější byly však ty situace, kdy se snažil u té, kterou musel nazývat sestrou, koupit trochu té lásky a něhy. Viděno v rámci projektu 52 Films by Women. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Príliš zjednodušené a povrchné, aby to malo správnu silu. Tvorcovia dávajú mnoho otázok, na ktoré sami nevedia odpovede. Úvodné sekvencie sú príliš zdĺhavé, druhá polovica filmu je dramatická, ale to už nestačí. Zdá sa, že príliš kritizujem, ale ako festivalová záležitosť nesklamala. Hlavne to prekvapivé odhalenie... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,SEŠ HNUSNEJ ZLODĚJ, TY MALEJ ŠMEJDE! PROČ VŮBEC KRADEŠ?“ … ,,NEVÍM. ABYCH SI MOHL KUPOVAT VĚCI. JÍDLO, TOALEŤÁK, MLÍKO, TĚSTOVINY.“...... /// Tam pod kopcem ve věžáku, žije brácha se svou ségrou. A není to vobyčejnej kopec - alpský středisko – zlodějův ráj! Sleduju kluka při ,,práci“. Hmm, jako instruktážní video dobrý. Sledujem ségru při …. hmm, ta vlastně nic nedělá. A tak brácha musí makat jak barevnej. Vztah, ve kterým on dělá to co musí a ona je píča. Sociální drama o složitosti života. Můžu se zamyslet nad tím, za kolik toho si můžou sami a co všechno se dá svést na soukolí osudu. Film nic neřeší. Vzbuzuje emoce nasranosti a navíc nechápu, co jako má tohle spořádanýmu (hmm, ty si fandíš….) člověkovi říct. Chápu, že není šťastnej, chápu, že vona taky ne, ale …..život kurva není jednoduchej! P.S.: Jako víte co, mohl bych fláknout tři. Ale proč? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, kdy si hodnej kluk dává filtry (vod cigár) do uší. 2.) Zjistím, která kurva mi šlohla ve Švajcu prkno. 3.) Thx za titule ,,Playbox Guest“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama