Reklama

Reklama

Veřejný dům hrůzy

  • Velká Británie The Seasoning House (více)
Trailer

Příběh se odehrává během zničující občanské války na Balkáně v polovině devadesátých let. Hlavní hrdinkou je mladá dívka zvaná Angel, která je nucena pracovat v jednom z tamních nevěstinců, jež vojákům dohazují mladé prostitutky. Angel, která se původně měla stát jednou z nich, však namísto toho začne pracovat jako asistentka Viktora, majitele onoho vykřičeného domu. Během dne má Angel za úkol dbát na čistotu prostitutek, které jsou při výkonu své práce často brutálně napadány. V noci pak jenom bloudí po chodbách a zákoutích tohoto smutného místa. Na jedné ze svých nočních pochůzek se spřátelí s nově příchozí dívkou Vanyou, která má právě za sebou jedno z pravidelných brutálních znásilnění. Angel tak začíná plánovat pomstu, k níž ji přiměje i příjezd vojenské skvadry odpovědné za její únos a vyvraždění její rodiny. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Asi takhle. Rozhodně nečekejte ultra brutální exploitation, jelikož v tomhle Sezónním bordelu je to samá špína, drogy a několik pomalu umírajících, mladých dívčin, co tu nedobrovolně dělají kurvy. První půlka je spíš ve znamení stísněnosti, nedůležitých flashbacků a zpomalených záběrů, jakoby se snímek snažil o nějaký přesah. Vlastně až druhá půlka je "divácky vstřícnější", protože teprve tam se všechno zlomí a dojde na zajímavou naháněčku za zdmi domu nebo v okolních lesích. Deprese docela hodně, škoda je té monotónní hudby. Dvě scény parádní (efektní rozříznutí krku nebo probodnutí držky), ale stejně mám pocit, že tvůrci mohli víc přitlačit na pilu. Jinak v pohodě žánrovka. ()

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Odporná nechutnost! Už dlouho mě nějaký film tak nerozhodil jako tenhle humus. Faktem ale je, že filmově a trikově je to povedené dílo, a tak tomu i přes moji neskutečnou chuť počastovat toto odpadem nějakou tu hvězdičku věnovat musím. Konec byl v pořádku, jenom bych pod tou sviní hnusnou maskáčovanou (prasátka nechť mi odpustí) ještě ty kamna zapálila, ať se tam pěkně pomalu upeče... ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Čtvrtou * přidávám za hlavní roztomilou hrdinku. Jinak, jak už tu několikrát padlo, první polovina je celkem nuda, za to ta druhá to vše dohnala. Film je plný drog, špíny a nedobrovolné prostituce. Brutality tu mohlo být klidně více (hlavně na vojácích), ale i tak to bylo celkem hodně slušné. (típek na konci zaseknutej - fail roku :-D) ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Temná, špinavá a depresívna exploitačná dráma o nemom dievčati, ktoré je nútené pracovať v bordeli, kde sa stará o mladé prostitútky. Stáva sa tu svedkom mnohých zvráteností, pričom ju ťažia aj spomienky z detstva, no šéf bordelu si ju obľúbi a necháva jej určitú voľnosť, netušiac, že časom si dievča začne plánovať pomstu. Má to štýl, snahu a jasný útok na citovú stránku diváka, pokiaľ je ochotný sa do toho vcítiť, čo sa ale mne až tak nepodarilo; postavy a ich útrapy mi boli viac-menej ukradnuté, tak ako aj vojnový podtext a prvé 2/3 filmu ma skôr nudili. Záverečná, napínavá survival tretina to ale v rámci možností zachránila a tak z toho zlý dojem nemám. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Od zdejšího hodnocení jsem vytušil, že tohle nebude blbej film. Jenže byl a jak. Angláni, nevím proč, natočili, jak to údajně chodilo na Balkáně po té jejich absurdní pseudo náboženské a území vymáhající válce. Zřejmě asi režisér pochopil, že k tomu má, co říct a tak se to rozhodl pojmout, co nejvíce špinavě a syrově. To, že tam všichni mluví rádoby lámanou angličtinou bych přešel, ale že to bude natočený tak strašně debilně, syrově, voslizle a špinavě, to by mě za boha nenapadlo. Já věřím, že je asi na západě kůl se do Balkánu strefovat, ale lepší, když si to snad Balkánci dělají sami. Například takový Srbský film, kterej má aspoň koule, i když je to prasárna. ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama