Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladý učitel Kang In-ho nastupuje na nové místo do školy pro sluchově postižené děti. Brzy zjišťuje, že tu není něco v pořádku a postupně odhaluje, že děti jsou sexuálně zneužívány učiteli a dokonce i ředitelem školy. Ve spolupráci s aktivistkou za lidská práva Seo Yoo-jin se snaží v následném soudním procesu dosáhnout spravedlivého potrestání viníků. Není to ale vůbec snadné, jelikož korupce je všudypřítomná a policie ani státní zastupitelství nemají zájem, aby pravda vyšla najevo. Film byl natočen podle skutečné události. (lola3121)

(více)

Recenze (247)

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo vážne niečo. Videl som už veľa nasieracích filmov, filmov o týraní detí aj filmov o bezbrehej nespravodlivosti. Väčšina z nich bola naozaj skvelých a už som si myslel, že ma pri tejto téme nemôže nič prekvapiť. No ale kde sa vzal, tu sa vzal, prišiel si nejaký pán Hwang, ktorý mi dokázal, že pomyselné hranice kvality sa stále dajú posúvať smerom nahor a že je stále čím prekvapovať. Jednotlivé scénky sú emočne vypäté, pocitovo brilantné a pri násilných scénkach totálne na hrane, nič pre zdravý rozum. Naozaj si nepamätám film, kde by som videl v rámci násilia na deťoch niečo tak odporne podobné. Hrozné čo i len pomyslieť, že sa takéto hrôzy naozaj stali a je vážne naivné si myslieť, že sa to už nedeje. Ľudia sú schopní tých najväčších špinavostí, žiaľ často pod vlajkou cirkvi a falošnej dobrosrdečnosti. Miesto toho, aby chránili, tak páchajú takéto zlo. Jednoducho, snímok je o veľkej nespravodlivosti a hneve nad vlastnou nemohúcnosťou s tým niečo urobiť. Kto potrebuje rýchlo zvýšiť krvný tlak tak smelo do toho. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně silný příběh podle skutečné údalosti. Silný příběh automatický nezaručuje kvalitní film. Jenže Dogani je kvalitní po všech stránkách. Od hereckých výkonu ať už dětí nebo učitele, po skvělou práci kamery a hlavně bezchybného scénaře a režii. Hlavně je neuvěřitelné, že se něco takového vůbec děje a samotný verdikt soudu nemá smysl komentovat. nejen naše soudnictví je totálně v prdeli. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Do prdele já tak nemám rád, když půlku filmu probrečím. A u tohohle jsem řval jak želva. Oni ti Korejci prostě vydolují nějakou emoci a slzu i z deset let staré vysušené mrtvoly. Dogani je tak hnusný a ve své hnusotě tak skvěle natočený a vystižený film, že prostě nemohu hodnotit jinak. Herecky naprosto famózní, od dětí, přes zrůdy až po hlavního hrdinu, který byl podán neskutečným způsobem. Kdybych měl jedním slovem definovat a popsat zlo, bez mrknutí okem byl řekl slovo Člověk. A nejhorší je, když je to člověk, zaštiťující a ohánějící se dobrem, který tohoto slova má plnou hubu, když se mu to hodí. Že to je křesťan už pak ani moc nepřekvapí. Brrrr, tohle byl fakt hnus. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Pobuřující film s tématikou pedofilního zneužívání hluchoněmých dětí. Ano, vrchol hnusu, opovržení a lidského odpadu. To vše podtržené příběhem podle skutečné události, naspeedovaný korupčnicko-papaláškou slepotou spravedlnosti. Obsahově humus nejvyššího kalibru, který by si plnou palbu zasloužil, no díky zdejší asijské filmařině zůstanu stupínek pod vrcholem. Emočně srovnatelné například se Zlem mezi námi. 85% Update: Po Spotlightu zvyšuju na plnej. 90% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jsem přející člověk a tak z celého srdce přeji všem, kteří si tento snímek užili, aby je opíchal zvrhlý ťaman. Podle mého nepodstatného mínění si totiž člověk v průběhu svého života užije bezpráví a bezmoci natolik, že dívat se na podobný snímek, a ještě z něj být nadšený, považuji za zvrhlé. Jsem zkrátka příliš malý sadista, a léky na pedofílii mi asi taky zabírají poměrně slušně, na to, abych si užíval bití a sexuální zneužívání dětí. A to, že se mi z něčeho udělá nevolno od žaludku, opravdu není znakem kvalitního filmového řemesla, ale pouze důkazem zvrhlosti autora při snaze šokovat. Jinak mám samozřejmě radost z toho, že korupce mocných spolehlivě funguje i mimo naši republiku a poučil jsem se v tom, že řvát na hluchého je celkem zbytečně vynaložené úsilí. Jako upozornění na problém tento snímek beru, ale jiné pozitivum jsem v něm nenašel ani při odborném rozřezání filmového pásu. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Škola, ve které se příběh filmu odehrával, byla i nadále v provozu, přičemž jeden z podezřelých se do školy vrátil a dále v ní pracoval. Ředitel školy pak zemřel na rakovinu slinivky v roce 2009. (Dragoni)
  • Námět filmu vychází z románu „Dogani“ od Ji-young Gong z roku 2009, který byl inspirován skutečnými případy, které se staly ve škole pro sluchově postižené osoby v Gwangju v Jižní Koreji. (Dragoni)

Reklama

Reklama