Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek, odehrávající se ve světě Fartherall, sleduje věčně rozhádanou partu dobrodruhů - zmatkářského kouzelníka Perfa (Christian Doyle), elfskou lučišnici Naru (Anne Kennedy), léčitele Carrowa (Brian Lewis) a bláznivého rytíře Gloriona (Kevin Pitman). Ti se snaží najít a následně zničit mýtický Meč boje, jedinou hrozbu platící na Zkažené krále. Celý příběh z povzdáli sleduje a zaznamenává bardka Wren (Emilie Rommel Shimkus). (Moena)

(více)

Recenze (28)

Aildrin 

všechny recenze uživatele

Příběhy jak vystřižené ze Zeměplochy. Konec konců Perf je slušnou kopií Mrakoplaše a bojechtivý meč s vlastním rozumem a smyslem pro humor se v Zeměploše taky objevil. Ve druhé sérii je ten fanouškovský sponzoring vážně poznat. U Legend of Neil jsem se zasmál víc, ale to neznemená, že by JourneyQuest a jeho parta epických hrdinů neuměla pobavit. Některé hlášky, jako je třeba ta o nekromancii opravdu stojí za to. ()

sirien 

všechny recenze uživatele

Cool. Příjemní herci (překvapivě dobře hrající), dobré vtipy (i když místy trochu pro zasvěcené), rozumné efekty... co tomu chybí je údernější příběh, zejména v druhé sérii mi přišlo, že počet postav a příběhových linek začal být trochu přetažený (i když barbarský král se sociálním cítěním s manželkou by si zasloužili spíš vlastní spin-off). Nicméně - kickstarter na s03 vyšel, takže: Onwards! ()

Reklama

L.Hellhor 

všechny recenze uživatele

Na něco takového jsem opravdu čekal. Mám pocit, že natočit nějaké slušné fantasy se poslední dobou nikomu nedaří. Možná to tvůrce tohoto seriálu taky napadlo a vzal to proto jinou cestou. A sakra, že se mu to povedlo. Hláška za hláškou a vtipná scéna stíhá další. Vydařené charaktery postav povalí smíchy na zem snad každého, kdo někdy hrál nějaké "pen and paper" RPG. Nejvíc u mě vede hrdinný rytíř Glorion! :D ()

Unnamed 

všechny recenze uživatele

Konečně dílo, které si na nic nehraje, nesnaží se jen něčím být, ono jím je (narozdíl od kalkulů typu Dungeons & Dragons a jiných béčkových fantasy filmů). Herci, kteří k mému velkému údivu nepřehrávají, ale vážně dobře hrají. Postavy, které si zamilujete - padlý cleric Carrow, pošahané duo Glorion a Roderick, roztomilá Wren, věčně zfetovaná Nara a samozřejmě Orkové. I když je tento webseriál vcelku krátký, má spoustu, ale spoustu zábavných momentů a kdo by kdy řekl, že něco takového může vyznívat nenuceně, upřímně a opravdově - vážně jsem často zapomněl na nějaké kostýmy, efekty a nechal se unášet jednotlivými scénami. Jediná má výtka putuje k prostoru dávanému jednotlivým postavám, protože ty mé nejoblíbenější ho dostávají hodně poskrovnu a někdy musím čekat i několik epizod na jeden jejich štěk. Prozatím 4* a s napětím očekávám další série. ()

VirglCZ 

všechny recenze uživatele

JourneyQuest je určen spíše pro skalní fantasy nadšence, než pro široké publikum, a právě v tom je jeho kouzlo. Seriál má výborný námět (měl by vyjít i sepsaný průvodce světa který bych rád použil do DnD her) a postavy jsou detailně promyšlené, různorodé a mimochodem i skvěle zahrané (opravdu jde poznat, že si herci natáčení užívají). Každá další série má vyšší rozpočet a ačkoliv jde pořád o amatérský snímek, přece jen už třetí série vypadá daleko výpravněji, než ty dvě předchozí. K jednotlivým sériím bych jen poznamenal, že první je spíše seznamovací, druhá si ukrajuje až příliš velké sousto v podobě rozšíření počtu vedlejších linek, což značně zpomalí tempo, a třetí, jednoznačně nejlepší, naopak graduje skvěle a ukazuje, že i za malé peníze lze natočit velkolepý zážitek. Go Carrow! P.S. Čtvrtá série byla na kickstarteru oficiálně obnovena se slušným rozpočtem, tak se snad příští rok máme na co těšit. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Tvůrci webseriálu si zakládali na tom, že projekt financovali zásadně ze své kapsy, z prodeje DVD a z příspěvků od fanoušků. Proto třetí série nevznikne, dokud se nesežene dostatek financí. (Kerbello)

Reklama

Reklama