Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tragická postava italské renesance – Beatrice Cenci – ožívá v drsném historickém dramatu, pod kterým je režijně podepsána legenda hororového žánru Lucio Fulci. Osud zlověstného a divokého pokolení Cenciů se začal psát Franceskem Cencim – cynickým, zhýralým a brutálním šlechticem, který z důvodů chronické podezřívavosti vězní svou druhou choť a dospívající dceru Beatrici za zdmi hrůzného zámku. Věčné týrání vzbudí v obou ženách neodolatelnou touhu po pomstě a za pomoci tří bratrů krutovládce Franceska nemilosrdně odstraní. Nikoli rozum, ale vášeň byla matkou toho plánu, a tak netrvá dlouho a celá rodina se ocitne v nechvalně proslulém vězení hradu Saint Angelo. A zákon má v té době po ruce jeden moc šikovný nástroj – mučení. Záhy se začnou ozývat údery tesařů stloukajících popraviště. Popraviště pro rod Cenciů, v jehož středu září svou panenskou krásou dívka jménem Beatrice Cenci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (28)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Italský snímek „Perverzní příběh Beatrice Cenci“, je natočen v podstatě jako trochu drsnější televizní podívaná, která se zaměřuje na historický příběh. A přesně to dostanete. Je vidět, že Fulci ještě neměl tolik prostoru, aby rozehrál něco skutečně drsného, anebo ještě nedostal takovou možnost. Postupně se ale rozehřál a v dalších filmech už válel. Pokud ale máte rádi historická dramata, tohle celkem funguje. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Tento příběh(nic "perverzního" v tom nehledejte,taky to tentokrát ani nebyl Fulciho záměr)přesvědčivě odkrývá historické události a dramatické zvraty šlechtické rodiny Cenciů,podbarvené podmanivou hudbou Angela F. Lavagnina a Silvana Spadaccina.V popředí s oslnivě krásnou Beatrice,jejíž osud jí dopřál jen velmi málo šťastných dnů,také spíš více prožitků na mučidlech,než v náručích těch pravých mužů,pro církev hříšnice,která svou mladou šíji vystaví na odiv už jen katovi.Pro svůj lid,ale již navždy zůstává mučednicí. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Fulci a historické drama s trochou prsíček, mučeníčka a typicky fulciovské vraždy? Inu, proč ne. V kině by mě to teda určitě nebavilo, ale takhle doma v pohodlí domácího křeslíčka to bylo příjemné zpestření večera. Až mě napadlo, kdyby tak obsažné byly některé jeho pozdější horrory. Absence typických očních záběrů nevadila, ale možná by přidaly na napětí a atmosféře. Obecně vcelku zajímavá (leč nijak originální) historická sonda, s jednoduchým, ale plynoucím, příběhem. ()

Zazie 

všechny recenze uživatele

Tedy především nechápu, jak přišel distributor na tu perverzitu, když ani v originálním názvu nic takového není. Příběh Beatrice Cenci by mohl být krutý, nešťastný, nespravedlivý, prostě zločin a trest... ale perverzní? Asi se to líp prodává... Na škodu tomuto jinak celkem zajímavému námětu je i určitá chaotičnost vyprávění. Jako by byl film rozkouskován a každý kousek byl vyprávěn pozpátku. Hlavně zpočátku je to poněkud ublafané, ale divák se nedozví, na čem vlastně je. Aspoň já jsem si dlouho nedokázala vytvořit vztah k postavám nějaký vztah. Nic proti překvapivým pointám, ale tady to nebylo zrovna na místě. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

V první řadě jsem se nechal (naivně)zlákat českým názvem. Nic perverzního za tím ale nehledejte. Druhou věcí co mě na filmu zaujalo bylo samozřejmě  jméno režiséra, kterým není nikdo jiný než Lucio Fulci. Fulciho mám neodmyslitelně spojenýho s hororem a tak mě zajímalo jak si poradí s tímhle. Zde Fulci divákovi předkládá historický drama točící se kolem šlechtický italský rodin Cenciů. Sice dojde i na nějakou torturu(mučeníčko) ale je škoda, že v tomhle směru se Fulci neodvázal víc. Největším zpestřením tak byla nádherná Beatrice(Adrienne Larussa). Jinak jde spíš o klasický průměrný historický drama. Nic víc, nic míň. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama