Reklama

Reklama

Černá kočka

Obsahy(1)

Zvrácené představy Lucia Fulciho se dokonale snoubí s temnou fantazií Edgara Allana Poea. Britský detektiv Gorley a americká novinářka Jill Treversová vyšetřují v malé anglické vesničce sérii záhadných úmrtí, která zprvu vypadají jako pouhé nehody. Do případu je zapleten i tajemný a mystickými silami nadaný profesor Robert Miles, jehož kočka byla na místě všech tragédií. Pouhá náhoda, nebo něco víc...? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (74)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Mám rád všestranné režiséry a Fulci byl jedním z nich. Podařilo se mu natočit několik opravdových skvostů, ale i kousky hraničící s ODPADEM. Černá kočka je někde uprostřed. Dle mého se Lucio zhostil námětu dle povídky E.A. Poea docela dobře. Hlavně tedy po svém a vdechl mu vlastní osobité kouzlo. Především bych pochválil vyobrazení anglického venkova. Na jednu stranu to vypadalo na poklidné místečko, kde bych klidně strávil zbytek života, ale zas na tu druhou bych se mu vyhl obloukem. Zvláště kdybych uviděl venku pobíhat černou kočku. A to nejsem ani moc pověrčivý. Každopádně takového domácího mazlíčka bych doma určitě mít nechtěl. 50% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ako námet pre tento filmový snímok talianskemu režisérovi Luciovi Fulcimu poslúžila rovnomenná krátka poviedka, ktorú v deväťnástom storočí napísal známy americký spisovateľ Edgar Allan Poe. Takáto kombinácia určite zaujme každého, kto má rád horrorovú tvorbu. Ja osobne som bol celkom spokojný. Fulci sa nijak zvlášť prísne nedrží pôvodnej literárnej predlohy, ale na jej základe rozohráva svoju vlastnú zmodernizovanú adaptáciu. *** ()

Reklama

Hennes 

všechny recenze uživatele

Z toho co původní povídka nabízí, vypracoval Fulci poměrně slušný mysteriózní snímek. Samozřejmě se to s povídkou Poea dost rozchází, ale film potřebuje něco jiného než jen pocity. Čekal jsem více krvavých scén, ale Fulci tentokráte staví více na tajemném prostředí Anglie, tmavých chodeb atd. Velmi povedená je Donaggiova hudba. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Predlohu ktorú napísal Edgar allan Poe som nečítal a teda neviem asi adekvátne zhodnotiť tento film. Na obalu DVD je doslova napísané ako famózne si režisér a spisovateľ sadli. Niečo podobné ako tuto "oficiální text distributora" No ja si to nemyslím gore o ničom, atmosféra žiadna, nesympatický herci , strašná nuda a mnoho vaty. Samo o sebe mačka ktorá škriabe pazúrikmi nevie vyvolať masaker to by sa do toho musel pustiť Sam Raimi alebo Peter Jackson až potom by niekde tiekol prúd krvi.... možno, za mňa nie !!!! tento film je o ničom. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Fulci je jeden z mála režisérů, který do jednoho filmu dokáže narvat scény, které jsou zajímavé, člověka překvapí, nadchnou a chvíli nad nimi přemýšlí a scény, které buď nudí, nebo se nad nimi člověk pousměje. Tak je tomu i u Černé kočky, dobré a špatné scény se střídají v docela dobrém poměru, zápletka je docela dobře budovaná, venkov hororově ponurý, kočka nádherná (i když doma bych ji mít nechtěl - mluvím samozřejmě o té čtyřnohé!!!!!). Jen těch záběrů na ty ksichty by fakt mohlo být méně. On je to takový nehororový (co se týče atmosféry atd. - i když zazdívání je dost dobrá scéna) horor. Ač je to svým způsobem průměrný film, něčím mě prostě zaujal. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama