Reklama

Reklama

Peklo na talíři

(pořad)

Šéf Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk pranýřuje úroveň české gastronomie a stolování. Přidává i pár praktických rad, čemu se vyhnout, na co si dát v restauracích pozor a čas od času rozbírá některé zajímavé potraviny. (oficiální text distributora)

Recenze (174)

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Tento pořad by se měl vysílat v nezenzurované verzi na všech kanálech každý den minimálně ve 3 časových dobách, aby si lidi konečně uvědomily že špekáček z LIDLU a nebo párek z PENNY stojí sice " pár " korun, ale právě těch " pár " kaček je rozdíl mezi kvalitou a kvantitou. Sleduju tento pořad už několik týdnů. Osobně jsem už dávno přesedlal z párkorunových špekbuřtů ze soji, na kvalitní - i když držšší - pracně udělané a kvalitně zpracované produkty od místního " prasečího muže " Bohužel doba je taková že přeje vyžírkám a podvodníkům, kteří na tom vydělávají velké peníze ( od doby kdy nám v našem malém 6 000 covém okolí - jsem dědiňák - vyrostly 2 markety pochybné pověsti, bohužel zkrachovaly 2 hokynáři a 2 řezníci. A i ten poslední řezník se podle jeho vlastních slov drží jen tak, tak ) Výborná sonda do dnešního " umnělého " světa, kde kvalita upadá a náhražky vedou na celé čáře. Pokud se lidi nenaučí přemýšlet, tak se nemůžeme divit že se 80% dětí narodí z alergiemi a různými nemocemi. Doplatíme na to časem asi všichni. Je otázka, které jídlo - nebo potraviny celkově - jsou dnes vlastně zdravotně nezávadné. ()

milhouse333 

všechny recenze uživatele

V tomhle pořadu se dalo zajít daleko, daleko dál, než je jen tahle trapná rozborka pohledem asi odborníka a tím co si kde přečtu na obalu. Problematika nekvalitních potravin nabízí daleko více možností kam zajít a co odhalit. Ke srovnání doporučuji například na youtube dokument: Zpráva o skutečné ceně laciných potravin. nebo potraviny s.r.o. ()

Reklama

michellerih 

všechny recenze uživatele

Vaněk se chopil něčeho, co když někdo vytroubil nahlas, hned ho všichni měli za hnidopicha. České poměry se v tomto ohledu mění. Pomalu. Velmi pomalu. Ale mění. Umí hodnotit zajímavě, přitažlivě pro kteréhokoliv diváka a vtipně. Zároveň však umí vyjádřit a shrnout, co je podstatné a hlavně otevřít oči. A mamči z mimibazaru si můžou čvachtat, mlaskat a jít se šmakuládama do pryč. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Myslím si že to je výborný pořad. Roman Vaněk skvěle rozebere a vysvětlí divákovi co všechno je obsažené v potravinách. Leckdo vůbec ani nemá ponětí, jak nás dnešní konzumní systém ničí. Všechny potraviny jsou poháněny umělými hnojivy, jen proto, aby dnešní kapitalisté vytěžili z lidí co nejrychleji co nejvíce peněz. Za všechno může dnešní kapitalismus. Pan Vaněk, je pro mě třída, stejně jako Zdeněk Pohlreich. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Svého času tohle byla neskutečná pecka, na kterou jsme čučeli jak diví a nechápali, jak se některé "šmakulády" vůbec mohou prodávat. Roman Vaněk odvedl neskutečnou práci, jeho pořad je dodnes svým způsobem průkopnický, odlehčená a humorná forma mu dodala jistou originalitu, nehledě na množství informací, které se divák dozví. Z některých výrobků opravdu mrazí a je až k nevíře, co všechno jsme my lidé schopni pozřít. 9/10. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení pořadu probíhalo v Pražském kulinářském institutu na Suchdole. (janekrubes)
  • Pořad získal cenu studentské poroty na Life Sciences Film Festivalu 2012. (gogos)
  • Mezi nejsledovanější epizody prvních dvou řad patří díly o křehčeném mase, olivovém oleji či předraženém nádobí. Tyto epizody měli v roce 2013 na dva miliony shlédnutí. (gogos)

Reklama

Reklama